Çocuk Hastalıkları Diş çıkarma belirtileri!

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

esenruzgar

Bitti ...
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2009
3.477
7
Biz yaklaşık 1 haftadır iştahsızız. Ve herşeye midemiz bulanıyor, öğürüyoruz, kusuyoruz. Sürekli de kaka yapıyor oğlum. Dün gece 2 de yaptı ve 2 saat de uyumadı. Gece yaptı sabah yapmaz rahat uyur dedim, erkenden yine yaptı. Hep böyleyiz. Bir kusma, bir kaka gün boyu... Netice: Sanırım akşam karanlıkta hissettiğim kadarıyla diş çıkarıyoruz. Bunlardan hangileri diş çıkarma belirtileri? Kusma mide bulantısı da diş ile ilgili olabilir mi ?
Sizler neler yaşadınız ilk diş çıkarmada ve her diş çıkarmada bu türlü sorunlar devam ediyor mu?

Merhaba. Geçmiş olsun arkadaşım.
Öncelikle bebeğin kaç aylık olduğunu belirtmedin, arkadaşım.
Bebekten bebeye değişiyor, ama senin söylediklerini de diş çıkarma belirtileri de olabilir.
Bebeği diş çıkarma belirtileri: Salya Akıtmak, Çene ya da yüzde kızarıklık, Isırma, Ağrı,
Huzursuzluk, Beslenmeyi reddetme, İshal, Ateş, Uykusuzluk, Dişeti hematomu, Kulak çekiştirme , yanak kaşıma .
Kusma için biraş endişeliyim. Mutlaka bebeğini bir doktora göster.

Off offf. Aynı dertlerden ben de muzdaribim. Oğlum 7 aylık. Ek gıdaya 1 ay önce başladık ama hiç bir şey yediremiyorum. Ağzını kilitliyor, ağzına aldığında ise yutmadan öyle bekletiyor sonra çıkartıyor, 2-3 gündür kusuyor da. Acaba iştahsız bir bebek mi olacak bilemiyorum Yoksa diş sıkıntısı mı çekiyor. Salya da akıtıyor. Geceleri huzursuz bir şekilde uyanıyor. Zor uyuyor. Bakıyorum alt dişlerine bir şey anlamıyorum. Bilenler yazsınlar nolur. Elimle kontrol ediyorum sanki sert gibi. Elimle bastırdıkça beyaz beyaz oluyo damakları. Ama bu yeni mi böyle oluyor önceden de öyle miydi bilemiyorum ki.

arkaşdaşlar aynı belirtiler benim oğlumda da var oğlum 5.5 aylık dış ne zaman çıkmaya başlar

Sonunda bir tane dişimiz patladı arkadaşlar. Biraz daha iyi gibi oldu ama bu sefer yine diş çıkaracak ki tekrar iştahsızlğımız başladı. Sürekli elimdeki kaşığa saldırıp eline alıyor deli gibi dişini kaşıyor.
Diş çıkmadan önce komşumuz bilmişti, sanırım damakları biraz beyazlıyor.

benim ufaklık 9 aylık ama hiç diş yok. huysuz bir bebek olmaya başladı gece sık uyanıyor artık .ve emziğini ısırıp ısırıp çekiyor. ama salya falan yok hala...??????

benim bebeğimde 4 buçuk aylık yaklaşık 1 aydır salyası akıyo yanakları benek benek kırmızı 3-4 gündür de 5 dk da bir eeee diye bir ses cıkartıyo kendini acındırır gibi ve 2 gecedir de uyutuyorum yarım saat geçmeden içli içli ağlayarak uyanıyo susmuyo da pış pışlıyorum seviyorum emzirmeye çalışıyorum almıyo biraz sakinleşince emiyo uyuyo 10 dk geçmeden yine dişlerine baktım bişey geliyo elime sanki damagı yarık gibi ama gözle görünür bişey yok sadece kabarmış gibi alt damagı... fazla agzını da açtıramıyorum sizce dişmi cıkartıyo????:97:

saydığın belirtiler dişin geldiğine dair.bu belirtiler oluyor ama bazen 1 ay sonra falan anca çıkartıyorlar.inşallah rahat bi şekilde çıkarır bebeğin ilk dişini.:KK74:

teşekkur ederim zor bi dönem dün akşam 9 da uyudu 1 saat ondan sonra gece sabaha kadar uyumadı saat 7 bucuktu sabah agladı baya:KK43: bebek bakmak cok zormuş eşimde uyumadı diyorum ki keşke işe gitsem ben de sen baksan cocuka :KK70:

arkadaşlar inş. kolay diş çıkartır meleklerimiz. Benim kız kaç gündür kusuyor bişey yemiyor hele dün artık sinirden oturdum ağladım dudağım bile patladı üzüntüden. bişey yemiyor zorla versemde hemen kusuyor dişlerine bakıyorum yok bişey oysa alt dişi değilde üst dişi çıkıyormuş. Sizce ilk üst dişi çıkması normal mi perş. gününe randavü aldık artık. Bu arada kızım 8,5 aylık. zormuş be anne olmak. Cennet boşuna annelerin ayağı altına verilmemiş bunu kızım olduktan sonra daha iyi anladım.

arkadaşlar inş. kolay diş çıkartır meleklerimiz. Benim kız kaç gündür kusuyor bişey yemiyor hele dün artık sinirden oturdum ağladım dudağım bile patladı üzüntüden. bişey yemiyor zorla versemde hemen kusuyor dişlerine bakıyorum yok bişey oysa alt dişi değilde üst dişi çıkıyormuş. Sizce ilk üst dişi çıkması normal mi perş. gününe randavü aldık artık. Bu arada kızım 8,5 aylık. zormuş be anne olmak. Cennet boşuna annelerin ayağı altına verilmemiş bunu kızım olduktan sonra daha iyi anladım.
diş çıkarma dönemleri her bebekte farklı oluyor kimisi çok kolay çıkartırken kimiside senin ebeğin gibi zor çıkartıyor maalesef.allah sana kolaylık ,bebeğinede sağlık versin inş..:)
fakat illa alt diş çıkacak diye birşey yokki,ilk üst dişin çıkması gayet doğal yani.

benim kızım 6 aylık uzun bir zamandır salya problemimiz vardı zaten her bulduğunu azına sokuyo,parmaklarımızı bile azına sokup ısırıyo ama ben anlamıyorum bişi açıkcası baktım damaklarına ama. hele dün gece ki gibi bir gece hiç yaşamamıştık. normalde 11 gibi bazen 10,30 gibi uyur bi daha sabah 4-5 gibi kalkıp mamasını yiyip tekrar uyurdu. son günlerde gece çok sık uyanıyor karnı tok,altı temiz uykusuda var gözlerini karıştırmaktan bir hal oluyor ama sürekli hareket ediyor.dün gece 10,30 da uyudu 1 saaat sonra tekrar kalktı 11,30 da yattık 1 de kalktı uyutttum direk 2,15 de tekrar kalktı mamasını verdim uyudu 2,45 de 3,15 de tekrar kalktı eşimle uyutuyoruz bir o bi ben yok bi türlü dalamıyor 4,30 da tekrar mamasını verdim yanımızda uyumaya başladı 10 dk sonra tekrar uyandı tekrar uyuttuk ağlayarak uyandı bi kaç seferde en son eşim beşiğin yanında yattı uyandıkça salladı sabah 5,00 den 6,30 a kadar uyuyabildik ve işe geldik bu halde. eşimde tutturdu hastamı olucak bana da diş çıkartıcak gibi geliyo ama yarın kontrolü var allahtan.
annelik çok zor

artık sadece süt onu tok tutmaya yetmiyor da olabilir. ek gıdaya başladıysanız gece yatmadan önce muhallebi, tahıl karışımı vb. verebilirsiniz.
benim kızım dişetleri diş çıkarmadan 3-4 hafta önce tümsek gibi kabarmaya başlamıştı. günden güne kabartı arttı ve sonunda dişini patlattı.
umarım biran önce düzenini bulur bebişin.

arkadaşlar merhaba,
benim bebeğim 6 aylık, normalde çok güleryüzlü, neşeli bebek ama 3 gündür iptal durumdayız eşimde bende...bıkac gundur ateşi vardı bıraz ve huysuzdu, dunde aşıya götürdüm bide onun ateşi ve huysuzluğu eklendi :KK43: düşünün halimi.. biraz evvelde cok fena kustu hiç kusmamıştı şimdiye kadar öyle, şoka girdim. buyuk ınsan gibi kustu öğürerek.. konuyu acan arkadaşın bbeğinde de aynı şeyler olmuş aşağı yukarı ve diş çıkarmış. he bu arada damakları da beyazladı bayagı bı ama öyle tümsek mümsek durumu yok :S tahminimce diş çıkarıyor ve aşının da etkisi var huysuzlugunda.. sormak istediğim; dişi ne zaman cıkar? bu durum ne kadar sürer bikaç gün mü haftamı ay mı???

Aynı belirtiler bizde de vardı geçen hafta patladı dişi hala bişey yediremiyorum eridi çocuk zaten zayıftı iyice küçüldü çok üzülüyorum:KK43:

X