• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş dolgusu yaptırırken acıyor mu? iğne yaptırmaya gerek var mı?

tarcinakide

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2011
798
1
46
Diğer
diş dolgusu ve iğne(anestezi) acıtıyor mu? yoksa iğneye gerek yok hiç acımıyor mu? yaptıran arkadaşlar paylaşabilir mi...

diş dolgusu ve iğne(anestezi) acıtıyor mu? yoksa iğneye gerek yok hiç acımıyor mu? yaptıran arkadaşlar paylaşabilir mi...

iğne sinek ısırıgı kadar acır ardından uyuşma başlar hıssedılmez acı. ama çürük derin degılse anesteziye gerek kalmaz. yanı çürüğe baglı. derinse iğne yapar degılse yapmadanda olur. ama anestesı olsa daha ıyı olur bıse hıssetmessın.

Dişlerine dolgu, kanal tedavisi, zirkon kaplama vs her türlü işlemi yaptırmış biri olarak ; çoğu dolgularda uyuşturmuyorlar ki canın acıdığında dişin sinirine yaklaştıklarını anlasınlar.. Sinire yaklaşana kadar canı acımıyor zaten insanın. Bazı durumlarda 1 tane saç teli kalınlığında bir iğnecikle uyuşturuyorlar.. Ki o uyuşmadan sonra ne ağzınızı ne dudaklarınızı hissedersiziniz, damağınızı kesseler canınız acımaz hiç korkmayın :)) İşlemin tek kötü yanı o delen aletin tiiiizzztt diye çıkarttığı ses :)) Korkmayın acımaz :12:

Her insanın acı esigi farkymıs.
Ben inanılmaz derecede acı hissederim..
Cocuklgumdan beri 3 kez ciddi boyutlarda dis yaptırdım kanal tedavisi, dolgu vs. Her doktora gidisimde 7-8' den asagı disim yapılmadı.
Dislerim zayıf, doktor cürüme olması genetik dedi kimi insan hic fırcalamaz hic cürük olmaz ya da 1 veya iki tane cıkar demisti. :(
Simdi yine bir o kadar disim var yapılmayı bekleyen.
Bende ignesiz yaptıramam cünkü, igne yapıldıgı halde hissettigim oldu ignesiz hic kalkısamam o ise.
Bende en cok dolgu yapmaktan korkuyorum o cins alet varya vır vır dönen bide igneyle uyusturma oldugu halde acı hissettigim icin kendimi inanılmaz kasıyorum sanki her an birsey olacakmıs gibi..
Bu yüzden doktora gidemiyorum ama düsünüyorumda igneyle korkan ben, ignesiz hic kalkısamam dolguya, cekime falan.. :50:

Son düzenleme:
anestezi yapılıp yapılmaması hastanın ağrı eşiğine, dolgu yapılacak dişe ve cürüğün derinliğine göre değişir. kanal tedavisi gecirmiş bir dişe ya da çok sığ çürüklere anestezi yapılmadan dolgu yapılabilir. ama anestezi hastanın konforunu artıran birşey ve zararı da yok denecek kadar az bence.kısacası dolgu yapılırken ağrı çekilmez diyebilirim :)

Back