merhaba arkadaşım. Öncelikle geçmiş olsun. Allah herşeyin sağlıklısından hayırlısından versin inşallah. Böyle gebelikler (ceniin vücutta tutunamadığı için),sağlıksız olduğu için düşük gerçekleşiyor ve ilk günleri biraz sancılı geçen bir kanama oluyor.merhaba ilk kez yazıyorum buraya 28 şubat en son regl dönemimdi 30 mart kanda gebelşk pozitif nisan 3 de kan değerim 395,74 nisan 8 deki kan değerim 2750 nisan 12 kan değerim 4695 ve bugün yani 15 nisan kan değern 3059 doktorum bebeğinin gelişimin durduğunu öldüğünü dış gebeliğin sonlandığını ve değierin düşeceğini söledi herhangi bir tüpde yırtılma iç kanma olma olasılığı olmadığını belirtti ilerleyen günlerde adte görebilecceğimi kanamam olabileceğini belirtti çok aşırı olursa gelmem gerek diğini söyledi adet gibi olursam pzt geelirsin dedi vucudun kendi kendine eriteceğini söyledi sorum bunu yaşayan varmı kanama kesin olurmu bu değer yükselmez dimi yeniden kafam karışık ilkkez böle bişeyle karşılaşdığımdan sizlere sormak istedim kendi kendine sonlanınca bu süreçte neler yaşanıyor haftaya pzt gene kan tahlili alacak ama ben yarın gene sağlık ocağında yaptırmayı düşünüyorum bu durumu yaşanlar paylaşırsa sevinirim şimdiden teşekkürler
merhaba arkadaşım. Öncelikle geçmiş olsun. Allah herşeyin sağlıklısından hayırlısından versin inşallah. Böyle gebelikler (ceniin vücutta tutunamadığı için),sağlıksız olduğu için düşük gerçekleşiyor ve ilk günleri biraz sancılı geçen bir kanama oluyor.
Yanlız sen dış gebeliğim sonlandı yazmışsın. Ben de geçtiğimiz ay bu şekilde artış gösterip, daha sonrada düşen kan değerine sahiptim(beta hcg değeri) ve kimyasal gebelik olduğu ortaya çıktı.düşük yaptım.adet gibi.oluyosun.vücut,içini temizliyor,önümüzdeki ay için yerini hazırlıyormuşyani doktor sana dış gebelik geçirdiğini mi söyledi yoksa kimyasal gebelik mi? Dış gebeliğin değer analizi nasıl oluyor onu tam bilmiyorum.sitenin sağ üst tarafta "gelişmiş arama yap" yazan yere "dış gebelik" ve "kimyasal gebelik" kelimelerini ayrı ayrı aratıp ilgi edinebilirsin. Sanki seninkide kimyasal gebelik gibi gözüküyor.tekrar bir doktoruna sor istersen..
hakkımızda hayırlısı neyse o olsun canım. Allah'ım kucaklarımızı boş bırakmasın inşallah
merhaba ilk kez yazıyorum buraya 28 şubat en son regl dönemimdi 30 mart kanda gebelşk pozitif nisan 3 de kan değerim 395,74 nisan 8 deki kan değerim 2750 nisan 12 kan değerim 4695 ve bugün yani 15 nisan kan değern 3059 doktorum bebeğinin gelişimin durduğunu öldüğünü dış gebeliğin sonlandığını ve değierin düşeceğini söledi herhangi bir tüpde yırtılma iç kanma olma olasılığı olmadığını belirtti ilerleyen günlerde adte görebilecceğimi kanamam olabileceğini belirtti çok aşırı olursa gelmem gerek diğini söyledi adet gibi olursam pzt geelirsin dedi vucudun kendi kendine eriteceğini söyledi sorum bunu yaşayan varmı kanama kesin olurmu bu değer yükselmez dimi yeniden kafam karışık ilkkez böle bişeyle karşılaşdığımdan sizlere sormak istedim kendi kendine sonlanınca bu süreçte neler yaşanıyor haftaya pzt gene kan tahlili alacak ama ben yarın gene sağlık ocağında yaptırmayı düşünüyorum bu durumu yaşanlar paylaşırsa sevinirim şimdiden teşekkürler
merhabalar adati 3 gün gecikmişti evde idrar testi yaptım pozitif çıktı. aynı gün kan testi yaptırdım 2182 yanı 4 bucuk 5 haftalık cıktı gebeliğim.. ama daha doktora gidemedim çok uzun tarihlere gün veriyorlar. neyse ki cuma gününe ranzevu alabildim...sorum şu olacak dış geelik belirtileri nelerdir.. bazen kasıklarımda saniyelik sancılar oluyor ama kanamam falan yok.. ya çok korkuyorum dış gebelik nasıl anlaşılır yardım edin lütfen bu düşünceler yüzünden hamile kaldığıma sevinemedimcevap verin lütfen
ayrıca arkadaslar dış gebeliğin kendiliğinden sonlanması mümkün değil orada ölmüş bile olsa o parçanın alınması gerekir kendiliğinden düşmesi beklenemez sonuçta o tüplerde takılı kalıyo ve ileride ciddi hasarlara hatta oluştuğu tüpün alınması gibi risklerle karşı karşıya bırakabiliyo doktorun neden kendiliğinden düşmesini bekle dedi anlamadım.
Hayır oyle degıl o.
Bazen (kı azımsanmayacak kadar cok), vucud atabılıyor.
anladım öyle değilmiş o.
bana doktorumun söylediği o şekildeydi
Sana da gecmısler olsun.
Gectı de sanırım.
Saglıkla olsun bır dahakı ınsaellah.
teşekkür ederim evet benimki geçti ama hasarı kaldı tam bebeğe hazırım deyip çalışmaya başlamıştım ama sol tüpümün tıkalı olduğunu öğrendim şimdide ilaç tedavisi görüyorum inşallah mayısta gelecek meleğim
valla arkadasım öncelikle geçmiş olsun diyorum bende 19 şubatta dış gebelikten kürtaj olsum sat 19 ocak bat 15 şubattı hamile olduğumu öğrendiğim gün kan değerim 1608 çıktı bir sonraki gün 2900 oldu dış gebelik teşhisiyle kürtaj oldum kürtaj olmama rağmen değerlerim yükseliyordu evet kanama oldu 1 hafta kadar sürdü ve normal bir süreç zaten bu. sonra 2 gün ara oldu kanamamda sonra tekrar başladı pıhtılı kanama oldu doktorum son parçaların atıldığını söyledi değerin yükselirse iğne vurulursun ama senin kendiliğinden sonlandığına göre değerlerin düşer. eğer düşmezse methotrexate iğne olursun o zaten düşürür değerlerini.
Geçmiş olsun tekrar canım. çok dikkat et ve kontrollerini sakın aksatma
sağdamı soldamıydı dış gebe
dış gebeliği diğer gebeliklerden ayırmak mümkün değil bütün belirtiler aynı sadece kesen rahimde değiil tüplerde veya rahim dışında karın boşluğunda yerleşir.
şiddetli kasık sancısı dış gebeliğin belirtisi sayılabilir ama saniyelik diyorsun seninki normal gebelik ihtimali taşıyor canım.
dikkat et kendine umarım normal gebeliktir.
Suan senın ıcın olumsuz bır haber olabılır ama ınan cok sevındım durumuna.
Benım sol tupum acık olmasına ragmen (laparaskopıdekı mavı sıvı hıc engelsız gecıyordu tupten) 3 dıs gebelıgı de sol tupumde yasadım ve
en son alındı tupum hemen ertesınde kızıma hamıle kaldım.
Yanı basından sol tupum olmasaydı.. neyse oyle boyle oldu kızım cok sukur.
Senınkı tıkalıymıs, yanı bır sebep var ve sız bılıyorsunuz.
benım tuplerım saglıklı gorundugu ıcın (belkı suankı teknolojı yetersız ya da tuycukler hucreyı tasıyacak kadar hareketlı degıl...artık bılemıyoruz)
hep ust uste olumsuzluklar yasadık..gectı..
Senınkı de gececek.
içime su serptin canım ya.. bildiğim kadarıyla dış gebelıkteşiddetli karın ve kasık ağrısı olurmuş ama bende sadece kasık ağrısı var oda uzun süre ayakta kalınca oluyo yorulunca yanı saniyelik.. umarım bebeğim benimle kalır
3 kere dıs (bırı amelıyat bırı ılacve amelıyat bırı de ılac ıle sonlandırıldı) ve 2 kımyasal yasadım.
Oncelıkle gecmısler olsun.
Gebelıgın olumsuz oldugu asıkar.
Ama kımyasal olamayacak kadar da yuksek bır degerde.
Doktorunuz zorlu yukselıs ve en onemlısı klınık bulgulardan oturu dıs gebelık olduguna kanaat getırmıstır.
Sukur kı hıc bır mudahale gerektırmeden vucudun atıyor.
Yanı herhangı bır yara ız.. (tekrar gebelık olustugunda hasara ugramayacak) kalmamıs olacak.
Cok cok gecmıs olsun.
Normal regl gıbı gecıreceksın... evet kanam olacak ama bazen koyu bordo olabılıyor kusku etme.
Kendını dınle, korkma..
3 ay dınleneceksın..sonrasına ınsaellah (ıstıyorsan) Rabbım nasıp etsın sana.
sanada çok geçmiş olsun canım bende soldan yaşadım ve solumda problem var şuan ilaç tedaivisi ile atlatmaya çalışıyoruz ama korkuyorum ya diğer gebeliğimde dış gebelik olursa diye.
ama doktorum iltihap yüzünden dış gebelik yaşadığımı söylemişti. hatta kürtaj esnasında 4 tüp kadar iltihap temizlemişti ama yine yapmış vücudum. hatta tıkamış bileç bakalım benimde hsg 29 nisanda çekilecek ondan sonra gebe kalman daha kolay demişti doktor.
inşallah geçerde doktor haklı çıkar
ben karın ağrısı hissetmedim sadece uykudan uyandıran kasık sancım vardı öyle bi sancıki yanlışlıkla soluma yattığımda uykudan çığlık atarak uyanıyodum. sen yinede dikkat et ağır kaldırma yorulma. inşallah bebeğin seninledir
merhaba ilk kez yazıyorum buraya 28 şubat en son regl dönemimdi 30 mart kanda gebelşk pozitif nisan 3 de kan değerim 395,74 nisan 8 deki kan değerim 2750 nisan 12 kan değerim 4695 ve bugün yani 15 nisan kan değern 3059 doktorum bebeğinin gelişimin durduğunu öldüğünü dış gebeliğin sonlandığını ve değierin düşeceğini söledi herhangi bir tüpde yırtılma iç kanma olma olasılığı olmadığını belirtti ilerleyen günlerde adte görebilecceğimi kanamam olabileceğini belirtti çok aşırı olursa gelmem gerek diğini söyledi adet gibi olursam pzt geelirsin dedi vucudun kendi kendine eriteceğini söyledi sorum bunu yaşayan varmı kanama kesin olurmu bu değer yükselmez dimi yeniden kafam karışık ilkkez böle bişeyle karşılaşdığımdan sizlere sormak istedim kendi kendine sonlanınca bu süreçte neler yaşanıyor haftaya pzt gene kan tahlili alacak ama ben yarın gene sağlık ocağında yaptırmayı düşünüyorum bu durumu yaşanlar paylaşırsa sevinirim şimdiden teşekkürler
Merhaba arkadasim bende subat 6 da son adet tarihimdi 28 subatta kan tahlili yaptirdim 613 cikti bu arada kanamam vardi kahve rengi gittigim doktor bebegin ustune goruyosun adet dedi kese gorunmedi 1000 olunca gorunurmus kese neyse ben 2 martta kan verdim bhcg 1400 cikti normal gegerler artiyodu 4 haftalik gebelik gorunuyodu 2 gun sonra tekrar tahlil yaptirdim 2700 cikti ama kese yine yok kanamam da durmustu ... ben emin olamadim baska doktora gittim oda gebesin dedi kese bazen 7 haftaya kadar gorunmez dedi biraz daha bekleyelim dedi 6 hafta 3 gunlukken bende gaz problemi basladi aslinda gaz degil ben oyle sandim gazim var sanci yapiyo diyodum en sonunda bayilacak kadar tansiyonum dustu hastaneye kaldirildim nerdeyse ölüyorum sandim o derece sol tarafima sanci giriyodu dayanamiuodum kambur gibi duruyorum dik duramiyodum zannediyodum ki dik dursam rahmim patlicak alttan zannediyodum hastanede bebek dussun diye igne yaptilaar dusmedi ic kanamam baslamisti zaten igne vurulmadan once degerlerim dusmeye basladi bayilmalarim basladi bu arada ameliyathaneyi hazirliyolarmis acil sezeryana aldilar sol tupumu aldilar iltihap varmis bebek ona yapismis hemen mudahale ettiler 6 ay beklicem suan bebek icin cok uzatarak yazdim sma dis gebelk hayyatini elinden alacak kadar kotu ic kanaman varsa tabi eger kurtajla bebegi alsalardi benm 2. Bebekte allah korusun dis gebe olacakti her iste bi hayir var dikkat edin sadece bana tahll yaptilar ameliyattan once mesela 6000 de kalmis degerim yani dis gebelkte bhcg dusmuyo bebek öldugunde kaliyo degerler o sekilde bsima geldi ordan biliyorum allaha sukur suan sagligim yerinde tedavilerim suruyo eylulde insallah bebek istiyorum insallahda saglkli bi sekilde hamile kalirim rabbim hepinize saglkli bebekler hamilelkler versin allah kimsenim basina boyle koyu seyler getirmesin kotu bi ani oldu benm icin paylasmak istedim zaman ayirip okudugun icin tesekkurler...
canım çok geçmiş olsun bu yadıklarını salı günü yaşadım sanccıyla hastaneye kaldırıldım bebek ölmüşdğ iğne yapıldı ama iç kanamam başlamışdı gece 11,30 ameliyata alındım zorlu bir süreç süzgecce döndüm kanamam başladı amelşyat dan 1 gün sonra dr normal dedi ve amelşyat yerinin ağrısı benimkide sağ tarafdı hele o doblere girip içinin incini cıncığını çıkartmları pşb dikişlerimi aldırmaya gidecem şuan sancılarım var ama bunda şükür diyorum psikolojik olarak bitiği iinan bebeğide bırakdım kendimi düşünmekden çünki benim bir oğlum var hep onu düşündüm kendimden korkdum allahım düşmannıma yaşatmasın
Cok kotu bisey canm cok iyi anliyorum seni psikolojik olarak bende bittim toparlanmaya calisiyorum sende en kisa zamanda atlatirsin ne guzel bak senin bi tane cocugun varmis allah sizi birbirnize bagislasin senin neden dis gebelik oldu iltihapmi varmis bende iltihap varsi sezeryanla aldilar bebegi seninkide mi sezeryan oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?