Direksiyon sınavında kaldım üzgünüm

Se_n_299

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2018
2.808
1.742
39
Moralim sıfır çok heyecan yaptım yazılı sınavı ilkte geçtim ama direksiyonda kaldım. Maşallah herşey fıyatlı 2500 artı 750 tl sınav ücreti yatacak. Ya ıkıde geçemezsem ben zaten yapı olarak kafaya takarım herseyı aslında arabayı güzel kullandım ama kırmızı ısıkta frene hızlı bastım komısyon gülerek hocama öprencinizin anı fren yapmasına gerek kalamayacak heralde dedi. Moralım bozuldu çabuk bozarım moralimi ben ve paralel park ederken zorlandım yapamadım. Toplayamadım direksiyon hakımıyetımı. 14 saat ders aldım hepsı boş gıbı.

Moralim sıfır çok heyecan yaptım yazılı sınavı ilkte geçtim ama direksiyonda kaldım. Maşallah herşey fıyatlı 2500 artı 750 tl sınav ücreti yatacak. Ya ıkıde geçemezsem ben zaten yapı olarak kafaya takarım herseyı aslında arabayı güzel kullandım ama kırmızı ısıkta frene hızlı bastım komısyon gülerek hocama öprencinizin anı fren yapmasına gerek kalamayacak heralde dedi. Moralım bozuldu çabuk bozarım moralimi ben ve paralel park ederken zorlandım yapamadım. Toplayamadım direksiyon hakımıyetımı. 14 saat ders aldım hepsı boş gıbı.
Direksiyonu artık kimse ilkte geçemiyor zaten çok zorlaştırdılar her şeyi hele İstanbul gibi parkuru zor yerdeyseniz. Bir sonrakinde alırsınız inşallah.

Ben üçüncüde geçtim. Bir de otomatik :olamaz: ikinci kalışımda hüngür hüngür ağlayarak eşimi aradım. Girmiycem ben artık bana ne diye söylendim. Sonra salak mıyım ben aman para verdim o kadar zaman ayırdım tüm dosya hakkımı kullanırım olmazsa da napim dedim. Bir sürü dram ve gözyaşından sonra işte. Neyse komisyonu kanser ede ede geçtim ama 😅😅 sadece kendinize odaklanın. Gerisi halloluyor. Ben paralel park yaparken komisyon yağmur altında soğuktan donmasına rağmen hazır olana kadar beklemiştim 😅 çok söylendiler ama olsun 😬

Bende ilk sınavda Parelel parkta kaldım. Hocam bile şaşırdı, hiç zorlandığım bir yer değildi.

İkincide geçtim ama çok şükür. Sizde geçersiniz üzülmeyin

ben de çok panik insanımdır ama bu tarz sınavlarda rahat olmanız şart.
sınavda heyecandan el freniyle kalkmaya çalışmıştım diyorum ki niye gitmiyor bu😂hoca arkadan saçımı çekince fark ettim.
bir süre öyle bakıştık. dikiz aynasından bakıyorum arabanın arkasında bir abi git git yapıyo😂 amaan dedim kaldıysam kaldım napayım sür şöfer😂 parkları yaptım, geri de kaçırmadım ilkte aldım ehliyeti😌 eğer panik yapıp of kaldım diye düşünseydim kalırdım.
yandaki komisyon da çok patavatsızdı, o konuşurken he he dedim yola baktım hep.
rahat ol, kimseyi duyma başarırsın. sanki onlar senin misafirinmiş, arabana binmişte eve götürüyormuşsun gibi düşün. kendine inan😌✨🌸

İlkte geçen şansına geçiyordur ben 3te geçtim, işin maddi kısmını düşünmeyi bırak derslerini güzelce al. Hocanın verdiği taktikleri ezberle ben direkt ezberlemiştim.

Bukadar dramatik olmayın bence.
İlkte olmaz ikincide olur.
Önemli olan gerçekten tek başına trafiğe çıktığında sürebilmek.
Üzmeyin canınızı bukadar, canınız sağolsun🌹

Ben dosya yaktım beşincide geçtim :) geçeyim diye de ilkinde o kadar özel ders falan da almıştım. Dosyam yandı. Çok düşündüm.O kadar emek verdim yüzdüm yüzdüm kuyruğuna geldim kuyrukta kaldım. Geçmem için tekrardan dosya açtırmam lazımmış :) üzülmeyin bu kadar

Bende 2. Sınavda gectim. İlkinde paralel parkta kaldım parkın oldu çıkarken kaldırıma sıfır yanasmistim 1 cm kaydım ve deydi diye bıraktılar..tabi onun öncesinde iki defa ışıklarda istop ettrdim 🙈🙈
Neyseki 2. Sınavda geçtim evet yıpratıcı bir süreç ama geciliyo . Şuan çok yeni uzulmen çok normal ama canım sağolsun diceksin yapacak bişey yok.

Ben dosya yaktım beşincide geçtim :) geçeyim diye de ilkinde o kadar özel ders falan da almıştım. Dosyam yandı. Çok düşündüm.O kadar emek verdim yüzdüm yüzdüm kuyruğuna geldim kuyrukta kaldım. Geçmem için tekrardan dosya açtırmam lazımmış :) üzülmeyin bu kadar
Tekrara dosya actırınca bırdahamı komple kurs ucretı verılıyo

Snavları zorlaştırdılar iyi de oldu, zaten maganda kaynıyor, istanbulda sürecekseniz zaten extra extra kontrollü olmak dikkat etmek kurallı gitmek lazım. Önemli olan iyice öğrenip öyle trafiğe çıkmak. Gerekirse 2değil 5. Denemede alın yeter ki ilerde başınıza kaza vs gelmesin

Yeni sinav sistemindeki paralel parki kimse gecemiyor zaten ilk seferde, ben kuzenime ogretene kadar akla karayi secmistim, cocuk sayisalda dereceli ben sozelciyim ama ogrenememisti bi turlu garibim, sonra mantigini kavrayinca hallediverdi.

Paralel park ederken yonleri ters dusuneceksiniz, tam olarak mantigi bu, bir de araci park alanina sokmadan once dogru hizalayacaksiniz. Insta'da direksiyon hocalarinin sayfalarinda tum detaylariyla anlatilmis videolari var, bolca alistirma yapin.

heyecandan hata yapmışsın
ben 3.de aldım ve en büyük sorunum heyecan yapmamdı
nefes egzersizleri ile heyecanı kontrol etmeyi öğrendim ve sınavdan önve uyguladım
youtube'da mutlaka videoları vardır bi dene istersen, bana iyi geldi çünkü
diyaframdan nefes alıp veriyorsun ve o heyecanın vücudundaki yansımasını düzenliyor
ben sınav günü araca binene kadar geçtim bi köşede yaptım nefes egzersizimi
sınavda da heyecandan eser yoktu, geçtim

Sağlık olsun bugün olmazsa başka zaman alırsınız. Belki de geçememeniz yararınıza olmuştur bilemeyiz. Parasını da dert etmeyin. Evet her şey çok pahalı ama bu işin sonunda can ve mal kaybı da olabilir. O yüzden buna verilen paraya acımayın derim.

Paralel parkta püf noktaları veriyorlar hatasız park etmek için

Mesela bizde arka kelebek camindan dubayı görene kadar geri gidip dubayi görünce tam sağ yapıp debriyajla gidiyorduk.
Park sensorunde 0.4 yazana kadar gidiyorduk .hoca önüne bak karşındaki otları dümdüz gidince otları ezebilecekmisin diyordu.eger o ayarı bulduysak parka devam ediyorduk.

Mesela bazı hocalarda arka sağ tekerine üstüne bir yere bant yapıştırıp onu kaldırma şu şekilde gelecek şekilde geri geri git diye püf nokta çalıştırıyor.
Hocanızın bu şekilde püf noktaları yok mu o_O

X