Direksiyon sınavı

Ben de öyle derste kusursuz sürerken sınavda çok küçük hatalar yaptığım için kaldım. Hepsi tecrübe oldu gerçekten daha rahat olmaya çalışacağım.

Ben de öyle derste kusursuz sürerken sınavda çok küçük hatalar yaptığım için kaldım. Hepsi tecrübe oldu gerçekten daha rahat olmaya çalışacağım.
3. sınavımda sınavın başladığını anlamadım sohbet ederken sınavı başlattılar sınav süresi boyunca da sohbet ettik

sınavda araç sürmekle derste sürmek ve ehliyeti aldıktan sonra sürmek arasında psikolojik anlamda çok fark var.
derste sadece hoca ve sen varsın, bir şekilde daha rahat oluyorsun ve hatasız sürebiliyorsun.
e ehliyeti aldıktan sonra misal tek başına trafiğe çıktın, bir korkarsın iki korkarsın ona da alışırsın sonrasında.
ama sınav zamanı ah o komisyon yok mu, 3-4 kişi birden doluyorlar arabaya, hepsinin gözü senin üstünde ve hata odaklı bişey sistem öyle aa ne güzel sürdü yağ gibi gittik yolda üzerine kurulu değil ki. sinyali mi unuttu, dubaya mı değdi, stop mu etti, şurada şunu yanlış yaptı gibisinden hata aramaya yönelik o sınav doğal olarak. psikolojik anlamda çok çok farklı ve bir stres basıyor ister istemez. o yüzden buraya gelip de sen trafiğe çıksan daha kötü gider birine çarparsın tarzı yorumları doğru bulmuyorum. ben de ehliyeti 3. sınavımda aldım ve hep stresten kaybettim zaten. sana tavsiyem nefes egzersizleri çalış ben öyle üstesinden gelmiştim. benim sınav sırasında bacaklarım titrerdi ki düşün o bacakla gaza, frene, debriyaja falan basıcam ahaha. diyaframdan nefes egzersizleri çalışarak stresimi, heyecanımı bastırdım ve başarılı oldum. herkese de tavsiye ederim.

Beni çok iyi anladınız teşekkür ederim stresimin üstesinden gelsem geçeceğimi düşünüyorum

Bu konudaki stresliyim, paniğim. Korkuyorum, yine de trafiğe çıkıyorum diyen tüm hanımlar için

Geçen bir kadın sürücü dedesiyle gezen 5 yaşındaki çocuğu ezerek öldürdü. Halbuki o kadar yavaştı ki araba çocuğa çarpınca panikledi duramadı frene basamadı ve altına aldı.
İfadesinde panik yaptım durduramadım arabayı demiş.

Lütfen paniğinize bir çözüm bulun.

Konuyu okurken hep bunu düşündüm. Kimse özelinde değil ve umarım kimsenin başına gelmez. Daha geçenlerde o kadından çok daha hızlıyken çocuğun birisi arabanın önüne resmen atladı. Milisaniyeler içinde olan bir olay, en ufak paniğe yer yok cidden. Çok şükür hemen aksiyon aldım zerre panik yapmadım ama sonrasında bu olay beni çok etkiledi ve daha da dikkatli kullanmaya başladım. Aman aman kızlar, panik insanı cidden kilitleyen bir şey.

Sınavda heyecan yapmak çok doğal fakat aktif olarak trafiğe çıkarken panik yapmamamız şart.

Öyle gerçekten. Normalde tedirgin sürüyordum arabayı biraz da ara verdim hava da yağmurlu idi. Mecbur çıktım, normalde hiç gitmediğim bir yoldan. Elimde panik olmadan sür diye tembihşedi. Adam ilk günden beri tek söylediği bu panik olma herkes seni görüyor sen de gör herkesi Önümdeki araba saçma sapan sürüyordu. Adamı solladım önden gideyim bulaşmasın bana diye. Bu sefer o beni solladı. Önüme geldikten sonra da asla gaza basmıyor arkasında 40la kaldım. Bir anda ani fren yaptı deli oldum az kalsın arkadan çarpıyordum. Çarpsa olan da bana olur. Volvoya eski model corsanon çarptığını hayal edin bi.
Baştan tehlikeyi farkedince hemen sağa çektim arabayı yolumu değiştirdim ara yoldan gitmek zorunda kaldım o araçtan kurtulmak için, hala sinirlerim bozuluyor.

Gözümüzü dört açmamız lazım. İnat edilecek bir konu değil. Bu da bir beceri. Yoksa yoktur.
Benimde önüme arabaların arasından bir top fırladı. Milisaniye içinde dedim ki peşinden kesin çocuk koşacak. Ani fren yaptım. Nitekim 3 4 yaşlarında bir çocuk fırladı yola topun peşinden. Allah korusun ezebilirdim de.

Ehliyeti almaktan vazgeçmeyin, eskiden bu kadar kasmıyorlardı şimdi olması gerekeni yapıyorlar ama çok ufak hatalardan da bıraktıkları oluyor. Zaten gerisi pratik yapa yapa gelişecek. Siz ehliyeti alın gerisi gelir. Sadece sakin ve dikkatli olun yeter.

Dene ve Sakiz cigne cok iyi geliyor bizim kurstakiler hep sakiz çiğnedi gecti hatta mufettisler hocam bu ne dedi sizdeki herkes sakiz çiğniyor dedi bende iyi geliyor demistim

12 sene önce ehliyet aldım. Ben de sakız çiğnemiştim. Ama kimse bana söylemedi, ben tamamen şahsi gevşekliğimden çiğnemiştim ama iyi de gelmişti cidden.

Öncelikle sakin olun bu kadar stresli panik olmanız sınavdan kalmanıza sebep olur. Benim çoğu tanıdığım ilk direksiyon sınavından kaldı zaten. İkinciye girdiler. Siz ikincide stres yaptığınız için kalmışsınız bence.

Para sıkıntı olmayacaksa ben deneyin derim çünkü avantaj var elinizde. Yazılı sınavı geçmişiniz bir kere bu ilk avantaj. İkinci avantaj ise sınava zaten halihazırda iki kez girmiş olmanız. Bu avantajları doğru değerlerdirebilmek tamamen sizin elinizde. Ben yapamam kendime güvenmiyorum diyorsanız hiç boşuna para vermeyin. Ama yok bu kadar çabaladım geri dönmek yok, o ehliyet buraya gelecek diyorsanız üçüncü kez sınava girin.

Çok fazla ders aldım aslında sorun yok araba kullanmamda ama park esnasında dubaya çarptığım için kaldım

Demek ki püf noktalarına dikkat etmiyorsunuz. Hani hocaların park ederken gösterdiği yönergeler kelebek camın şurasını hizala, kaldırımı görünce direksiyonu kır gibi..
5 ders az değil sürüşünüzde sorun yoksa yaparsınız bence. Hoca sizi parka daha fazla çalıştırsın..

Şükür ki vurmamişsiniz. Bazıları kadın sürücü kendisini sollayinca da tribe girip saçma sapan şeyler yapıyor. Küçük egoları inciniyor sanırım. Allah hepimizi magandalardan korusun.

Şükür ki vurmamişsiniz. Bazıları kadın sürücü kendisini sollayinca da tribe girip saçma sapan şeyler yapıyor. Küçük egoları inciniyor sanırım. Allah hepimizi magandalardan korusun.

Amin ya öyle gerçekten. Bir de arabası epey modelli idi. Sollanmak istemiyorsa basıp gitseydi işte.
Allah her yerde iyilerle karşılaştırsın. Hele trafikte kimsenin canına malına zararımız olmasın.

550 liralık sürdüğümü düşünmüyorum ya
Benden 600 istediler. Ben de 4.ye giricem.Hep park yaparken hafif dubaya carptigimdan kaldım. Beni hiç idare eden olmadı.Ama duyuyorum idare eden yardımcı olan komisyonlari.Haksizlik değil mi. Ediyorsa herkese etsinler yada hiç kimseye etmesinler .Yine kalırsam diye stres var. Çünkü az bı para değil ve kaçıncı verişim.

Ablam da sizin gibi cok stres yapiyordu. Son hakkindan once aile hekimi yatistirici bir hap verdi ve sinavi gecti

Hakkınızı yakmayın tekrar yazılı sınav stresini yaşamayın.ben de otomatikte ikinci sınavda geçtim.bence sürüş sınavda değil hayatta öğreniliyor. Orda ezber bilgilerle park yaptiriliyor. Orda ki kurallara uyun.rahat olun bu sefer .inşallah şansınız yaver gider. Buraya yazarsınız müjdeli haberi

Otomatikte sadece gaz ve fren var debriyaj yok.Benim için çok çok rahat.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…