Direksiyon sınavı

Ücret almama durumları olduğunu bilmiyordum bizden yine talep ettiler

Otomatik ehliyet alınıyormuymuş benim yaşadığım şehirde sadece manuel ehliyet veriliyor
valla benim motor becerilerim çok düşük 30uma geleceğim ve çok sakarım. gittim görüştüm otomatik vites ehliyeti alacağım, bana zorla manuel al faydası olur dediler. yok dedim ben kendimi biliyorum asla kullanamam ve geçemem. sonra derslere başladık hoca anladı. ben hayatımda bu kadar direksiyon hakimiyeti olmayan bir insan görmedim dedi. bir de akademik başarılarımı da anlattım hocaya, şey demeye başladı bu kadar zeki bir insan nasıl bu kadar beceriksiz olabilir? ahahahahaha

ha noldu aldım da ehliyeti, kullanmıyorum. kaza yapmaktan değil birine çarpmaktan korkuyorum. böyle aşırı çok pratik yapmadan ben oldum demeden asla trafiğe çıkmam o ayrı.

Bdn de aynı şekil kaldim gayet iyi gidiyordu ama dubaya çarpınca müfettiş izliyor diyerek indirdiler umarım bu sefer olacak. Çok teşekkür ederim mesajınız için
Bu arada bi yakınınıza yada kendiniz sınava girmeden bir gün önce fetih suresi okutun bence çok etkisi var ben 3.de Okuttum daha bi rahat relaxdım zaten rahatsan ve kurallara hakimsen geçersin sadece acele etme ben süre yetmeyecek diye acele de ettim acele heyecan korku bunları yapma birde arkadaşımın biri aspirin iç demişti heyecanı azaltıyor diye ne kadar doğru bilemem

2. Sınavdan yarım saat önce ağlama krizine girdim zor sakinlestirdiler ki ben normalde asla bu kadar stresli bir insan değilimdir gayet güzel gidiyordum 5 dakika kala dubaya çarptığım için kaldım büyük hayal kırıklığı olmuştu. Önerilerinizi deneyeceğim teşekkür ederim

evet hakimiyet önemli ama bence beceriksiz değilsiniz sadece pratik yapmaya ihtiyacınız var ben otomatik de kullandım manuel de otomatik bana oyuncak gibi gelmişti çok fark var zaten ,eğer pratik yaparsanız zamanla olur , çevremde inanın panik atağı olan, arabanın hiç a sındsm anlamayanlar trafiğe çıkıyor yıllardır

550 liralık sürdüğümü düşünmüyorum ya

Bi sorun bakalım. Benim gittiğim kurs dolandırmaya çok müsaitti, kimden ne kopardıysa almaya kalkışmıştı. Ama biz arkadaşlarla almıştık yakın arkadaşımın hakkını korumak için gitmiştim. Dosya parası diye çok ciddi bir miktar istemişlerdi. Siz verin ben hallederim dosyayı deyip almıştık. Yarısından bile az paraya çözmüştük :)
Bir de telaş etmeyin bir arkadaşım 4. Girişte aldı mis gibi kullandı. Ben ilk girişte ehliyet aldım 10 sene sonra kullanmaya başladım.

Kaldım zaten merak etmeyin kimseye çarpma riskim yok şu an arabalarınız güvende
Size güzelce pratik yapın daha çok çalışın diyorum küstahça yorum yapıyorsunuz, size ehliyetten eleyen hocanın ellerinden öpüyorum, tecrübe demek ki, biliyorlar kimlere ehliyet vermeyeceklerini

Ya otomatik kullanmaya cesaret edemiyorum :))

Benim yeni yazılan arkadaşımla var her kaldıklarında 450 tl yatırıyorlar 4.ye girecekler 450 tl nin içinde 2 ders var birde sınav varmış kurstan kursa bu fiyat değişiyor sanırım
Bizim kursta 5 ders alınıyor 550 TL için o yüzden olabilir

Ücret almama durumları olduğunu bilmiyordum bizden yine talep ettiler
Şimdi şöyle. 4 kere kaldınız hakkınız bitti. Devlet size 4 hak daha veriyor. 2. direksiyon eğitimi diye. Resmiyette 14 saat ders yazılıyor size. Otomatikman sınava girme hakkınız başlıyor. Siz 14 saat dersi talep etmediğiniz sürece ücret alınmaz sizden. Yani alınmaması gerekiyor çoğu yer alıyor da.

Sadece aldığınız 2 saat ders+sınav ücreti karşılığı sınava girebilirsiniz. Yani biz kimseyi mağdur etmemek için almıyoruz ücreti adil değil.

Siz kursla konuşun 4.hakkım yandığında +4 için ben 14 saatlik eğitim istemiyorum bana sadece 2 saatlik eğitimimi ücreti karşılığı verin diye talepte bulunun. Kabul edebilirler

4. Hakkım yanmadı henüz 3. Sınava gireceğim

Tamam işte normalde çarparsanız ne olcak ehliyeti bakkaldan mı aldınız diyecekler, kusursuz parka çalışın, siz böyle ehliyet alırsanız diğer insanların aracına çarparsınız yazık değil mi
ne kadar yanlış bir yaklaşım da bulunuyorsunuz. bende ehliyeti aldığımda prof değildim ki hala değilim
insan aldığı gibi ehliyeti iki duba arasına park etmiyor sonuçta
Ben manuele yazılmıştım umarım bu sefer son olur çok teşekkür ederim
bende sınavlarda eli ayağı titreyen biriyim dideral içtim sınava girmeden yarım o çok rahatlattı
park konusunda da geri park sensörü olan bir arabayla girmeyi talep edin ve nasıl öğretiyorlar biilmiyorum ama bize hep ölçüyle öğrettiler arabanın şurasına gelince şunu yap vs diye bence hakkınızı yakmayın inanın kendinize

Ya otomatik kullanmaya cesaret edemiyorum :))
Merak ettiğim için soruyorum otomatik naısl oluyor sınav ,mesela manuel de debriyaj ayarlama vites var yokuş kalkış da debriyaj ayarlama var l park paralel parkta hep yarım debriyaj yapıyoruz otomatik de nasıl oluyor ilk defa duydum da merak ettiğim için soruyorum birde fiyat farkı oluyor mu yazılırken ,birde şimdi ehliyeti otomatik alınca manuel de kullanma hakkınız var diymi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…