Dili doğru ve güzel kullanmak

Tamam guzel yazalim da insaniz yahu,
herkes hata yapabilir,

bir mesajimda bir kelimeyi yanlis yazdim diye , "az kitap oku" uyarisi aldim ben.

@Lunox yazmis sanirim, kitaplarin ilk versiyonlarinda o kadar cok hata var ki diye,
ben bir cok cocuk kitabinda (toplasan 50-100 cumle) o kadar cok imla ve anlam hatasi gordum ki, bazilarini direk elden cikardim. Ki kitabi yazar yazmis, editor gozden gecirmis, arada belki kac kisinin de elinden gecmis.

Forumda bir heyecanla yazilan yazida hata olmasini bu kadar da buyutmemek gerekiyor.

Konu sahibi actiginiz konu cok guzel bence, ama bazi uyarlar uyaridan ziyade hakarete daha yakin, buna da gerek yok.

polemikten ikinize de ceza mı verelim el mi sıkışacaksınız ?

Bana mi yazdin? Eger oyleyse...Benim bu topicte 2 kisiyle boyle yazismam oldu, sebebide tamamen kisisel saldirmalarindan dolayi. Baska konulardan hirslanip burda birlesip insanin uzerine gelirlerse anladiklari dilden konusmak gerekmiyor mu? Zaten 7 gun cezami cektim, niye? Cunku sirf bana bulasip salca olduklari icin ban yemis oldum.

tontriko, Kazen sana değil sizlere yazdı, mesajı epey açık ve net.
Burası hiçbirinizin kişisel alanı değil, kuralları var, hepinizde bu kurallara uymak zorundasınız, banlandın, polemiğe girdiğin yercekimli karanfil'de banlandı, office'de kurallara uymadığı için banlandı.
Birbirinizin ağzının payını vermek istiyorsanız adreslerinizi yazın özelden, buluşup kavga edin, sitede buna müsade etmiyoruz.

Ben o takimla konusmak bile istemiyorumki kavga edeyim. Geri yazmak nasip olmamisti cunku gormemistim yazisini. beni alintilama diyorum digerine, turkcesi cok iyi olan kadin bunu anlamiyor. Onlar 3-4 gunde yirtarken ben 7 gun ceza aliyorum onlarin yuzunden. Daha fazla uzatmakta istemiyorum... ama onlar bana laf atarken ben armut toplamiyorum

tontriko,
eğri oturalım doğru konuşalım, aldığın 1 hafta cezanın ki bu süreyi sistem belirler, bizim müdahalemiz olmaz, sorumlusu o insanlar mı? Aldığın tüm uyarıların kurallara uymadığın için verildi, uyarı geçmişine bakıyorum çeşitli üyelerle yazışmaların sonrası çıkan polemik, yazdığın konu dışılar vb sistemde aktif uyarı puanlarını toplayıp 7 gün banlamış olan bu.

He bak şunu da diyeyim, takım dediğin kişiler yeri geldi bu siteden toplu halde atıldılar, beni sevdiklerini söylemem de mümkün değil, bunu yazıyorum çünkü açığa vurmasan da onlara az, sana çok uyarı süresi verdiğimi düşünüyorsun, ki yine altını çizeyim uyarı sürelerinizi sistem belirler, biz yalnızca panelden hangi kurala uymamışsanız onu işaretleriz.

Yani kimse kimse yüzünden uyarı almıyor, herkes kendi yazdıklarının ceremesini çekiyor, onların sana kafayı taktığını mı düşünüyorsun? Sen de cevap veriyorsun, bunu da kendine hak görüyorsun, e onlarda senin onları hedef alarak yazdıklarını alıntılayarak cevap vermeyi kendine hak görüyor, ne olacak peki?
Ya uyarı alıp duracaksınız veya buna bir son verip kimse kimseye cevap hakkı doğacak imalar yapmayacak, şu an imalar yapan sensin mesela.

Kazen'in hepinize yaptığı uyarıyı bile kendine çekip üzerinden diğerlerine laf söyledin, bunu Kazen'e özelden sorabilirdin oysa, Kazen istese uyarı da verebilirdi, topiklerden uyarı yapma gibi bir zorunluluk yok çünkü, biz rapor değerlendiririz ama ara sıra sırf ortalık yumuşasın yine ceza almayın diye yapılan uyarıları da herkes yalnızca kendi üstüne alınırsa işimiz var demektir.

Neyse ben diyeceğimi dedim, aranızdakilere karışmam, ben kuralları bilir, kuralları uygularım.

Ceza sisteminin nasil oldugunu biliyorum daha once aciklamistin bana uzunca. Bu topicte onlara laf atan olmadan gelip bana catarlarsa ben 7 gun aliyorum..bana bulasmasalar o cezayi almiycam yani onu demek istiyorum. Yoksa ceza suremj onlarin uzattigini soylemiyorum. Buarada ima yapmiyorumki ben burda acik ve net bir dille soyluyorum nelerden kimlerdenrahatsiz oldugumu. Ben havaya her laf atana cevap yazmiyorum mesela..

Kazen abinin uyarisini neden ozelden sormadim? Cunku benim yazimdan hemen sonra yazdigi icin oyle yaptim. Istese ceza verebilirdi evet sagolsun yapmamis.

Dahada yazmak istemiyorum abla dogrusu

Noktayı koymuşsunuz . Ama noktadan sonra küçük harfle başlamışsınız .

Mesela TDK mısınız ?
Doğrusu bu . Yani "Türkçe'yi güzel kullanmıyorlar ."
Bu eleştiriyi yapan beş kişinin ikisi imlâ ve yazım yanlışı yapmış .

Mesela TDK mısınız ?
Hayir canim dogrusu o da degil TDK misiniz? Dogrusu bu..
Ama sen konuyu anlamamissin kuzum.. bizler de yanlis yapabiliyoruz lakin konu anlatilamayacak kadar kotu Turkceye hayir diyoruz:)

Mesela TDK mısınız ?

aslında o da "TDK mısınız?" değil "TDK misiniz?" olacaktı. :)

Ay benim içinde TDK geçen cümlem,
gündem olmuş.
Beni düzelten arkadaşı başkaları düzeltmiş,şaka gibi.
Neyse,bu vesileyle,herkes doğrusunu öğrenmiş oldu.
Ayrıca ben,o cümleyi,bana gelen mesajdaki gibi yazmıştım.

normalde yapacağım iş değil ama konuda herkes "anlaşılamayacak kadar kötü yazılan mesajlardan" yakınırken TDK düzeltilmiş (?) yanlış şekilde, e arkadaş da öğrensin dedim.

Telefondan yazmak zor oluyor dikkat etmeye çalışıyorum yine de. Bariz kelime hatası yapılmadığı sürece sorun etmiyorum ben. Ama ultrason yerine ultrasyon yazılması, bitişik yazılması gereken de lerin ayrı yazılması gibi hatalar beni de geriyor gerçekten

Mesela TDK mısınız ?

Sizin de noktalarınız yanlış olmuş ama burada konu bu değil.

Şöyle konular görüyorum:
Yiyenine bagardım içn kaynanm bna hakaret etdi ondan snra kocam gldi dedi sendde hata var dedi bende dedim snönce annene bk ddim zaten görmcem kışkırtıyo hepsni snra inanılmz morelim bozldu zatn yemeklerimide begenmiyo nişanımdada olay çıkmışdı bnde hep susdum..

Burada eleştirilen bu aslında. Ne nokta var, ne ekler doğru, ne kelimeler doğru... Kütük gibi konuda bir tane nokta, bir tane paragraf yok. Konu nerede başlıyor, nerede bitiyor belli değil.
Bu da kafa yani.

Noktayı koymuşsunuz . Ama noktadan sonra küçük harfle başlamışsınız .
cümle bitiminden sonra boşluk bırakmanıza gerek yok sizin de. Gereksiz oluyor gayet.

Ayrıca önceki yorumum direk olarak eleştiri içermiyor, size cevap hakkı doğdu da mı atlıyorsunuz yersizce?
Her cümle hatasız olacak diye bir şey yok ayrıca. Genel olarak dikkat ediyorum ve bunu belirtmişim yani. Noktadan sonra bir kez küçük harfle başlamam eleştiri konunuz olmamalı.

Kusur arayan insan da ne bileyim..

Kusur aramıyorum. Konu dili doğru kullanmıyorlar. Sadece ilk sayfayı okudum. Gayet de yanlış dolu. Herkes tu kaka. Hele öğretmenler, yerin dibine girsinler. Çocuklarımız onlara emanet. Kiminle sidik yarışındayız,anlamadım ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…