• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

diş dolgusu yaptırdım ama moralim bozuk sizce normal mi?

bendekidurumlar

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2015
1.276
821
123
daha önce diş doktoruna gitmemiştim dişlerimde işlem hiç yoktu. Ancak sürekli ağrı yoktu, çürükler vardı ve dişlerimde zaman zaman hassasiyet yaşıyordum. ve diş doktoruna hiç gitmemiş olmanın huzursuzluğu vardı. büyük ihtimalle bir kaç dolgu yapılacağını düşündüm. devlet hastanesine gittim sonuçta onlarda doktor diye.

Doktor bakınca dedi ki '' önemli görünmüyor dolgu yapalım mı?'' bende şaşırdım gerekiyorsa yapın dedim ancak hiç film çekmeden baktı ve hangisine yapalım diye sordu neden o anda birşey demedim bilmiyorum sonra üst dişime yaptı yani rastgele seçti bir de dişlerimi birleştirdiğimde birşey hissediyor musun dedi biraz var gibi dedim düzeltme işlemini yapıyorken dedi ki çok fazla dişin gitti dedi evet baktığımda dişim kısalmış küçücük kalmış bu durumdan birşey anlamadım normal mi

2 gün geçti ve şuan çok ağrıyor bu da belki normaldir..

Muhtemelen çok çürümüstür ondan iyice temizlemesi için oydu cok fazla :KK66:
Bu kadar çürüyünceye kadar neden gitmediniz bundan sonra daha sık gidin dişlerinizi bosa kaybetmeyin
işte çelişki var doktorun söylediklerinde :) doktora şekerli gıdalar yediğimde dişlerim sızlıyor diyince gülüyor yani çok önemsizmiş gibi ve bakınca da yapıyım mı diye sordu o kadar önemli birşey yok falan diyor. benim araştırıp okuduklarımda ise az bir çürük varsa bile temizletip dolgu yaptırın yazıyordu. Bir diş filmi bile çekmedi. diğer çürükler için tekrar gel bile demedi.

Muhtemelen çok çürümüstür ondan iyice temizlemesi için oydu cok fazla :KK66:
Bu kadar çürüyünceye kadar neden gitmediniz bundan sonra daha sık gidin dişlerinizi bosa kaybetmeyin
Cevap için teşekkürler:KK15:
Dolgu yapacağı dişi hastasına sormak, doktorlukta boyut atlamış:-)

sonuçta onlar da doktor ne demek ya? ağrın yok bir şeyin yok önemli görünmüyor hangisi daha fazla hassasiyet gösteriyorsa onu kastetmiş işte ne var bunda anlaşılmayan?ve evet yaptığı da söylediği de normal.evet birkaç gün ağrı yapması da normal.ve evet inanamazsın ama devlet doktorları da aynı üniversiteleri okuyorlar özel hekimlerle.

Bide bir kaç çürük olunca hepsini bir seferde yapmıyorlar o yüzden sormuştur dr
Devlette yoğunluktan böyle olabilir ama diş filmi çekmeden tedaviye geçmek çok saçma. Belki yüzeyden görünmeyen bir problemi var. Belki yanyana olan dişlerin beraber yapılması gerek. Birini yapıp bir sonraki sefere tekrar bozup mu yapacak? Bana tavrı hiç profesyonel gelmedi açıkcası.

sonuçta onlar da doktor ne demek ya? ağrın yok bir şeyin yok önemli görünmüyor hangisi daha fazla hassasiyet gösteriyorsa onu kastetmiş işte ne var bunda anlaşılmayan?ve evet yaptığı da söylediği de normal.evet birkaç gün ağrı yapması da normal.ve evet inanamazsın ama devlet doktorları da aynı üniversiteleri okuyorlar özel hekimlerle.
evet bende tam olarak böyle düşündüm ama özeldeki gibi ilgilenmiyorlarmış işte ya da bana denk gelen doktor böyleydi ayrıca çokta aceleciydi bitirince bir 5-10sn oturdum diye hadi diyor sırada bekleyenler var tamam da o kadar da mı hızlı kalkıcaz moralim çok bozuldu keşke nereye yapalım dediğinde kaçsaydım :)

Devlettede film çekmeden işlem yapmıyorlar orası biraz garip olmuş , dolgudan sonra dişlerin arasına siyah bir film koyup diş aralığına bakıyorlar , sen uyuşukluktan anlamayıp yüksek falan dediysen o yüzden kısaltmıştır doktor muhtemelen , dişinden çok gitti dediğide o ...

daha önce diş doktoruna gitmemiştim dişlerimde işlem hiç yoktu. Ancak sürekli ağrı yoktu, çürükler vardı ve dişlerimde zaman zaman hassasiyet yaşıyordum. ve diş doktoruna hiç gitmemiş olmanın huzursuzluğu vardı. büyük ihtimalle bir kaç dolgu yapılacağını düşündüm. devlet hastanesine gittim sonuçta onlarda doktor diye.

Doktor bakınca dedi ki '' önemli görünmüyor dolgu yapalım mı?'' bende şaşırdım gerekiyorsa yapın dedim ancak hiç film çekmeden baktı ve hangisine yapalım diye sordu neden o anda birşey demedim bilmiyorum sonra üst dişime yaptı yani rastgele seçti bir de dişlerimi birleştirdiğimde birşey hissediyor musun dedi biraz var gibi dedim düzeltme işlemini yapıyorken dedi ki çok fazla dişin gitti dedi evet baktığımda dişim kısalmış küçücük kalmış bu durumdan birşey anlamadım normal mi

2 gün geçti ve şuan çok ağrıyor bu da belki normaldir..

6 ayda bir diş hekimine görünmek

Röntgen çekmeyen, çürük boyutunu sizinle konuşup önce şu dişten başlamamız gerekir demeyen, yapılacak tedavi hakkında detaylı bilgi vermeyen hekimden kaçarak uzaklaşmak, Yen'i bir diş hekimiyle görüşmek...

Valla çok güzel bir çözüm buldum derdinize

2 ay önce devlete bağlı dis Hastanesi'nde iki adet kök dişim kırıldığı için gittim .önce baktı ve hemen panaromik film çektirdi .Ve artık sistem böyleymiş yani ağız içinin röntgeni çekilmeden işlem yapmiyoruz dedi Dr. İki kök disim de dolgu tutmayacak kadar kırılmış ve içi de çürümüş o yüzden çekmek gerek dedi .Ve nasıl yapalım aynı gün ikisini de alayım mı yoksa birisini bugün diğeri için 4-5 gün sonraya randevu vereyim mi ?diye sordu .Sorabilir yani birkaç tanedir belki.Birde dolgu iç kısma yapılmıyor mu genellikle dış nasıl kısaldı anlamadim ama röntgen çektirmeden işlem yapması imkansız gibi birşey

Dış görüntü olarak küçülmesi garip geşdü bana. Ortası çürükse orası oyulur sadece orasında doldurulur malum

Devlette yoğunluktan böyle olabilir ama diş filmi çekmeden tedaviye geçmek çok saçma. Belki yüzeyden görünmeyen bir problemi var. Belki yanyana olan dişlerin beraber yapılması gerek. Birini yapıp bir sonraki sefere tekrar bozup mu yapacak? Bana tavrı hiç profesyonel gelmedi açıkcası.
Ben hep devletin diş hastanesine giderim ve ciddi iyiler diş filmide hep çekiyorlar arkadaş denk gelemedi galiba 😏

2 ay önce devlete bağlı dis Hastanesi'nde iki adet kök dişim kırıldığı için gittim .önce baktı ve hemen panaromik film çektirdi .Ve artık sistem böyleymiş yani ağız içinin röntgeni çekilmeden işlem yapmiyoruz dedi Dr. İki kök disim de dolgu tutmayacak kadar kırılmış ve içi de çürümüş o yüzden çekmek gerek dedi .Ve nasıl yapalım aynı gün ikisini de alayım mı yoksa birisini bugün diğeri için 4-5 gün sonraya randevu vereyim mi ?diye sordu .Sorabilir yani birkaç tanedir belki.Birde dolgu iç kısma yapılmıyor mu genellikle dış nasıl kısaldı anlamadim ama röntgen çektirmeden işlem yapması imkansız gibi birşey

bu röntgen çekme işlemi ayrı bir yerde oluyor heralde baktığı yerden ben görmeden çekilecek bir şey değil heralde değil mi :olamaz:

Back