Direksiyon Dersleri/Sınavı + Özgüven Sorunu

eser miktarda enerji

introvert
Pro Üye
22 Eylül 2018
1.055
831
Merhaba Akıllı Kadınlar ❤

Direksiyon derslerinde çok fazla panik yapıyorum. Hocam neler yapmam gerektiğini anlatıyor ben arabayı kullanırken ama o kadar panik bir halde oluyorum ki, hocamın dediklerini duymuyorum ya da sonrasında hiçbir şey hatırlamıyorum. Kendimi gerizekalı gibi hissediyorum hal böyle olunca. Bir de bunun stresi eklenince hepten salak ötesi bir imaj çiziyorum. Sınava ilk kez sonraki hafta gireceğim. Geçebileceğimi düşünmüyorum. Arabayı kullanırken çok özgüvensizim. Kontrol edemediğim panik halimden dolayı salak gibi görünüyorum ve bu durum da ister istemez özgüvenimi zedeliyor. Son iki dersim kaldı. Yarınki dersimde rahat olmak için ne yapabilirim.
Ayrıca bir sorum daha var;
Kursum ders dağılımını çok saçma yaptı. Geçen hafta derslerin çoğunu aldım. Bu hafta bir dersim ve önümüzdeki hafta pazartesi bir dersim var. Cumartesi günü de sınavım var. Sizce ek ders almalı mıyım?

Son düzenleme:
Salak gibi göründüğünüze nasıl karar verdiniz? Salak gibi görünseniz ne olur? Tutun ki hoca hakkınızda böyle düşündü. Sizin amacınız öğrenmek hocayı bir daha görmeyeceksiniz bile. Vaktinizi insanların ne düşündüğüne harcarken dersiniz boşa gidiyor farkındaysanız.

Gençken babasının arabasını kaçıranlar hariç herkes sıfırdan başlıyor zaten:) Sınavdan kalsanız dahi tekrar girme şansınız var. Benim de kolum bacağım titrerdi, direksiyonu sıkmaktan akşam omuzlarım ağrırdı.Bir gün kaldırıma çıktım bacağım öyle bir zangırdıyor ki hoca kendine gel sakin ol falan dedi. Ama sınavda odaklandım sadece yola baktım, kuralları düşündüm, vs. Gayet soğukkanlıydım o an.

Böyle durumlarda şöyle düşünebilirsiniz: Bu kadar insan yapıyorsa ben de yaparım. O kadar zor ve imkansız olsa kimse başaramazdı. Dünyanın yarısıyla aynı zekaya hatta belki fazlasına sahipsinizdir muhtemelern bir sorununuz yoksa. iyi şanslar

Teşekkür ederim. Bende maalesef elalem ne der, ne düşünür durumu var ve bir türlü aşamadım bu durumu. Panik olan ve hocasının dediği her şeyi saniyesine unutan bir kız (yani salak, bence.) imajı çiziyor olmak, benim minik özgüvenimi daha da minik yapıyor. Bir de ben de ''hocanın sorduğu bir şeyi ya bilemezsem ve rezil olursam?'' Paniği de var.

Yani uzun vadede sorununuzu çözersiniz umarım ama geçici olarak şöyle telkin edin kendinizi. Zaten hoca ders bittiği anda sizi unutacak, sizin üzerinize saatlerce düşünmediğine göre hata yapsanız da pek önemi yok. En iyi kim sürecek yarışı yok ki orada. Çok iyi de olsanız kötü de olsanız kimsenin umrunda değil. O nedenle siz kendiniz için sürmeyi öğrenmeye çalışın.

Söylemesi kolay biliyorum umarım çözersiniz bu durumu.

Teşekkür ederim. Umarım heyecanımı yenip sınavı geçerim. Son ders günüm ile sınavımın arasında 4 gün var. Sizce ek ders almalı mıyım?

Teşekkür ederim. Umarım heyecanımı yenip sınavı geçerim. Son ders günüm ile sınavımın arasında 4 gün var. Sizce ek ders almalı mıyım?
Şimdi şöyle düşünüyorum bence şu aşamada faydası olmaz. Çünkü sizin eksiğiniz park etmek, ne bileyim direksiyon falan değil de heyecan. Aslında yanında rahat olduğunuz biriyle çalışmak iyi gelebilirdi. Hem merak etmeyin iki günde unutmazsınız öğrendiklerinizi:)

Bizim dersler bittikten 1 ay sonraydı sınav. Sadece sınavdan bir hafta önce hatırlatmak için bir ek ders koymuşlardı. Unutulmuyor öyle hemen

Teşekkür ederim :)

Bugünkü dersim çok kötü geçti. Paralel parkı yapamadım. Hoca birkaç soru sordu ve cevabını bilmiyordum. Merak edip de hiçbir şeye bakmadım. Arabalara düşkünlüğüm de yok. Maksat ehliyet alayım belki lazım olur. Neyse, soruları bilemeyince çok utandım. Mutsuzum ve özgüvenim magmaya indi. Gerçi zaten yoktu özgüvenim. Haftaya son dersime gireceğim ve sınavım var o hafta. Ailemdeki herkes ilk sınavda geçti. Ben ise ikinci sınavda geçeceğim sanırım. O da belki. Beceriksizlikte zirveyim. Tüm hatalarım heyecanlanmaktan kaynaklı.
Öyle işte...

Kendinize çok fazla yükleniyorsunuz ve yine kendinize çok halsizlik ediyorsunuz. İlk önce silkelenin, ben bu işi yapicam deyip kendinizi telkin edin. Geçenlerde ben de konu açmıştım direksiyon dersleri konusunda ama sizin kadar kendime acımasız davranmadım. Bemde tam tersi dreksiyon hocam bama aptal muamelesi yaptı, ben ne yaptım gittim hocamı değiştirdim. 10 numara hoca ile derslere devam ettim. Hiçbir şey sizden kıymetli değil. Kendini umursa bırak ailede herkes ilk sınavdan geçsin sen 2. sınavla geç. Ne olacak ki? Bu sizin aptal olduğunuzu göstermez. Biraz dik durun ve kendi lnize iyi davranın.

Kadın öğretmenden ders alın.neden kadın dedim erkekler doğuştan araba kullanmaya sanki daha yetenekli.ehliyet almak çok problem değil de.kullanabilmek hem cesaret hem tecrübe işi.sakin olup yavaş yavaş öğrenin acelesi yok

Arabanız varsa trafiğe kapalı veya sakin köy yoluna vs gidin orda kendi kendinize deneyin ben tek başıma çok daha rahat kullanıyorum eşim yanımdayken bir şey demese bile baskılanmış hissediyorum kendimi

Direksiyon hocam çok iyi ama bende iş yok maalesef. 1. Sınavda geçemeyeceğim bir mucize olmazsa. Bunu biliyorum ama üzülüyorum da. Çünkü ailedeki herkes ilk sınavda geçti. Paralel park beni bitirecek. Arabayı da sürekli durduruyorum. Debriyajla sıkıntım var.

Kadın hocadan da aldım ama erkek hoca daha iyiydi. Kadın daha ciddiydi. Ve ben zaten heyecanlıyım, yanımda ciddi biri olunca ister istemez daha da kasıyorum.

İmkanınız varsa bol pratik yapın. Araba kullanmak motor becerileri gelişimi ile ilgili. Eliniz ayağınız kullanmaya alıştıkça aaa yapabiliyormuşum :) diyeceksiniz. Özgüveniniz yerine gelecek.
Şu an için öyle bir imkanım yok. Kullanmaya başladıkça açılacağım biliyorum ama panik halimi yenmem gerek.

Ya bi de şu var, hoca bana arabayla ilgili çok basit bir şey soruyor. Ben bilemeyince utanıyorum. Arabalar gerçekten de ilgi alanıma girmiyor. Amacım ehliyeti almak sadece. Mesela yedek lastikle ilgili bir şey sordu. Bilemedim. Utandım. Bilmemem normal mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…