Dil renmek isteyenlere cretsiz yardm

Catharsis

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2009
5.982
4.913
Merhabalar,

ıngiliz dili ve edebiyatı mezunuyum. Aynı zamanda ingilizce öğretmenliği üzerine yüksek lisansım var. Buradan ihtiyacı olanlara, boş vakitlerim dahilinde (sizlere,eşlerinize ve ya çocuklarınıza) online yardım etmek isterim.ıngilizcenin her türlü aşamasında yardımcı olabilirim ve bunun içinde herhangi bir ücret talep etmiyorum.

ılgilenenler bu başlık altında toplanalım.

Son düzenleme:
sizden şöyle bir yardım istesem olurmu acaba ? ben kursa gitmek istiyorm inglizce ama angi kursa gitse karar veremiyrm eger bilginiz varsa yardım edermisiniz?

sizden şöyle bir yardım istesem olurmu acaba ? ben kursa gitmek istiyorm inglizce ama angi kursa gitse karar veremiyrm eger bilginiz varsa yardım edermisiniz?

öncelikle şunu belirtmeliyimki iyi bir kurs seçimi cok önemli. kurslar ticari kaygıyı cok fazla ön planda tuttukları için eğitimi ikinci plana itiyorlar.müşteriye dil öğretmekten ziyade göz boyama çabasındalar. bunu da maalesef öğretmenleri kullanarak başarıyorlar. istanbulda şüphesiz cok sayıda kurs var. büyüklerini bilirim , tanırım. özellikle önerebileceğim bir tane yok. bence bu kurslara giden ya da gitmiş olan arkadaslarınızdan ama aklıbaşında olanlardan yardım isteyin. ingilizce seviyeniz ne durumda bilmiyorum ama heleki konusma düzeyine gelememişseniz ben kurstan ziyada iyi bir özel öğretmeni öneririm.

umarım yardımcı olabılmısımdır. tatmin olmadıgınız her konuda tekrar yardımcı olurum.

ben ingilizce öğrenmeyi çok istiyorum eğer yardım edebilirseniz çok sevinirim benim hiç bilgim yok adımı nereli olduğumu söyleyebiliyorum o kadar eğer yardım ederseniz size çok teşekkür ederim

Merhaba ,öncelikle bu iyiliksever tavrınız için kendi adıma teşekkür ederim..Benim ingilizce öğrenmem lazım..Deli gibi kurs araştırıyorum...Amerikan kültür,Berlitz,inlingua,dilkoyu falan öneriyorlar..Bunlardan birini seçeceğim ..Bu arada elimde tell me more eğitim seti de var.ıntermediate olduğumu düşünüyorum.Asıl amacım ingilizce öğrenmek ama tabi ki bunu kpds toefl gibi sınavlara yansıtmak isterim.O manada sınavlara hazırlık kurslarına mı yoksa genel ingilizce kurslarına mı gitmeliyim..Gideceksem saydığım kurslar hakkında bir bilginiz var mı ..Tekrar teşekkürler

ben ingilizce öğrenmeyi çok istiyorum eğer yardım edebilirseniz çok sevinirim benim hiç bilgim yok adımı nereli olduğumu söyleyebiliyorum o kadar eğer yardım ederseniz size çok teşekkür ederim
a

merhaba öğrenmek istemek zaten en önemli nokta. hırs ve heves olmadığı müddetçe birebir aldığınız ingilizce dersi bile bir işe yaramaz.öncelikle işe temel seviye içerikli setler alarak ya da internetten bu içerikte yayınlar arastırarak baslayabilirsiniz. ben de buradan takıldığınız her noktada size yardımcı olmak için elimden geleni yaparım.

rica ederim. öncelikle seviyenizi bilmeniz çok güzel.böylece daha sistemli çalısabilirsiniz.kurs secimi anlamında yardımcı olmak istemıyorum cunku attıgım her adım reklama girer. dürüst olmak gerekirse kursların hepsını birbirlerine ortalama yakınlıklarda oldugunu düşünüyorum ben de... kpds ve toefl cok farklı sınavlardır. hangısıne ihtiyacınız olacagını belırleyıp,ona göre bir çalısma programı izlemenizi tavsıye ederım.ihtiyacınız varsa belirtiniz ki sınavların içeriği hakkında sizi bilgilendireyim.

"O manada sınavlara hazırlık kurslarına mı yoksa genel ingilizce kurslarına mı gitmeliyim?"bu sorunuza üzülerek belirmeliyimki yanıt veremıyorum çünkü gercekten bilgim yok bu noktada.kendi adıma böyle bir tecrübe yasamadım cunku. fakat iyi bir toefl kursunda daha kaliteli eğitim verilecegi kanaatindeyim.ama yukarıdakı arkadasa da belirttiğim gibi ben iyi bir özel ögretmenın kurstan daha etkili olacagı düşüncesindeyim çünkü özel öğretmenle birebir egıtım alma şansınız olurken,kurslarda minımum 6-8 kısılık sınıflarda olursunuz.

Hanımlar, sizden ricam bu konuyla ilgili özelime mesaj atmamanız. cunku paylasımlarımızın herkese acık olması gerektıgını düsünüyorum. böylece daha cok kişiye yardım etme şansım olur çünkü.

ıNGıLıZCE ÖĞRENMEK & KULLANMAK
ıngilizce öğrenmek kolaydır çünkü ıngilzce yapı itibarı ile tek düze kurallardan oluşan bir dildir.Yani ıngilizce öğrenmek için çok zeki olmaya gerek yoktur. Dileyen ve uğraşan herkes kolayca ıngilizce öğrenebilir.

Önemli olan plan yapmak ve hedef belirlemektir. Kendinize şu soruları sorun:

> Neden ıngilizce öğrenmeliyim
> Vakit ayıracak mıyım?
> Gerçekten istiyor muyum?
> Nereye kadar götüreceğim?
> Hangi kaynakları kullanmalıyım?

Elimden geldiği kadar sitemizde size yardımcı olmaya çalışacağım.
Ancak size en fazla yardımı dokunacak kişi yine SıZsiniz. Bunu unutmayın.

ıngilizce seviyesi düşük olanların veya sıfırdan ıngilizce öğrenmeye başlayacaklar için mutlaka çalışılması ve öğrenilmesi gereken Gramer (Dil Bilgisi) Konularını burada sıralayacağım. Başlangıç seviyesini Beginner, Elementary, Pre-Intermediate seviyeleri olarak belirledim.

Başlangıç seviyesinde HERŞEYı ÖĞRENMEYE ÇALIŞMAMALISINIZ ! Öğrendiğiniz her konu ile ilgili bol bol alıştırma yapmalı ve bu sayede sağlam temeller üzerine kurulmuş bir alt yapı ile eğitiminize devam etmelisiniz.

Bu iş sabır işidir. Sabır ve emek! Yarı yolda pes edecekseniz ne olur benı de kendinizi de boşuna yormayın.Temelden bu işe başlamak durumunda olanlar için konu başlıklarını belirtiyorum. ılk konu;

TEMEL ıNGıLıZCE GRAMER KONULARI VE ÇALIŞMA SIRALAMASI

" BE & HAVE " KULLANIMI

>> A - AN + isim
>> Tekil - Çoğul ısimler
>> BE ve am, is, are
>> ŞAHIS ZEMıRLERı : I , You , He, she, it..
>> OLMSUZ CÜMLE YAPISI: BE + NOT
>> BE+ SIFAT
>> BE+YER
>> YES/NO SORULARI
>> BE ıLE BıLGı SORULARI: WHERE,WHAT ,WHO ETC.
>> HAVE& HAS KULLANIMI
>> ıYELıK : MY, YOUR, HIS, HER, OUR, THEIR
>> ıŞARET SIFATLARI : THIS AND THAT - THESE AND THOSE

VERB TENSES
(FııLERıN ZAMANA GÖRE ÇEKıMLERı)

>> SIMPLE PRESENT TENSE
>> PRESENT CONTINUOUS TENSE
>> SIMPLE PAST TENSE
>> SIMPLE FUTURE TENSE
>> PRESENT PERFECT TENSE

MODAL FııLLER (KıPLıK)

>> YARDIM ıSTEMEK : WOULD YOU, COULD YOU, WILL YOU , CAN YOU
>> ıZıN ıSTEMEK: MAY I, COULD I, CAN I
>> ıHTıMAL & MÜSADE ETMEK: MAY AND CAN
>> RıCA ETMEK: WOULD YOU MIND
>> GERKLıLıK: MUST, HAVE TO , HAVE GOT TO
>> GEREKSıZLıK, GEREK YOK: DON’T HAVE TO , NEEDN’T, MUSTN’T
>> TAVSıYE ETMEK: SHOULD, OUGHT TO , HAD BETTER

ıSıMLER VE ZAMıRLER (NOUNS & PRONOUNS)

>> MıKTAR BELıRTEÇLERı : SOME, ANY , NO, MANY. MUCH,
>> THE + ıSıM
>> SAYILAN - SAYILAMAYAN ıSıMLER
>> DÖNÜŞLÜ ZAMERıLER : MYSELF,YOURSELF,HERSELF...

SIFATLAR VE ZARFLAR

>> SIFAT + ıSıM
>> SIFAT + BE
>> TOO - ENOUGH
>> ZAMıRLER
DıĞER KONULAR

>> IF CLAUSES ( PRESENT, FUTURE)
>> ZAMAN CÜMLELERı : AFTER, BEFORE, WHEN, + cümle (Time Clauses)

*** BU GRAMER KONULARI SıZı ORTA SEVıYE ıÇıN OLDUKÇA ıYı HAZIRLAYACAKTIR ****

Göz atın bakalım ne kadarı tanıdık. orta seviyede olanlar ise zaten hangı noktada durduklarını biliyorlardır diye düsünüyorumç onlarla ayrı bir çalısma sistemımız olacak zaten.

çok güzel bir topik öncelikle tebrik ediyorum benimde seviyem kendimce fena değil ama tek sorunum pekiştiremeden bazen hemen unutabiliyorum çok soru sorarsam sıkılabilirsiniz söylemesi benden

çok güzel bir topik öncelikle tebrik ediyorum benimde seviyem kendimce fena değil ama tek sorunum pekiştiremeden bazen hemen unutabiliyorum çok soru sorarsam sıkılabilirsiniz söylemesi benden

Sıkılmam bilakis mutlu olurum. Pekiştirme sorununuz varsa sık tekrar yapmayı önerebilirim size. pratik imkanınız yoksa burda beraber deneyebiliriz. ve hatta seviyesi sizin durumunuzda olan arkadaslarla tanısma olanagınız olur belkı..şimdilik bu kadar..

sorularınızı bekliyor olacağım ve zaman buldukça yanıtlayacağım.

arkadaşım ben fransızca öğrenmek istiyorum benım sorunum düzgün cümle kuramıyorum kelimelerin bir çogunu öğrendim yardımcı olurnusun buna benzer bi topikde de sormuştum uzun zamandır topiği açan arkadaş cevap yazmadı umarım topiği takip edersın güzel bir paylaşım olurrr....

yardımcı olurum elbet fransızcamın yettiği yere kadar.. çünkü ana branşım değil.yanlız fransızca sistem olarak diğer Avrupa dillerinden daha zordur çünkü diğer avrupa dilleri gbi belli bir sistemi yoktur. mesela ingilizcede birden 20ye kadar yazabilen biri diğer tüm üst rakamları rahatlıkla ezber yapmadan öğrenebilirken aynı durum fransızca için gecerli değildir. fransızca öğrenmek için hiç tasvip etmesem de ezber yapmak şarttır. kelimeleri öğrenmişsin anladığım kadarıyla, cümle kalıplarıyla ilgili de ezber yapmalısın bence.. telafuzu da zordur ama sen zaten direk o kültürün içindesin. bence fazla zorlanmazsın. takıldığın yerde sorabilirsin...

ben intermediate seviyesindeyim. yani ingilizce konuşulan yerlere gittiğimde aç açık kalmam tarzanca da olsa derdimi anlatabilirim diye düşünüyorum. sorunum günlük konuşma dilinin büyük bölümünü anlayabiliyorum ama sadece içimden konuşabiliyorum..
bana neler önerirsiniz...

olanağınız varsa pratik yapmak elbetteki çok yararlı olur ama herkesin resmi dili ingilizce olan ülkelere gitme olanağı yok. bunun için cok dikkatli olmak kaydıyla uluslararası chat sitelerinde yeni arkadaslar edinmenizi tavisye edebilirim.cok yararlı olur gercekten. sözlük açarak yavas yavas konusursunuz en basta.. daha sonra cok açılacaksınız...elbette yüzyüze konusmak gıbı olmaz sanal ortam ama.. gercek ortamda pratiğe cok yakın bir aktivite olur.. bunun yanında bol bol kitap okumanızı ya da internetten ingilizce yayınlar okumanızı tavsiye ederım.böylece cümle kalıplarını daha rahat kurma özelliği kazanırsın.

Merhaba,

ılgi görmemesi sebebiyle bu topiği kapatıyorum.Zira öğrenme talebi alamadım. Her gün burayı kontrol etmek de sıkıcı bir hal aldı benim açımdan. Bir yandan ise; ülkemde yabancı dil bilen ve bir hocaya ihtiyaç duymayan kadın sayısının çok fazla! olduğunu görmek beni çok mutlu etti.

hepinize aydınlık gelecekler diliyorum.

bu topiği artık takip edemeyeceğim.

hoşçakalın.

canım cok cabuk pes etmissin bismillah hele neden hemen gittinki ögrenmek isteyen cok kişi var sayfanı konunuda acmıssın yeni gelenler bile sayfaları okuyarak gecer bu baslıgı görünce heycanlandım ensonyazın hayal krıklıgına ugrattı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…