Dini nikah sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Her şeyin bir zamanı var.Nikah ciddi bir mesele rahat bir kahve içmek için fazla ciddi bence.Düğün öncesi tüm aşamalar söz nişan vs.insanların biribirini daha iyi tanıyıp ters bir durumda işi nikahsız sonlandırabilmek içindir.Benimkide düğünde resmi nikahtan sonra evde kıyılmıştı.Takdir sizin ama acele etmeyin derim.

Dinimizde kadın ve erkeğin el ele tutuşması öpüşmesi falan nikahsız zinaya girdiği için ailesi bu yüzden istemiştir.. ama istemiyorsanız istemiyorum deyin sonuçta hayat bu yarın insanın başına ne gelir bilinmez.. düğüne yakın bir zamanda veya düğün günü yaparsınız..

dini nikahim yok, erkek arkadasimla disri cikmak icin dini onay gerektiren bir kulturden gelmedim. dolayisiyla sorunuza yorum yapamam. ancak sunu demek isterim ki, hayatta hicbir seyin garantisi yok. dini nikah degil, sizin insan olarak degerleriniz olmali ailenize guven veren sey.

Peki önceden resmi nikah varmıydı.. peygamberler zamanında sadece dini nikah vardı o zaman onların nikahı olmamış mı olıyor.. 3 ay içinde resmiyet olmalı diye bir ayet veya hadise denk gelmedimde..

Tv de Mustafa Karatay a sordular gecenlerde bu soruyu kesinlikle yapmayın dedi nişan atılsa bile nikah devam eder boşanma dan da evlenemezsiniz bir daha dedi. Nişanlık düğün hazırlığı ve birbirini tanıma sürecidir nikah olmaz olmamalı dedi söylemek istedim araştırın bi isterseniz nişanlınızada izletirsiniz

Dini nikah da bir duyurudur

Bu kişiler evli diye yani sen ben bir de aileler bilsin şeklinde değil

Nikah yapılacak aşamada değildiniz gezmek için nikah olmaz

Tayin için resmi nikah yapana bile çok erken yapma diyoruz daha nişan yokken sizinkine gerek yok

Bir de nikahlımsın benimsin derse ne olacak

Nikah bir tane olmalı o da kıyıldığı dönemin hukukunun kabul ettiği olmalı

Dini nikah zamanın şartlarında kadının mağdur olmaması için yazılı bir akittir aslında.
Orada şahitlerin, evlenen kişilerin ve kadına ödenmesi için kararlaştırılan mehrin akdi vardır.
Günümüzde resmi olmadan dini nikah zaten yasak.
Çünkü dini nikahla evlenip boşansanız ve o akdi gösterseniz resmiyette hak talep edeceğinizi sanmıyorum.
Yani bu durumda kadının magduriyeti doğuyor.
Onun önüne geçmek içinde devlet resmi nikah olmadan dini nikahı yasaklamış.
Dini nikahın şer sayıldığı ülkelerde hak talep olunur ama biz cumhuriyetle yönetiliyoruz.
Dini inançları çok kuvvetli ve dini nikahı da zamanı gelince gerekli bulan ben şahsen resmi nikahtan sonra yapın derim.

Dini nikah resmî nikahtan önce olmamalı. Yasak. Zaten Dini nikah yapınca bildiğim kadarıyla çevreye duyurmanız gerekiyor. Duyurmazsanız hükmü yok. Yani çekinceleriniz olduğu şeyleri dini nikah altında yaparsanız/yaşarsanız duyrmadığınız dini nikahın hükmü olmayacağından yine anlamsız birşey yapmış olacaksınız.

Madem güveniyorsunuz dini nikah ve resmî nikah yapıp düğünü yazın yapın.

Böyle bir bahane için dini nikah kıymak ne kadar mantıklı? Diyelim ki dini nikahı kıyıp rahat rahat kahvenizi içtiniz ama sonra bişey oldu ve ayrıldınız, bu durumda dini nikahın size nasıl bir faydası olmuş olacak? Elalem konuşmasın diye derseniz kusurabakmayın bu sefer daha fazla konuşurlar "dini nikah yaptı ay sonra da ortada kaldı cık cık" demelerini istemiyorsanız nişanlınıza bunun pek de parlak fikir olmadığını belirtin.

Peki önceden resmi nikah varmıydı.. peygamberler zamanında sadece dini nikah vardı o zaman onların nikahı olmamış mı olıyor.. 3 ay içinde resmiyet olmalı diye bir ayet veya hadise denk gelmedimde..

Eskiden devlet yoktu tabiki. Dini nikahta oldugu gibi resmi nikah yetkisi sadece imamlardaydı, yani dini ve resmi nikahı imamlar bizzat memur kabul edilip kıyıyor ikinci bir yetkiliye gerek kalmıyordu. Ama zaman ve şartlar değişince imamların yetkisi nkah memurlarıyla ikiye bölündü. Bize düşen her iki nikahıda akdetmek.. Biri olmadan diğerinin hükmü olmaz o yüzden.

Ablacim 1500 yil once belediye mi vardi sence? Nufus kaydi mi vardi?

Nikah aile birligini resmi yollarla ilan etmektir. Peygamberler zamaninda dini lider ayni zamanda devlet baskanidir, gordugun gibi dinle yonetilen devletlerde din ve devlet ayni kapiya cikiyor.

Simdi zaman degisti, devlet yonetimi aile kutugnu duzenliyor. Bu yuzden de nikah belediyede resmi sekilde yapiliyor. Imam camide oluyor biliyorsunuz. Imam nikahi kiydiktan sonra adam resmi evraklarinizi alip belediyeye goturecek hali yok ya? Imamlarin devlet yonetiminde bir yetkisi yok, sadece belediyenin var kapis?

1500 yil oncesinin devlet yonetimini uygulanacaksa, o zaman mahkemeler de kaldirilsin, avukat savcilar da evine gitsin yerlerine kadi koyalim. Ceza olarak hapis yerine falaka ve recm verilsin.Kadin ogretmenler namahreme egitim veremesin, kdin doktorlar calismasin onlar da islerini birakip evlerine gitsinler. Siz de o telefonu elinizden birakin internette namahremlerin resmi olabilir.
Universiteleri kapatalim medrese yapalim. Kimse oy vermeye gidemesin cunku halifelik babadan ogula geciyor.
Eeee bunlar isinize gelmiyor da, imam nikahi mi geliyor?

Son düzenleme:
annenizi çekin kenara diyin sözlünüz sizi kahve içerken sıkıştırsa helalimsin istiyorum derse napcam anne diye soruverin versen suç vermesen suç biraz açık oldu ama nasıl dicemi bilemedim nikah zaten bi duyurudur etrafa çok inceye baktıktan ve ayetlerin zamanına dönecek olursan bu gün şartlarında attığımız adım günah

Ablacim nisanlinin ailesi saglam sacmaliyor. Kahve icmek icin nikah yapmak, kafam uctu su anda. Diyelim ki nisan attiniz, o disarda geziyorsunuz diye laf edenler bu sefer de konu sahibesi dul oldu diye laf etmicekler mi sizce

Bunu gectim sen bu adamla hic mi gezip tozmadin, bas basa kalmadin? Adami tanimadan etmeden mi evleniceksin? Nisanlisiniz, istedigin gibi gez dolas , bak, iyice tani derim.

O zaman diyeceksiniz ki cumhuriyete göre devlete göre yasal değil..
Yoksa karı koca hayatı yaşamak için dini nikah Allahın önünde geçerli hükümlüdür yani 3 ay resmi olmazsa dinde düşer diye birşey söz konusu değil.. yasal olarak günümüzde hak hukuktan faydalanamaz bu yüzden ülkemizde yasak..

1.5 ay önce falandı herhalde yaptık. ama sözlü nişanlıyken çok rahattım gezdimde tozdmda haftada 3 4 hatta 5 yani tutucuklukla ne alakası var :) biz görücü usulü taşındık ama hiç öyle olmadı sevgili gibiydik tanştıktan sonra kmse karışmadı bize. hemen yapılmasına gerek yok bence yanlış 2 3 ay kala yaptırırsınız. ailenizle konuşmayı deneyin bence tutucu oldukları sürece nasıl birbirinizi görüp evlenceksniz hangi devirde yaşıyoruz yani

Dini nikah, resmi nikahtan daha mı önemsiz ki 1 yıl önceden sadece dini nikah kıyılıyor? Aileler bu duruma madem takıntılı, gidin bari doğru dürüst nikah yapın direk. Niye olayı 1 sene sonrasına atıyorsunuz ki? Hem hazırlıklar tamamlansın, hem evlendim diye cepte görülmeyeyim, hem her şeyim tam olsun, hem günaha girmeyeyim diye mi yapılıyor dini nikah?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…