Dini nikah sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

benilyeda

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2018
575
2.591
63
merhaba daha 1,5 ay önce söz&nişan yaptık. dügün kısmetse seneye agustostan sonra olacak.
nişanlımın ailesi ile sabah karsılastık ayak üstü konustuk dini nikahı yapalım falan diyolar. benim ailem biraz tutucu. nişanlıda olsak dısarı cıkmamıza izin vermiyor cok fazla. gerekce olarakta rahat olursunuz gezersiniz diyolarr. ailemin dahaa bu konudan haberi yok ama karşı cıkmazlar. ben istemiyorum çünkü daha cok erken. nişanlımda istiyor, en azından rahat bi şekilde cıkar kahvemizi içebiliriz bu durum canımı sıkıyor diyor. napıcam nasıl sıyrılabilirim nasıl erteleyebilirim ya da olmalı mı sizcede ? siz dügüne ne kadar kala yaptınız dini nikahıakıl verin yardımcı olun lütfen

resmi nikahtan sonra yaptık

ve bence öyle de olmalı.

Nisanlinizla bugune kadar ne yaptiysaniz aynisini yapin. Birbirinizi gormeden mi nisanlandiniz? Hayatiniz boyunca hic karsilikli oturmadiniz mi? Dini nikaha hacet yok. Resmi nikahiniz olsun yeter. O zamana kadar da bugune kadar yaptiklarinizi yapin.

Düğüne 2 hafta kala çeyiz serdiğimiz gün yapmıştık bizde hatta bugün dini nikahımızın yıldönümü erkenden yapılmasına gerek yok bence zaten bizim hocada yasak demişti ve nikah akdine resmi nikah yapılacak tarihi yazmıştı. Farklı şehirlerde olduğumuz için öyle denk gelmişti. Birde daha sözlüsünüz yarın ne olacağı belli olmaz.

Biz nikahtan sonra yaptik. Benim ailemde tutucudur ama öyle baski yapmadilar. Bence kabul etmeyin sonucta nisanlilik bu ne olacagi belli degil. Sevgiliykende gezmedinizmi sanki.

Kendinizi kandırmadan önce bi araştırın.

Dini nikah; resmi nikah olmadan yapılırsa en geç 3 ay içinde resmi nikah yapılmalı. Yapılmazsa herhangi bir hükmü kalmaz.. Resmi nikah olmadan da dini nikahın herhangi bir hükmü olmaz.

Ben neredeyse 1 yıl nişanlı kaldım.
Hiç bir zaman istemedim dini nikahı.
Resmi nikahtan sonra yapıldı. Çokda iyi oldu.

Benim resmî nikah düğün bir arada olmuştu. Düğünden sonra eve gelince dini nikah kıyıldı. Sizin yerinizde olsam cafe de iki kahve rahat içmek için böyle bir sorumluluğun altına girmem. Resmî olsun olmasın nikah altına giriyorsunuz ve nikahın sorumlulukları var. Sizin için demiyorum ama kına gecesi ayrılanlar var o yüzden resmî nikahtan sonra kıyılsın dini nikahınız.

Ben neredeyse 1 yıl nişanlı kaldım.
Hiç bir zaman istemedim dini nikahı.
Resmi nikahtan sonra yapıldı. Çokda iyi oldu.
Düğün yapmadık zaten nikah olmuştu. Akşam yaptık. Ve hoca dediki böyle olması daha iyi olmuş.
Benim eşim baskın bi karakter değildir aslında.
Ama ben nişan sürecinde nikahlı olsam acaba bana bazen işte zaten nikahımız var diyip bişi der mi diye düşündüm. Yanlış anlamayın cinsel anlamda değil. Etrafımda duymuştum. İşte “aşağı in” demişti bi kuzenimin nişanlısı. O da gelemem şimdi saat çok geç dedi. Sen benim karımsın falan artistlik yapmıştı. Galiba ondan etkilenip istemedim.

dini nikah düğünden 15 gün evvel yapmıştık. resmi nikah düğünde oldu 11 ekim 4 sene dolacak

rahat bir şekilde çıkıp kahvenizi içebilmek için yapılacak dini nikahı pek makul bulamadım

Düğünden 4 gün önce yaptık..

Neden erken diyorsunuz? Resmiyette bir bağlayıcılığı yok ki. Aileniz tutucu olduğu için soruyorum..
Ama istemiyorsanız da "ben istemiyorum" diyebilin bence..

Ekleme yapayım; Resmi nikahımız düğünün 4 ay öncesinde ev alacağımız için yapılmıştı bizim. Zaten hoca "resmi nikah var mı?" diye soruyor. Kimlik istiyor..

B,izim kuzenler ard arda evlendı hepsi .
Haziran ayında imam nıkahları kıyıldı . Eylülde evlendıler ..

Onlar çok tutucu ama el el bile değmıyorlardı nikahtan önce

İmam nikahı kıyıldıktan sonra KOCAM diye kayıt etmişler
Yokluk zor

nikahım dugunden brı hafta once yapıldı, dini nikahımda düğün günü evden çıkmadan kıyıldı (benim için bir anlamı yoktu adet yerini bulsun diye yapıldı sadece)
ama şunu da söyleyim sizin çevrenizin görüşü ile dini nikah kıyılınca karı koca sayılıyorsunuz bir nevi aranızda birşey geçse ve resmi nikah bir şekilde yapılmasa siz zararlı çıkarsınız o nedenle yapmayın resmi nikah yapıldıktan sonra yaptırın ki aslında olması gerekende bu...

Biz dini nikahı evlenmeye 3 gün kala yaptık
Hocalar da dini nikahın erken kıyılmasını doğru bulmuyor
Bence mutlaka bunu iyi öğrenin gelin ata binmiş ya nasip demiş derler ya oyüzden mutlaka araştırın
Dışarıda Kahve içmek için nikah kıyılmaz

Hayir yaptirmayin. Günümüzde rahat olalım diye dini nikah yapıyorlar. Öyle bir nikah yok. Ya evlisindir ya değilsindir. Nikahlaninca kadının bazı hakları olur eş olarak. Ama su an yaşadığımız ülkede dini nikah yapınca hiç bir hakka sahip olmuyorsun, eş olmuyorsun. O yuzden o nikahın bir anlami yok diyen bir sürü ilahiyatçı var. Gerekçe olarak bunu söyleyin.

Biz nişanı yaparken nikahı da kıydik eğer geri dönüşü olmaz diyorsanız kiymaniz da mahsur yok daha iyi olur ikiniz icimde

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…