merhabalar..
eşimin diş apsesi 1 aylık antibiyotik kullanımı sonunda büyük bir kiste dönüştü..
gittiğimiz 3 doktor da alınması gerektiğini söyledi..
çene cerrahisine gidin dediler..
özelde 2000-2500 tl gibi bir fiyatı var..
ilk gittiğimiz yerde doktorun tavrı eşimi çok kırdı ve başkasına gidelim dedik o özelde de karşımıza aynı doktor çıktı
devlete gidelim dedik ama..
ataşehir ağız ve diş sağlığına gittik, anadolu yakasında bir tane cerrahımız var ve randevu almak neredeyse imkansız dediler..
mecburen özele gideceğiz ama hangisi???
iyi temizlenmediğinde ilerde problem yaşamaktan korkuyoruz..
protez yaptırmamız gerekiyor ameliyat sonrası.. uzun bir yol bizi bekliyor..
tecrübesi olan arkadaşlardan tavsiye istiyorum..
doktor bir an önce alınmalı dedi, eşim zaten çok korkuyor diş olayından..
lütfen bilgisi olanlar paylaşsın..
çok teşekkürler şimdiden..
arkadaşlar yok mu bir bilen??
bugün iki yerle görüştüm biri 150 dolar dedi diğeri 2500 tl.. ikisi de birbirine denk sayılacak iki diş merkezi..
iyice kafamız karıştı..
tavsiye lütfen..
allahım ülkede ne az çene cerrahı varmışşşşş...
1 arkadaş hariç cevap alamadığım bir soru idi ama yine de benzer durumda aklı karışmış olanlara sonucu paylaşayım belki faydası olur..
bulduğumuz seçenekler..
1. özel çene cerrahı bulup hemen ertesi gün yaklaşık 2000-2500 tlye ameliyat olmak.. güvenemedik fiyat da çok geldi..
2. devlet desek ağız diş sağlığı merkezlerinden saat 17:00de açılan 3 saniyede tüm randevular dolan randevu sayfalarından randevu saati kapmak için akla karayı seçmek.. -benim gibi 10 gün deneyip alamayınca sinir patlaması yaşayacaksınız.. şanslı iseniz bilemiyorum..-
3. özel üniversite hastanesine gidip muayene olup 2 hafta sonra sizi arayacağız demeleri.. ve aramaları ile orada ameliyat olmak.. fiyat 300 tl civarı..
4. devlet üni. hastaneleri deneyimi yaşamadık artık muayene olmaktan gına geldi eşime bir an önce karar verdik.. zaten ilk doktorumuz boşu boşuna 1 ay bizi oyalamıştı..
sevgiler.. dişlerinize iyi bakın..
Merhaba, geçmiş olsun..
Maalesef birkaç aydır aynı soruna sahibim ve nereye gideceğimi bilmiyorum.
Dolgudan sonra, dis koku apsesi oldu ve antibiyotik fayda etmediği gibi, 3-4 aydır sertleşip ceviz kadar yanağımın içinde kist oluştu.
Endodonti profesöru buldum ama hala emin değilim.
Siz nereye ve kime gittiniz, ameliyat ne kadar sürdü, sonraki iyileşme süresi?
Su an dişler ne durumda ve tabii fiyat nedir?
Gerçi fiyatı önemsemiyorum artık..
Yeter ki şundan kurtulayim ve bir daha olmasın..
ACIL bilgi verirseniz çok sevinirim..
geçmiş olsun,,, istanbulda çene cerrahlarını çok gezdim.... yaklaşık 1000-2000 tl dediler hep.. yeditepe diş hastanesi bağdat cad. de yanlış hatırlamıyorsam 400 tl civarında verdik.. çıkan kist patolojiye gidiyor sanırım onun ücreti ayrı idi.. çok değildi ama.. uzman doktor ayşe hanım yaptı.. yarım saat sürdü local anestezi ile.. yanakta gözde şişlik olur vs demişlerdi ama hiç bişey olmadı.. eşim gayet iyi çıktı ağrısı akşam saatlerinde başladı ama çok fena değildi ki eşimin canı çok tatlıdır:) dikişleri aldırdık sonrasında bi boşluk kalıyor kist çıkınca biraz rahatsızlık veriyor o his ama geçiyor.. diğer dişleri etkilemiyor.. o şişlikten kurtulmanın rahatlığı ile eşimin gözü hiçbişeyi görmedi.. darısı başınıza.. acilen halletmenizi dilerim..
Çok teşekkür ederim.. Peki operasyondan sonra konuşmama gibi şartlar oldu mu?
İnternetten öyle şeyler okudum da.. İlk 24 saat konuşmama, en az 1 hafta sıvı gıda gibi..
Benim de canım çok tatlıdır ve hayatımda ilk kez dolgu yaptırdım, sonrasında böyle oldu.
Hiç diş problemim olmamıştı halbuki.. hala tedirginim o nedenle.. hemen işe dönebildimi eşiniz?
Tam olarak iyileşme ne kadar zamanda oldu? Bir de yanımda birinin olması gerekir mi? Yani tek gitsem de olur mu?
Ben biraz pimpirikliyimdir.. Onun için çok soruyorum, kusura bakmayın.. : )
Son olarak, hastanenin sitesine baktım ayşe hanım yoktu.. soyadını hatırlıyor musunuz, hangi bölüme gittiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?