• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dış gebelik İkinci Doz metotreksat

İyi akşamlar kızlar dış gebeliği araştırırken birden anasayfada gördüm dış gebeliğin teşhisini nasıl koydular dün duş sonrası sol kaşık ağrısı yaşadım bacaklarıma vuruyordu ve şidetliydi sabaha karşı lekelenme yaşayınca doktora gittim vajinal ultrason la baktı kitle olduğu nu gördü dış gebelikten şüphelendi yarın aç karnına gel dedi tahlil yapacakmış tahlillerden belli olurmu son adet tarihim 17 Mart 16 Nisan hcg 14,90 21 Nisan 137 24 Nisan 517 bugunde 748 çıktı kafam çok bulanık korkuyorum yardımcı olurmusunuz
Hayır sağlıksız bir gebelik varmış, beta HCG yavaş artış ve kese görünmemesi dış gebelik şüphesi de uyandırmıştı. Ama tüplerde veya rahimde bir şey bulunamamıştı, her iki sonlandırma tekniği de denendi mecburen.
Ama bende ki durum farklı olarak beta değerim düzensiz değil düzenli artıyordu 2 kar 3 kat o yüzden doktor her hangi bir yerde büyüyor olabilir beklemeni önermem dedi bende işlemi kabul ettim

İyi akşamlar kızlar dış gebeliği araştırırken birden anasayfada gördüm dış gebeliğin teşhisini nasıl koydular dün duş sonrası sol kaşık ağrısı yaşadım bacaklarıma vuruyordu ve şidetliydi sabaha karşı lekelenme yaşayınca doktora gittim vajinal ultrason la baktı kitle olduğu nu gördü dış gebelikten şüphelendi yarın aç karnına gel dedi tahlil yapacakmış tahlillerden belli olurmu son adet tarihim 17 Mart 16 Nisan hcg 14,90 21 Nisan 137 24 Nisan 517 bugunde 748 çıktı kafam çok bulanık korkuyorum yardımcı olurmusunuz
Hayır sağlıksız bir gebelik varmış, beta HCG yavaş artış ve kese görünmemesi dış gebelik şüphesi de uyandırmıştı. Ama tüplerde veya rahimde bir şey bulunamamıştı, her iki sonlandırma tekniği de denendi mecburen.
Ama bende ki durum farklı olarak beta değerim düzensiz değil düzenli artıyordu 2 kar 3 kat o yüzden doktor her hangi bir yerde büyüyor olabilir beklemeni önermem dedi kese göremese bile ser
malesef çok belirsiz ve ürkütücü bi durum benim değerlerim çok güzel artıyordu ve sürekli lekelenmem vardı rahim duvarı kalındı yani her şey yolundaydı sizin beta değerleriniz düşük yükselince kese gözükmezse endişe edebilirsiniz ancak

Benim beta değerim 3700 de hiç bir şekilde kese gözükmedi devlette ki doktorlar tüplerde varsa bile gözükmez diyip yolladılar. Özele gittim doktor kese gözükmesi lazım değer çok yüksek riskli dedi tam olarak tüptede göremedi ama bi oluşum görüyor gibiyim dedi hemen kürtaj ve iğne yaptı değerleri takip ediyoruz kürtaj ve iğnenin ertesi günün 3700 den 1700 e düştü değerim
Kürtaj sonucunuz patolojiye gönderdiyseniz oradan sonuç çıkar. Ben de 2267 beta değeriyle işleme alındım o zamana kadar bir şey göremediler. Tüplerde de göremediler. Ama kürtajdan plesanta dokusu çıktı.

Kürtaj sonucunuz patolojiye gönderdiyseniz oradan sonuç çıkar. Ben de 2267 beta değeriyle işleme alındım o zamana kadar bir şey göremediler. Tüplerde de göremediler. Ama kürtajdan plesanta dokusu çıktı.
Bende de aynı sonuç çıkarsa ne olacak beta değerlerim yükseliyordu çünkü 😏

Bu arada doktor patolojiye bir şey göndermiş ama bahsetmedi ne olduğundan büyük ihtimal odur

Bu arada işlemin ertesi günü beta düşmeye başladı ya tekrar yüksek şansı yok dimi :(

Bu arada işlemin ertesi günü beta düşmeye başladı ya tekrar yüksek şansı yok dimi :(
Düzenli beta baktırmanız lazım. Sıfırlanana kadar takipte olmalı kan vermelisiniz. Eğer kürtaj sonucunuzda rahimde gebelik bulgusu tespit edilirse, sağlıksız gebelikmiş diyebilirler. Çıkmazsa dış gebelik olmuş olur.

Düzenli beta baktırmanız lazım. Sıfırlanana kadar takipte olmalı kan vermelisiniz. Eğer kürtaj sonucunuzda rahimde gebelik bulgusu tespit edilirse, sağlıksız gebelikmiş diyebilirler. Çıkmazsa dış gebelik olmuş olur.
Umarım sağlıkla atlatırım yarın tekrar kan vereceğim 4.gün

Back
X