- 7 Eylül 2018
- 302
- 511
- 53
- 34
O zamanlar nikah kıyılıp evlenirmis hemen, direk ayet hadis var mı demeden önce şöyle düşünün, İslam dini kadını korumak için nikah der ve şartları vardır.Peki önceden resmi nikah varmıydı.. peygamberler zamanında sadece dini nikah vardı o zaman onların nikahı olmamış mı olıyor.. 3 ay içinde resmiyet olmalı diye bir ayet veya hadise denk gelmedimde..
zaten resmi nikah olmadan dini nikah kıymıyorlarki evlilik cüzdanı soruyorlar. ha tabiki kıyan hoca da bulunur ama bunu bahane edin eğer istemiyorsanizresmi nikahtan sonra yaptık
ve bence öyle de olmalı.
bizde adet resmi nikah ve düğünden sonradır . Yani bir şekilde resmi nikah yapılmış bile olsa dini nikah düğün gecesi kıyılıyor .merhaba daha 1,5 ay önce söz&nişan yaptık. dügün kısmetse seneye agustostan sonra olacak.
nişanlımın ailesi ile sabah karsılastık ayak üstü konustuk dini nikahı yapalım falan diyolar. benim ailem biraz tutucu. nişanlıda olsak dısarı cıkmamıza izin vermiyor cok fazla. gerekce olarakta rahat olursunuz gezersiniz diyolarr. ailemin dahaa bu konudan haberi yok ama karşı cıkmazlar. ben istemiyorum çünkü daha cok erken. nişanlımda istiyor, en azından rahat bi şekilde cıkar kahvemizi içebiliriz bu durum canımı sıkıyor diyor. napıcam nasıl sıyrılabilirim nasıl erteleyebilirim ya da olmalı mı sizcede ? siz dügüne ne kadar kala yaptınız dini nikahıakıl verin yardımcı olun lütfen
Anlatamıcam detaylı şimdi.. dine göre öyle sen yaşarsın yaşamazsın sana kalmış birşey araştırırsanız karşınıza çıkar zaten.. bende kıyılması taraftarı değilim büyüklere göre günah olmasın zina olmasın işte..
Böyle görmemişlere de bayılıyorumB,izim kuzenler ard arda evlendı hepsi .
Haziran ayında imam nıkahları kıyıldı . Eylülde evlendıler ..
Onlar çok tutucu ama el el bile değmıyorlardı nikahtan önce
İmam nikahı kıyıldıktan sonra KOCAM diye kayıt etmişler
Yokluk zor
zaten resmi nikah olmadan dini nikah kıymıyorlarki evlilik cüzdanı soruyorlar. ha tabiki kıyan hoca da bulunur ama bunu bahane edin eğer istemiyorsaniz
EvetO zamanlar nikah kıyılıp evlenirmis hemen, direk ayet hadis var mı demeden önce şöyle düşünün, İslam dini kadını korumak için nikah der ve şartları vardır.
Şimdi nikah in tüm şartlarını yerine getirmek demek aslında kadını korumak demek o zaman da bunu nikah ile sağlamışlar,
Kadın ulaşılmaz demis nikahsız dokunamazsin, eğer ki nikah ile birlikte olacaksin bunu oyuncağa çevirme diye mehir şartı koymuslar, kadın duygusaldır her öfke anında boşamasin diye boşanma şartını erkeğe vermiş ve erkeğe büyük yük vermiş geçimini ihtiyaçlarını sağlayacaksın demiş sık sık bosarsan da dönüşü yok kuş uçar demiş ve talak eklenmiş.
Şimdi bu sartlari yerine getirmeden nikah olurmu, nikah hocanın önünde kelimeyi şahadet getirmek değil tam olarak.
Evlenmeden rahat gezip tozmak diye sartlari yerine getirmeden yapılan nikah tabiki gecersiz
Dediğiniz doğrudur, fakat burda sırf rahat rahat gezmek için dini nikahın kıyılamayacğı konusunda hemfikirizdir.Evet yoktu ama şuandada 3 ay içinde resmiyete dökülmezse dini nikah düşer diye birşey söz konusu olamaz..
Herkesin doğrusu kendine diyelim o zaman..bence siz araştırın..
zira savunduğunuzun içine muta da giriyor. kimi kandırıyorlar ki.
Dünyanın bin Türlü hali var. Çok var daha düğüne . Başınıza bişey gelir sonra nikahladınız diye mecbur olmadığınız şeyleri yapmak zorunda kalırsınız. İnan’ın hiç gerek yok öyle bişeye.merhaba daha 1,5 ay önce söz&nişan yaptık. dügün kısmetse seneye agustostan sonra olacak.
nişanlımın ailesi ile sabah karsılastık ayak üstü konustuk dini nikahı yapalım falan diyolar. benim ailem biraz tutucu. nişanlıda olsak dısarı cıkmamıza izin vermiyor cok fazla. gerekce olarakta rahat olursunuz gezersiniz diyolarr. ailemin dahaa bu konudan haberi yok ama karşı cıkmazlar. ben istemiyorum çünkü daha cok erken. nişanlımda istiyor, en azından rahat bi şekilde cıkar kahvemizi içebiliriz bu durum canımı sıkıyor diyor. napıcam nasıl sıyrılabilirim nasıl erteleyebilirim ya da olmalı mı sizcede ? siz dügüne ne kadar kala yaptınız dini nikahıakıl verin yardımcı olun lütfen
zaten resmi nikah olmadan dini nikah kıymıyorlarki evlilik cüzdanı soruyorlar. ha tabiki kıyan hoca da bulunur ama bunu bahane edin eğer istemiyorsaniz
O dediğim büyüklerin zina olmasından korkutuğu davranışlar için oysaki nikahın verdiği ağırlığı bilmeden hareket ediyorlar..Dediğiniz doğrudur, fakat burda sırf rahat rahat gezmek için dini nikahın kıyılamayacğı konusunda hemfikirizdir.
pardon konu sahibini etiketlememişimkonu sahibi ben değilim :)
bir de bu verdiğiniz bilgi sanırım eskidendi artık dini nikah yapılırken maalesef resmi nikah şartı aranmıyor
Bence bekleyin, önce resmi nikâhınızın olmasından yanayım. Dini nikah ne yazık ki suistimale musait. Nisanlinizin dini nikaha güvenerek sizden talepleri olabilir, siz de eşiniz olduğunu düşünerek geri ceviremeyebilirsiniz. Bence kesin bekleyin.merhaba daha 1,5 ay önce söz&nişan yaptık. dügün kısmetse seneye agustostan sonra olacak.
pardon konu sahibini etiketlememişim
hayır eski değil 2 yıl önce evlendim ist.dayim, yasak olduğunu biliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?