Dini nikah

lazikooo

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2011
3
0
86
Kizlar 100 şekilde yazdim ama bir türlü aradığımı nette bulamadim.
Sorum şu erkek arkadaşımın ailesi beni şahsen tanımıyor goruntu olarak taniyor ve gelin olarak istemiyorlar nedeni ise boyumun oğlundan çok kisa olmasi yillardir bekliyoruz uğraşıyoruz ama ma aile istememeye devam ediyorlar bizde evlenmeye karar verdik resmi nikah yapip dini nikah yapicaz yada tam tersi farketmiyor bugun yarin evlenicez ama dini nikah kiymak icin camiye gidip hocaylami konusucaz nasil oluyor bu is bilmiyorum genelde ailem eve getiriyordu caminin imamini tanidik imam istemiyoruz gizli evlenip soylicez ailelerimize çünkü. Nette yazdim resmi nikahtan once olmuyo die cikiyor surekli ben resmi nikahtan sonra yaptiracagim icin cvp bulamadim yardimci olursaniz sevinirim simdiden Teşekkürler. ..

Yardımcı olalım
1.si Islamda aileden izin yapılan nikahtan hayır görmeyeceğinizi belirtmek isterim.Kızın velisinin olmadığı nikah Şafii lere geçersiz sayılır yani nikah bile kıymış olamazsınız.
2.si evlilik ciddi bir iştir ve ailenin onayı almadan yapılan işlerde daha sonra çıkacak sorunlarla büyük pişmanlık duyabilirsiniz ama iş işten geçmiş olur.
bu konuda size dini nikahın nasıl yapıldığını anlatmak yerine sizi en doğru bilgiyi alacağınız Nurettin Yıldız hocamızın fetva sitesine yönlendiriyorum.Sorularızın aynılarını orada soran insanlar var iyice okuyun
http://www.fetvameclisi.com/fetvalar

Dini konular yasaktır.
Ama kapatmadan önce belli ki Erişkinsiniz, o zaman önce resmi nikahınızı kıyın, daha sonra nikah kıydığınız yerdeki en yakın camii veya müftülükte dini nikahınızı kıydırın.
Eş adayınız nikah tarihi öncesi ordaki müftülükle bir görüşsün.
2 Şahit istenecek sizden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…