Dini nikah sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Rahat olmak derken, dini nikah size nasıl bir rahatlık sağlayacak kısmını anlayamadım. Çıkıp bir kahve içmek için dini nikaha ne gerek var? Haa eğer dini nikah ele ele tutuşmak, öpüşüp koklaşmak, sevişmek gibi konularda rahatlık sağlayacaksa, sağlamasın bence. Yani evlenmeden bu tür şeylere sıcak bakmayan bir insansanız, dini nikah evlenmek olmuyor. Sonra bir şey olur, iş bozulur, içiniz kaldırmaz, pişman olursunuz. Resmi nikahı bekleyin. Hayır bunlar bana ters değil diyorsanız, o zaman yine dini nikaha ihtiyacınız yok. Kısaca, önce resmi, sonra dini...

cherry kadın öğretmenlerin namahreme eğitim vermemesi, kadın doktorların çalışmaması, halifeliğin babadan oğula geçmesi, mahkemelerin olmaması, namahremin veya gayri müslimin ürettiklerini kullanmamak dinin kendisiyle değil müslüman milletlerin böyle yorumlamasıyla ilgili, bu yazdıklarımın tersini yani sağlıklı olanı yapan müslüman milletler de var (bugün eser miktarda olsa da), böyle söyleyince gerçek islam bu değil tribi diyorlar ama yine de her mecrada bunları dile getirmekten vazgeçmeyeceğim çünkü birkaç yüzyıldır bataklığa sürüklenmemizin sebebi olan şeylerin islamiyete bağlanması hoşuma gitmiyor.

Aynen, gezip tozalim diye nikah mi olur, cocuk oyuncagi mi bu?

Nikahı sizde hafife almayın karsi tarafta, madem bu kadar istekliler düğünü öne ceksinler,
Nikahtan sonra ne filmler dönüyor erkek tarafı her cirkefligi de yapıyor naz niyaz da

Ben dini nikahi resmi nikahtan 1 gun once yaptirdim asla da daha erken yaptirmazdim. Tut ki anlasamadim ayrilacagim adamdan niye kendimi ona nikahla baglayayim ki . Yuzugu cikarir atar kurtulurum ama nikah oyle mi Allah katinda kari kocasin . Adam yuz bulur ileri de gitmek ister yok.evliyiz falan filan . Kendini zora sokma taniyorsan nikahsiz tani evlenince zaten nikahlanacaksin

Yok bacım o kanunu kaldırdılar artık resmi olmadan imam nikahı yapılabiliyor AYM tarafından
Bana kalırsan nikahtan bikaç gün önce veya nikahtan hemen sonra yaptır
2015 te kaldırılmış ben 2016 da evlendim hoca bayağ diretti ama demekki kendi inisiyatifiymiş
kadın açısından çok suistimale açık bir karar olmuş

Nisanlinizla bugune kadar ne yaptiysaniz aynisini yapin. Birbirinizi gormeden mi nisanlandiniz? Hayatiniz boyunca hic karsilikli oturmadiniz mi? Dini nikaha hacet yok. Resmi nikahiniz olsun yeter. O zamana kadar da bugune kadar yaptiklarinizi yapin.

Önceden yaptıkları günahtı bence aileler de istiyorken günah işlemesinler artık

Zaten az aklı başında biri böyle bir şart olsa da olmasa da resmi nikah olmadan dini nikah yapmaz.
1. Nikah namaz oruç gibi bir ibadet değil de resmi bir sözleşme ise resmi-dini diye bir ayrım neden var?
2. Rahatça el ele tutuşalım (!) diye topluma duyurulmayan gizli bir ritüel yapmanın mantığı nedir?
3. Kadın erkek birbiriyle izole yaşasın yoksa mazallah cehennemlik olursunuz, bir adama iki şahitle gidip bir ritüel yapın öyle birbirinizle konuşun diye bir yorum kitabımızın hangi kısımlarından çıkarılmış? Böyle bir mantığı alışkanlık haline getirmenin sağlıksız ilişkilere ve ailelere neden olabileceğini insanlar niye düşünmez?
Keşke biraz makul ve sorgulayıcı düşünme alışkanlığı edinebilsek hepimiz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…