• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

diş dolgusu yaptırdım ama moralim bozuk sizce normal mi?

daha önce diş doktoruna gitmemiştim dişlerimde işlem hiç yoktu. Ancak sürekli ağrı yoktu, çürükler vardı ve dişlerimde zaman zaman hassasiyet yaşıyordum. ve diş doktoruna hiç gitmemiş olmanın huzursuzluğu vardı. büyük ihtimalle bir kaç dolgu yapılacağını düşündüm. devlet hastanesine gittim sonuçta onlarda doktor diye.

Doktor bakınca dedi ki '' önemli görünmüyor dolgu yapalım mı?'' bende şaşırdım gerekiyorsa yapın dedim ancak hiç film çekmeden baktı ve hangisine yapalım diye sordu neden o anda birşey demedim bilmiyorum sonra üst dişime yaptı yani rastgele seçti bir de dişlerimi birleştirdiğimde birşey hissediyor musun dedi biraz var gibi dedim düzeltme işlemini yapıyorken dedi ki çok fazla dişin gitti dedi evet baktığımda dişim kısalmış küçücük kalmış bu durumdan birşey anlamadım normal mi

2 gün geçti ve şuan çok ağrıyor bu da belki normaldir..
İlk hafta ağrı normaldir. Daha uzun süre ağrı varsa doktora tekrar gidin. Geçmiş olsun

Sürekli aci cekmemeniz saglikli oldugunuzu gostermez. Bu yasa kadar hic disciye gitmemeniz cok yanlis bence en azindan her sene ya da 2 senede 1 kontrole gidilmeli

Ayrica dolgudan sonra agri normal. 1 haftadan uzun surerse tekrar gidin. Disin kisalmasinin nedeni de muhtemelen cok curumus hepsini temizlemis doktorunuz. Ozel bir hastanede parasiyla lamine vs yaptirabilirsiniz o disinize. Devlet karsilamiyor olabilir Gecmis olsun cok...

Sürekli aci cekmemeniz saglikli oldugunuzu gostermez. Bu yasa kadar hic disciye gitmemeniz cok yanlis bence en azindan her sene ya da 2 senede 1 kontrole gidilmeli

Ayrica dolgudan sonra agri normal. 1 haftadan uzun surerse tekrar gidin. Disin kisalmasinin nedeni de muhtemelen cok curumus hepsini temizlemis doktorunuz. Ozel bir hastanede parasiyla lamine vs yaptirabilirsiniz o disinize. Devlet karsilamiyor olabilir Gecmis olsun cok...

teşekkür ederim evet farkındaydm ama doktora gitmeyi hiç sevmem gidince doktora ilk defa diş doktoruna geliyorum dedim ama sadece bakarak önemli birşey yok dolgu yapalım mı diyince çok şaşırdım yani bende büyük bir tepki bekliyordum normal demeyeceğini sırayla dolgu tarihi vereceğini falan

Çürüklerin hepsine dolgu yapılması lazim. Ama aynı anda hepsine birden yapamayacağı için size sormuştur rahatsız olduğunuz diş hangisi ise onu söyleyin diye

Ağrıya gelince, sadece çiğneme hareketi yaparken yani bisey bastırırken ağrı oluşuyorsa muhtemelen dolgu iyi torpulenmemistir tekrar giderseniz düzeltir iki üç dakikada.

Çürük çok derine inmişse dişinizi fazla oymak zorunda kalmıştır. Kısa demesinin sebebi de bu bence.

Birden fazla çürük varsa en kötü hissettirenden başlamak istemiştir ondan sormuştur. Muayene sırasında çürüğün boyutunu anlayamamıştır işlem sırasında daha büyük çıkmıştır belki o yüzden çok küçülmüştür dişiniz. İçiniz rahat etmeyecekse başka bir doktora daha muayene olun. Bir kaç gün ağrı bende de olmuştu sonrasında geçti normal sanırım.

teşekkür ederim evet farkındaydm ama doktora gitmeyi hiç sevmem gidince doktora ilk defa diş doktoruna geliyorum dedim ama sadece bakarak önemli birşey yok dolgu yapalım mı diyince çok şaşırdım yani bende büyük bir tepki bekliyordum normal demeyeceğini sırayla dolgu tarihi vereceğini falan

Evet doktorunuz da biraz ilgisiz geldi bana.. siz mutlaka baska bir doktora daha gorunun. Dis agrisi cok zordur, Allah yardimciniz olsun.

daha önce diş doktoruna gitmemiştim dişlerimde işlem hiç yoktu. Ancak sürekli ağrı yoktu, çürükler vardı ve dişlerimde zaman zaman hassasiyet yaşıyordum. ve diş doktoruna hiç gitmemiş olmanın huzursuzluğu vardı. büyük ihtimalle bir kaç dolgu yapılacağını düşündüm. devlet hastanesine gittim sonuçta onlarda doktor diye.

Doktor bakınca dedi ki '' önemli görünmüyor dolgu yapalım mı?'' bende şaşırdım gerekiyorsa yapın dedim ancak hiç film çekmeden baktı ve hangisine yapalım diye sordu neden o anda birşey demedim bilmiyorum sonra üst dişime yaptı yani rastgele seçti bir de dişlerimi birleştirdiğimde birşey hissediyor musun dedi biraz var gibi dedim düzeltme işlemini yapıyorken dedi ki çok fazla dişin gitti dedi evet baktığımda dişim kısalmış küçücük kalmış bu durumdan birşey anlamadım normal mi

muhtemelen kanal tedavisi yapılması gereken dişe dolgu yaptı o yüzden ağrıyor.Film çekmediği için anlayamamıştır.

dişinizde ağrı geçmediyse gitmeniz gerekir. tanımadığın insanlara gitmeyin ne devlet ne özel ikisi de aynı.

Raagele diş seçip dolgu yapamaz, önce film çeker öne göre doldu yapar. Ayrıca çürük dişe kanal tedavisi yapmadan dolgu yapmış ise o zaman ağrır, keşke kanal tedavisi yapsaydı. Ne çektim bu dolgulardan cürüklerden çok geçmiş olsun

Kanal tedavi yapılmadan dolgu yapılmıyor bildiğim kadarıyla ağrı olmaması için sinirlerin alınması gerekli

Kanal tedavi yapılmadan dolgu yapılmıyor bildiğim kadarıyla ağrı olmaması için sinirlerin alınması gerekli

Öyle şey olur mu hiç
Her çürük dişe kanal yapılmaz. Eğer diş kurtarılabilecek durumdaysa dolgu yapılır. Kanal tedavisi yani dişlerin sinirlerinin alınması demek o dişi öldürmek demek.

Diş hekimi asistanıyım, dolgudan sonra agrı sızı olması normal yaklaşık 15 günde diş kendini yeniler. Nasıl bi ameliyat olduktan sonra agrı sızı dikişlerin iyileşme süreci olur, onuda böyle düşünebiliriz. Rastgele seçmemiştir en çürüğüyle başlamıştır. Benimde vardı bi kaç tane en çürüğüyle baslayalım diye belirttim. Ondan sormuştur. Genelde röntgen cekilmiyo dolgular için sadece diş çok yüzlü çürümüşse panoramik film isterler çürük kanallara kadar inmiş mi, kanal tedavisi gerekir mi diye. Bizde bazen dolgu yaparız, bi böyle değerlendirelim eğer diş kendini toplamazsa kanal yapıp tekrar dolguyla kapatırız deriz. Umarım faydalı bilgi olmustur:)

Ona büyük ihtimal kanal tedavisi gerekiyordur.
Dolgu kurtarmayacak kadar büyük bir çürük varsa ve hala acıyorsa.

Her türlü diş tedavisini 13 yıldır denediğim ve olduğum için artık :D

Back