Dış Gebelik İle İlgili Merak Edilenler

ezgi9861

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2025
3
2
1
26
Merhabalar, dış gebelik sürecini geçirmiş hala daha da geçirmekte olduğum için buraya yazmak istedim. Bu süreçte internette çok fazla araştırıp bilgi bulmakta zorlanan kadınlar için bir desteğim olursa ne mutlu. Başa dönecek olursak 6 Ocakta reglim gecikince test yapıp hamile olduğumu öğrendim. Beta baktırdığımda 110 değer çıkınca doktorlar evet hamilesiniz dedi, daha sonra iki gün sonra test yaptırdığımda beta iki katına çıkıp 240 oldu bu yüzden ilk başta dış gebelik ihtimalini düşünemedik. Ama size bir belirti vermem gerekirse hamileliği öğrendiğiniz zamandan beri dış gebelik ne tarafta oluştuysa o tarafta daha fazla ağrınız ve sancınız oluyor. Keseyi göreceğimiz zaman ultrosana gittiğimizde kese gözükmedi beta bakıldığında 5 günde sadece 880 olduğunu öğrendik ilk başta doktorum sağlıksız gebelik olduğunu kendi düşeceğini söyledi ama devam eden ağrılar sonrası ve her iki günde yapılan detaylı ultrasonlar sonrası sol tüpümde dış gebelik olduğu anlaşıldı. Hemen bir kapsamlı devlet hastanesine gidip rahim kazıma işlemi ve metotreksat iğnesi yapıldı. İlaç ilk başta işe yaradı, değerlerim 3800 e kadar çıkmıştı 1400 lere kadar gerilemişti. Ancak dün belli olmayan bir şekilde ağrılarım başladı, bir kanama olmadı ama dayanılamayacak ağrılarım vardı, hastaneye gittiğimizde sol tüpümün alınması gerektiğini sızdırmaya başladığını söylediler, hemen ameliyata alındım. Sol tüpüm şuan alındı, çok şükür sağlığıma bir zeval gelmeden bu durumu atlattım. Size vereceğim en büyük tavsiyeler tek bir doktorla sınırlı kalmayın. Ben bir profesör bir doçent doktorla iletişimdeydim bu süreçte. Durumunuzu sürekli kontrol edin. Bir anda eğilip kalkmayın, ev işleri yapmayın, tuvalette ıkınmayın bunlar tüpün patlamasına sebebiyet verecek olgular. Ameliyattan korkmayın, Ankara'da iseniz Bilkent Şehir Hatanesi Selen Yaman hocayı ve Anatoli'a da sezcan hocayı tavsiye ederim. Korkulacak bir durum yok. Bazen şer gördüğümüz şeylerde bir hayır muhakkak vardır. Bu süreçte psikolojinizi yüksek tutmaya çalışın bunlar bizim elimizde olan şeyler değil. Umarım yazdıklarım sizin için bilgilendirici olur. Rabbim herkese şifasını versin inşallah

Bilkent mi :) güldürme başına gelenlere çok üzüldüm ama Bilkent şehir hastanesinde mol gebelikte kürtajım 3 kere oldu parça kalmış denilerek. Güvenmiyorum şahsen

Çok üzüldüm başınıza gelenlere geçmiş olsun sanırım önemli olan iyi bir doktora denk gelmek o yüzden doktorumun ismini de yazmak istedim. Allah'ım herkese şifa versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…