• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş cikaran bebek doğal yolla sakinlemiyorsa her gece calpol verilir mi

Goncagul90

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2024
42
7
1
34
Kızlar kızım her gece ciglik cigliga uyanıyor, ateş yok . 13 aylik , hem atak hem diş cikarma döneminde. Tetagil , nurse Harvey jel ise yaramadı, kabul s görmüş gibi bütün evi ileterek uyanıyor. Sakinlemesi 20 dk buluyor, calpol veriyoruz 1 gecedir rahatlıyor uyuyor o da 2 saat. Sık sık uyanıyor. Elimi soğuk suya batiriyorum masaj yapayım diye ağzını bile açmıyor ağlarken, nefes nefes agliyor. Uyku terörü mu bu nedir kafayı yemek üzereyim, bu yaşta bebege her gece sakinleşsin diye calpol vermek istemiyorum . Sizler nasıl atlattınız bu süreci. Karanfil ezdim yağda beklettim o da işlemedi.

Ne kadar suredir bu sekilde uyaniyor ki kiziniz? Ben bu denli cok agrili donemlerde agri kesici veriyordum ama genellikle 1 hafta falan suruyor sonrasinda dis patliyordu. Uyku teroru bence degil cunku uyku teroru olsa calpol verince rahatlayip uyumaz.
Ben bir de osanit dis toplarindan kullaniyorum. Bitkisel cozum o da rahatlatiyor. su an 22 ayliklar her aksam yatmadan 4-5 top veriyorum. Gece boyunca da emziklerine dis jeli suruyorum :D
Ben cok iyi anliyorum bu caresizliginizi bu caresizlik durumunda kehribar kolye bile aldim ben. Hala inanmiyorum ama takinca bir sekilde rahatliyorlar ama inanmiyorum hala.
Karanfili ben 3-4 aylikken yapiyordum sonra ise yaramamaya basladi. Bir de buzlukta dis kasiyicim hep oluyor. Gun icerisinde ellerinde gezdiriyorlar.

Ne kadar suredir bu sekilde uyaniyor ki kiziniz? Ben bu denli cok agrili donemlerde agri kesici veriyordum ama genellikle 1 hafta falan suruyor sonrasinda dis patliyordu. Uyku teroru bence degil cunku uyku teroru olsa calpol verince rahatlayip uyumaz.
Ben bir de osanit dis toplarindan kullaniyorum. Bitkisel cozum o da rahatlatiyor. su an 22 ayliklar her aksam yatmadan 4-5 top veriyorum. Gece boyunca da emziklerine dis jeli suruyorum :D
Ben cok iyi anliyorum bu caresizliginizi bu caresizlik durumunda kehribar kolye bile aldim ben. Hala inanmiyorum ama takinca bir sekilde rahatliyorlar ama inanmiyorum hala.
Karanfili ben 3-4 aylikken yapiyordum sonra ise yaramamaya basladi. Bir de buzlukta dis kasiyicim hep oluyor. Gun icerisinde ellerinde gezdiriyorlar.
10 gün önce 6.hastalik atlattık ama yanlış tanı nedeniyle doktor bize antibiyotik verdi 2 gün kullandım sonra baktık ki döküntü var sonlarindayiz hemen kestik , antibiyotikten sonra kızım allak bullak oldu , çok güzel uyurdu geceleri ama artık öyle değil. Sanırım bizim hastalık atak ve diş üçü de aynı döneme denk geldi. Bizimkinde emzik huyu yok parmağını emiyor. Gece öyle bir çığlık atıyor ki hatta dedik beyninde falan bir şey mi oluyor ama öyle de değil. Calpol sonrası rahatladigi için biz de dişinin ağrısı ya kulağına ya başına vurdu diyoruz. Calpol kesiyor kesmesine de son 4 gündür uyku düzeni böyle, son 2 gündür de calpolle geçiyoruz geceyi. Ama artık vermek istemiyorum , vermezsem de apartman komple ayağa kalkıyor zaten. Osaniti duydum ,tetagilden sonuç almayınca osaniti de almadım açıkçası. Siz tetagil kullandınız mı ondan daha mı etkili ?

Yok tetagil kullanmadim. Bir tek osanit kullandim. Zor bir donemden gecmissiniz anladigim kadariylar. 6. hastalik da tam bir illet ates yuzunden. Ben doktor degilim ama ben 2 gun daha calpol verip en azondan bir kac gece daha rahat bir uyku almasini saglardim. Hastaliktan sonra zaten yorgun oluyorlar bir de ustune dis agrisi binmesin diye dusunurdum.
Benim gozlemledigim maksimum bu kadar dis agrisi 7 gun falan suruyor.

Yok tetagil kullanmadim. Bir tek osanit kullandim. Zor bir donemden gecmissiniz anladigim kadariylar. 6. hastalik da tam bir illet ates yuzunden. Ben doktor degilim ama ben 2 gun daha calpol verip en azondan bir kac gece daha rahat bir uyku almasini saglardim. Hastaliktan sonra zaten yorgun oluyorlar bir de ustune dis agrisi binmesin diye dusunurdum.
Benim gozlemledigim maksimum bu kadar dis agrisi 7 gun falan suruyor.
Perşembeye randevu aldım, doktor telefonda orta kulak iltihabı olabilir ,enfeksiyon sonrası genelde olur dedi ,ateş yok dedim , ateş olmasa da olur sıvı birikmiştir belki dedi. Banyoda su mu kaçırdık naptik anlamadım. Bence hala yüzde 80 diş ama bi gidip gösterecez, 3 gündür çok fenayız

Biz de diş surecindeyiz, tetagil, soğuk uygulama, calpol hepsini deniyoruz. Aşırı huysuz, belli ki canı yanıyor bebeğimin ama her gun de calpol zararlı.
Daha önce Dr uyarmıştı bizi sürekli vermeyin karaciğer enzimlerini etkiliyor diye.
Diş süreci bence bebeklerin en zor atlattığı süreç.
Şimdi üst tavşan dişler geliyor, kazma gibi diş yazık yavrum o kadar zor uyuyor ki inleye inleye, gecede saat başı uyanıyor memede sakinleşip geri uyuyor.
Sabaha kadar dön dolaş yatağı tavaf ediyor ağrıdan sizidan...

Biz de diş surecindeyiz, tetagil, soğuk uygulama, calpol hepsini deniyoruz. Aşırı huysuz, belli ki canı yanıyor bebeğimin ama her gun de calpol zararlı.
Daha önce Dr uyarmıştı bizi sürekli vermeyin karaciğer enzimlerini etkiliyor diye.
Diş süreci bence bebeklerin en zor atlattığı süreç.
Şimdi üst tavşan dişler geliyor, kazma gibi diş yazık yavrum o kadar zor uyuyor ki inleye inleye, gecede saat başı uyanıyor memede sakinleşip geri uyuyor.
Sabaha kadar dön dolaş yatağı tavaf ediyor ağrıdan sizidan...
Allah kolaylik versin. Gercekten cok zor bir donem. Insallah hepsini bir an once cikartir da rahatlar. Bana gore en zorlari azi disleri. Benimkiler 22 aylik oldular ve sadece en arka azi disleri kaldi. Ara ara agri vuruyor onlari da geceleri ama hala disler yok ortada. Galiba 3 yasina kadar bu sekilde ilerleyecek bu surec.

Perşembeye randevu aldım, doktor telefonda orta kulak iltihabı olabilir ,enfeksiyon sonrası genelde olur dedi ,ateş yok dedim , ateş olmasa da olur sıvı birikmiştir belki dedi. Banyoda su mu kaçırdık naptik anlamadım. Bence hala yüzde 80 diş ama bi gidip gösterecez, 3 gündür çok fenayız
Merhaba o sıvı birikmesi su kaçırmakla olmuyormuş, ben de zor yoldan öğrendim. Üst solunum yolları enfeksiyonundan sonra olurmuş ikizlerimin birinde yaşadım ben de. Emerken kafası terliyor mu? Yatağı sırılsıklam yapıyordu gece emerken. Benimkinin iki kulağında da varmış , duyması neredeyse yarı yarıya azalmış , ben de diş sanıyordum ama değilmiş.

Hep aynı saattr gözünü bile açmıyor bikinç kapalı gibi mi?

Allah kolaylik versin. Gercekten cok zor bir donem. Insallah hepsini bir an once cikartir da rahatlar. Bana gore en zorlari azi disleri. Benimkiler 22 aylik oldular ve sadece en arka azi disleri kaldi. Ara ara agri vuruyor onlari da geceleri ama hala disler yok ortada. Galiba 3 yasina kadar bu sekilde ilerleyecek bu surec.
Şifa diliyorum umarım kolaylıkla geçer gider bu süreç. Gerçekten çok zorladı diş bebeğimi, gaz sancısı zor diyordum beteri varmış...

Back
X