sınavda araç sürmekle derste sürmek ve ehliyeti aldıktan sonra sürmek arasında psikolojik anlamda çok fark var.
derste sadece hoca ve sen varsın, bir şekilde daha rahat oluyorsun ve hatasız sürebiliyorsun.
e ehliyeti aldıktan sonra misal tek başına trafiğe çıktın, bir korkarsın iki korkarsın ona da alışırsın sonrasında.
ama sınav zamanı ah o komisyon yok mu, 3-4 kişi birden doluyorlar arabaya, hepsinin gözü senin üstünde ve hata odaklı bişey
sistem öyle aa ne güzel sürdü yağ gibi gittik yolda üzerine kurulu değil ki. sinyali mi unuttu, dubaya mı değdi, stop mu etti, şurada şunu yanlış yaptı gibisinden hata aramaya yönelik o sınav doğal olarak. psikolojik anlamda çok çok farklı ve bir stres basıyor ister istemez. o yüzden buraya gelip de sen trafiğe çıksan daha kötü gider birine çarparsın tarzı yorumları doğru bulmuyorum. ben de ehliyeti 3. sınavımda aldım ve hep stresten kaybettim zaten. sana tavsiyem nefes egzersizleri çalış ben öyle üstesinden gelmiştim. benim sınav sırasında bacaklarım titrerdi ki düşün o bacakla gaza, frene, debriyaja falan basıcam ahaha. diyaframdan nefes egzersizleri çalışarak stresimi, heyecanımı bastırdım ve başarılı oldum. herkese de tavsiye ederim.