Yil 2018Ablacim 1500 yil once belediye mi vardi sence? Nufus kaydi mi vardi?
Nikah aile birligini resmi yollarla ilan etmektir. Peygamberler zamaninda dini lider ayni zamanda devlet baskanidir, gordugun gibi dinle yonetilen devletlerde din ve devlet ayni kapiya cikiyor.
Simdi zaman degisti, devlet yonetimi aile kutugnu duzenliyor. Bu yuzden de nikah belediyede resmi sekilde yapiliyor. Imam camide oluyor biliyorsunuz. Imam nikahi kiydiktan sonra adam resmi evraklarinizi alip belediyeye goturecek hali yok ya? Imamlarin devlet yonetiminde bir yetkisi yok, sadece belediyenin var kapis?
Önce bir dediğimi anlasaydınız keşke..Ablacim 1500 yil once belediye mi vardi sence? Nufus kaydi mi vardi?
Nikah aile birligini resmi yollarla ilan etmektir. Peygamberler zamaninda dini lider ayni zamanda devlet baskanidir, gordugun gibi dinle yonetilen devletlerde din ve devlet ayni kapiya cikiyor.
Simdi zaman degisti, devlet yonetimi aile kutugnu duzenliyor. Bu yuzden de nikah belediyede resmi sekilde yapiliyor. Imam camide oluyor biliyorsunuz. Imam nikahi kiydiktan sonra adam resmi evraklarinizi alip belediyeye goturecek hali yok ya? Imamlarin devlet yonetiminde bir yetkisi yok, sadece belediyenin var kapis?
Söylediğiniz şey konuyu başka yere çekiyor.Peki önceden resmi nikah varmıydı.. peygamberler zamanında sadece dini nikah vardı o zaman onların nikahı olmamış mı olıyor.. 3 ay içinde resmiyet olmalı diye bir ayet veya hadise denk gelmedimde..
Böyle bir bahane için dini nikah kıymak ne kadar mantıklı? Diyelim ki dini nikahı kıyıp rahat rahat kahvenizi içtiniz ama sonra bişey oldu ve ayrıldınız, bu durumda dini nikahın size nasıl bir faydası olmuş olacak? Elalem konuşmasın diye derseniz kusurabakmayın bu sefer daha fazla konuşurlar "dini nikah yaptı ay sonra da ortada kaldı cık cık" demelerini istemiyorsanız nişanlınıza bunun pek de parlak fikir olmadığını belirtin.
O zaman diyeceksiniz ki cumhuriyete göre devlete göre yasal değil..
Yoksa karı koca hayatı yaşamak için dini nikah Allahın önünde geçerli hükümlüdür yani 3 ay resmi olmazsa dinde düşer diye birşey söz konusu değil.. yasal olarak günümüzde hak hukuktan faydalanamaz bu yüzden ülkemizde yasak..
Ben de aynı şeyi yazmak için gelmiştim ama huyum kurusun böyle konularda önce google'a bakar sonra yazarım. İyi ki de yapmışım. O şart kaldırılmış bilginiz olsun. Yorum yapmayacağım, durduk yere ban yemek istemiyorum.Yasalara gore artik resmi nikah yapilmadan dini nikah yapilmiyor
Yasak.
Bizim bir tanidigin basina geldi hoca reddetti yasak dedi once resmi nikahinizi yapin dedi.
Dogrusu da bu bence
Ama illa ki yapanlar vardir.
Bence yapma..
Dini nikahınızın olmaması bir yerde oturup çay içmenize engel değil ki, o nasıl bir mantık. Ben de sizin yerinizde olsam istemezdim. Nişanlınızla konuşun elbette bir yerlere gidebiliriz bunun için dini bikaha gerek yok bence ailem kabul etmez hiç konuyu açmayalım diyin.merhaba daha 1,5 ay önce söz&nişan yaptık. dügün kısmetse seneye agustostan sonra olacak.
nişanlımın ailesi ile sabah karsılastık ayak üstü konustuk dini nikahı yapalım falan diyolar. benim ailem biraz tutucu. nişanlıda olsak dısarı cıkmamıza izin vermiyor cok fazla. gerekce olarakta rahat olursunuz gezersiniz diyolarr. ailemin dahaa bu konudan haberi yok ama karşı cıkmazlar. ben istemiyorum çünkü daha cok erken. nişanlımda istiyor, en azından rahat bi şekilde cıkar kahvemizi içebiliriz bu durum canımı sıkıyor diyor. napıcam nasıl sıyrılabilirim nasıl erteleyebilirim ya da olmalı mı sizcede ? siz dügüne ne kadar kala yaptınız dini nikahıakıl verin yardımcı olun lütfen
O zaman diyeceksiniz ki cumhuriyete göre devlete göre yasal değil..
Yoksa karı koca hayatı yaşamak için dini nikah Allahın önünde geçerli hükümlüdür yani 3 ay resmi olmazsa dinde düşer diye birşey söz konusu değil.. yasal olarak günümüzde hak hukuktan faydalanamaz bu yüzden ülkemizde yasak..
Böyle bir ayete denk gelmemeniz çok normal;zira o zamanlarda belediye, Cumhuriyet, resmi kurumlar yoktu. Devir va kanunlar değişti, dini nikahının yerine artık resmi nikahın hükmü geçerli oldu bütün dünyada.Peki önceden resmi nikah varmıydı.. peygamberler zamanında sadece dini nikah vardı o zaman onların nikahı olmamış mı olıyor.. 3 ay içinde resmiyet olmalı diye bir ayet veya hadise denk gelmedimde..
Nerden tutsan elinde kalıyor. Böyle şeylerin muhabbetinin bile yapılması bana saçma geliyor açıkçası.Katiliyorum. Bu sefer de konu sahibesi dul kaldi diye kafa utuleyecekler.
Anlatamıcam detaylı şimdi.. dine göre öyle sen yaşarsın yaşamazsın sana kalmış birşey araştırırsanız karşınıza çıkar zaten.. bende kıyılması taraftarı değilim büyüklere göre günah olmasın zina olmasın işte..iyide nikahın anlamı duyurmaktır. bu bununla evli bu bunun karısı kocasıdır diye. yani bir imam iki aile büyüğü ile kendi aralarında yapılan nikahla karı koca hayatı olmaz Allah önünde. sizin dediğiniz mantık yanlış kullanımlara yol açar. sevişmek isteyen gidip imama nikah kıydırır.
3 ay konusunu bende hiç duymamıştım.
Evet yoktu ama şuandada 3 ay içinde resmiyete dökülmezse dini nikah düşer diye birşey söz konusu olamaz..Böyle bir ayete denk gelmemeniz çok normal;zira o zamanlarda belediye, Cumhuriyet, resmi kurumlar yoktu. Devir va kanunlar değişti, dini nikahını resmi
Nerden tutsan elinde kalıyor. Böyle şeylerin muhabbetinin bile yapılması bana saçma geliyor açıkçası.
Peki önceden resmi nikah varmıydı.. peygamberler zamanında sadece dini nikah vardı o zaman onların nikahı olmamış mı olıyor.. 3 ay içinde resmiyet olmalı diye bir ayet veya hadise denk gelmedimde..
Yok ole birsey.Kendinizi kandırmadan önce bi araştırın.
Dini nikah; resmi nikah olmadan yapılırsa en geç 3 ay içinde resmi nikah yapılmalı. Yapılmazsa herhangi bir hükmü kalmaz.. Resmi nikah olmadan da dini nikahın herhangi bir hükmü olmaz.
resmi nikah olmadan dini nikah olmaz zaten nikahın anlamı duyurmaktır. Dini nikahı nasıl duyuracaksınız. 3 ay mevzusunu da hiç duymamıştım doğrusuKendinizi kandırmadan önce bi araştırın.
Dini nikah; resmi nikah olmadan yapılırsa en geç 3 ay içinde resmi nikah yapılmalı. Yapılmazsa herhangi bir hükmü kalmaz.. Resmi nikah olmadan da dini nikahın herhangi bir hükmü olmaz.
İmam nikahı resmi nikahtan en fazla üç ay önceden kıyılabilir resmi nikahla tamama erdirilmelidir.
Yasalara gore artik resmi nikah yapilmadan dini nikah yapilmiyor
Yasak.
Bizim bir tanidigin basina geldi hoca reddetti yasak dedi once resmi nikahinizi yapin dedi.
Dogrusu da bu bence
Ama illa ki yapanlar vardir.
Bence yapma..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?