• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Direksiyon dersi nasıl olmalı ?

Eşimle çıkıyorum gayet en yoğun yerlerde sürüyorum yani ben de başlangıçta korkum yüzünden kötüydüm ama 5 gün boyunca aynı şey çalışılmaz ki şeritte dur ışıkta dur 🤷🏻‍♀️
Telefon görüşmelerinde de tek konu para o sebeple diyorum ki acaba para için mi uzatıyor 🤷🏻‍♀️
O halde acikca konuşun, bu şekilde olacaksa bitirelim diyin

Ama çok komik adamdı ya 🙈🙈🙈😅😅😅

Hocanızı değiştirin. Kurslarda 3 ders direksiyon dersi verilmesine rağmen park etme vs hepsi gösteriliyor. Ders aldığınız yere şikayet edin. Sanırım daha fazla ders alıp ücret ödemenizi istiyor. 5 derste fazlasıyla yol katetmiş olman gerekirdi

Adam hem devlette kadrolu öğretmen hem gayrimenkul hem direksiyon hocası
Değiştirin bence bu normal değil. Zaten düz yolda gidebilen birine hadi sen sür yanında ben otururum demek nedir? Sizinle ilgilenmeli,yanda cep olur,park et der paralel park edersiniz mesela,ne bileyim,geri gitme pratiği yapılır,dar alana 2 araç arasına park. O sürecte anlatılmalı. Başkası da pekala oturabilir yanınızda öyle saçma bir durum. Parasıni alıyor,amme hizmeti yapmıyor bir zahmet özel işlerini ders dışında halletsin.

Ya ben toleransı çok yüksek biriyimdir. ama benim yanımda yapılan telefon görüşmelerinden nefret ediyorum. Son tren yolculugumda konuşan kişi kapatana kadar konduktore şikayet ettim durdum, eski iş yerimden nefret etmemenin temel sebebi ofisteki çalışanlarin kulağında teleofn dedikodu yaparken iş yapmasiydi. Ne demek adam arabada elinde telefon konusacak.
Saygisizliktan başka şey değil. Ortamlarda da diyordur 'istesem hocaligi bırakırım ama beni yormuyor,işimi yapıyorum para kazanıyorum'.
Bence o saygısız adamdan bir ders bile alma, durumu da kurs aldigin birime bildir

Benim zamanında ders aldığım hoca (erkek), 1 saat düz yolda sürdürmüştü. Daha sonra sen iyisin diyip, ne kadar saçma sapan manevra varsa hepsini yaptırmıştı. Söylemi de “ilk kez ben yanındayken yap, kendine güvenin gelsin” idi.

Kısaca 5 saat düz yolda sürmek için çok fazla.

bana ilk etapta dur kalk yaptırdı sevgili hocam, rahatlamak için düz sürüş, dönüşler, parklar hepsi ilk günde yapıldı. sağ olsun benim hocam çok delikanlı bir ablaydı, bir iki dönüşten sonra bana tek elle direksiyon döndürmeyi filan da öğretti

Biz ilk derste arabanin, kaputu, bagaj ve araç içi tanıtım ile ilgili video çektik. Sonra parkların videosunu çektik. İlk ders tanıtım ve güzergah anlatma ile geçti. Dönüşlerde ben zorlanıyorum hala. ara ara telefona bakıyor ama beni de kontrol ediyor çoğunlukla.

Merhaba tecrübesi olanlar yazarsa sevinirim
Direksiyon dersi alıyorum 5saat aldım ama hala sadece düz yolda gidiyorum çünkü adam dersin başından sonuna kadar telefon görüşmeleri yapıyor ayrıca gayrimenkul işi yapıyor.
Benden yaşça büyük o da öğretmen, müdahale etmesi gereken yerlerde müdahalede bulunuyor ama öyle teorik bir şey anlatıp sonra uygulama olayı yok,arada bana “ben bilerek sana karışmıyorum” falan diyor ama ben geri geri gitme park etme dönüş alma olaylarına ne zaman geçeriz dedikçe daha var diyor
Olması gereken nedir bilmiyorum
Yolunacak kaz gibi mi görüyor yoksa gerçekten 5-10 dersten sonra mı dönüşlere park etmelere geçiliyor.?
Kesinlikle devam etmeyin. Ben 2şer saatten toplam 5 derste aktif araç kullanmayı ve parkları öğrendim. 11 yıllık ehliyetim cüzdanda yatıyordu. İlk ders sürüş alanında bir buçuk saat aracı tanıttı düz sürüş ve dönüşleri gösterdi. Eve dönüşü ben yaptım mesela. Sonraki gün sakin olan yerlerde sürüş yaptım. Üçüncü gün aktif trafiğe çıktım. Dördüncü gün iş çıkışı ve otogar trafiğine soktu ve üçüncü günden itibaren her ders bir müddet park çalıştık.
Beşinci gün de 2 saat boyunca öğrendiğim tüm parkları denedim. AVM, cadde kenarı, ara sokak.. hepsinde de nelere dikkat etmem
gerektiğini anlattı. Hep çok sakindi, müdahale etti, gaz verdi, uyardı. Kısaca "öğretici"lik yaptı. Telefonu bir kere açmak zorunda kaldı 5 gün boyunca. Onda da derste olduğunu söyleyip kapadı.

Her ders saati için ücret ödüyorsunuz sonuçta. Bence kesinlikle devam etmeyin ve mümkünse bir kadın hocadan ders alın derim. Paranıza ve zamanınıza yazık.

Ben 2022 Ramazan Bayramında ders aldım mesela. Bugün baktım, 8 bin km yol yapmışım. 😬

Ben de yazılmış olduğum kursun derslerden maalesef pek bir şey öğrenmemiştim babamın gösterdiği kadarıyla sınavı geçmiştim ama o zamanlar sınavlar daha kolaydı.
Sonra İstanbul'a geldim kuzenimin annesi yani ex yengem sürücü kursunda çalışıyordu bir gün özel dersinde arkaya oturdum Allahimmm ne kadar eğlenceli geçiyordu ders bir de daha önce duymadığım birsürü ipucu veriyordu. Çok hayiflandim böyle bir eğitmene denk gelmedim zamanında diye.
Çünkü babam bana öğretirken çok stresleniyordu, panikliyordu ben de o yüzden araç sürerken hep teyakkuz halindeyim keyfini çıkaramiyorum.
Neyse sonuç olarak profesyonel ve ilgili birinden öğrenmek önemli. Değiştirin bence.

Direksiyon dersi alıyorum 5saat aldım ama hala sadece düz yolda gidiyorum çünkü adam dersin başından sonuna kadar telefon görüşmeleri yapıyor ayrıca gayrimenkul işi yapıyor.
Benden yaşça büyük o da öğretmen, müdahale etmesi gereken yerlerde müdahalede bulunuyor ama öyle teorik bir şey anlatıp sonra uygulama olayı yok,arada bana “ben bilerek sana karışmıyorum” falan diyor ama ben geri geri gitme park etme dönüş alma olaylarına ne zaman geçeriz dedikçe daha var diyor
Yolunacak kaz gibi mi görüyor yoksa gerçekten 5-10 dersten sonra mı dönüşlere park etmelere geçiliyor.?
Ben de 5 saat aldim. Direk carsida basladik. Ders boyunca surekli anlatım yaptı. Park, şerit değiştirme hepsini çalıştırdı.Bence baska bir hoca bulun. Sürücü kursunun aracıyla mı çalışıyorsunuz?

Beş saatte çoktan trafiğe çıkabiliyor ve park edebiliyor olmalıydınız hocanız sizi oyalıyor

Hocayı beklemeden değiştirin.

Back