Dil deldirme meselesi
Dil Deldirme Meselesi
12.11.2015
Son zamanlarda kafaya koyupta yaptirsam mi diye dusundugum piercing'i saat 14.00 itibariyle yaptirmis bulunmaktayim. Evet ben bir manyagim... Kabul ediyorum hem narsist olup hem canima kiyacak kadar, o aciyi hissetmek isteyen mazosist bir manyak... Normal degilim abi :)) annemin tipki bana "bir insan bu kadar becerikli olupta nasil bu derece sakar olabilir anlamiyorum" demesi gibi tezat bir olay... Ogleden sonra saat ikiye yakin sevgilimi aradim, isi varmis ben seni ariyayim dedi... Ok. Yuksel caddesinden gecerken gobegimi deldirdigim yere bir vecit haliyle gittim. (Ben ki planli ve programli bir insanim ) boyle seylerin programi olamiyor asla , bir an gelecek yaptiracaksiniz... Derken daldim iceri, kollarina gecici dovme yaptiran ergenler vardi. Dilimi deldirmek istiyorum ust kat (hijyenik, kalici dovmelerin, piercing'lerin yapildigi muayenehane gibi bir yer) musait mi dedim. Cocuk: "arkadaslar bekleyebilir ben sizi gotureyim yukari" dedi. Isin ciddiyetini iyice kavramis olmakla birlikte o merdivenleri cikarken tirsmadim degil. Hem korku hem heyecan hem o aciyi dusunerek bayagi bir adrenalin yuklendim. Seviyorum bu olayi! (Deliyim deli) derken hemsire beni doktora teslim etti. "Abi hanfendi dilini deldirmek istiyor" dedi. Benden de 50 kagidi alip o kendi gorevini tamamlayip ne haliniz varsa gorun edasiyla yol aldi. Once dilimin neresini delecegiz ona karar verildi, dilimin alt kismi ust kismi uzman kisi tarafindan iyice bir kontrol edildikten sonra o malum koltuga oturdum... Eldivenler giyildi, siteril aletler, kafam kadar igne paketlerden cikarilip metal tepsiye inci gibi dizildi. Bende ki adrenalin seviyesi lunaparkta gondola 5 kez binip inmisim seviyesinde. Dilime takilacak olan uzun bar'li piercing ve dilimi tutacagi ortasi delik masa (sozde) dili uyustursun diye spreylendi (Yalan). Uzman kisi elleri eldivenli adeta bir zebani gibi tepemde dikilmis, bir elinde igne bir elinde masa acimi dindirecekmis gibi bir yandan da igrenc igrenc gulup espri yapiyor "nasil gobek piercing'inden memnun kaldin mi ehehe" diye. "Hi hi" diyorum cekingen urkek korkmus bi cocuk gibi. Sonrasinda dil disari olabildiginde cikarilir "eeaaee" sesleriyle, masayla sikica tutturulur, salya akitacaksin diye cenenin altina bolca pecete tutusturulur, ve iste o an koskocaman igne kapkalin dilden hartttt diye gecirilir. O an nefesimi tuttugumdan ve kulaklarimin iyi duydugundan mutevellit ignenin dilden gecirilme sesi berrak bi sekilde duyulur. Duymayaydim iyiydi... Velhâsil muradima erdim, sonunda dilimi deldirdim. Ama aci bitti mi hayiiirrrr. Asil simdi basliyor. Neyse dilimi deldirmis olmanin hafifligi (aciya ragmen) icimdeki cocugun nesesiyle laylay ciktim disari. Ankara'nin ayazinin bana bu kadar iyi gelecegini tahmin bile edemezdim. Acidan yaniyorum resmen. Ankara'nin o buzz gibi ruzgarli havasi iyi geldi. Yuruyorum telefon caldi. Sozde surpriz yapacaktim. Konusamazken ne mumkun? Arayan sevgilidir. Ben: "ofondum conum"
"Ne oldu bayb neden oyle konusuyorsun"
"Huuc, dusum acudu"
"Ee yoktu bisiyin, bi anda ne oldu?"
Dedikten sonra sevgiliye boyle bisiyin surpriz yapilamayacagini anlamis bulunmaktayim ve konusamamakla birlikte cevap veririlir.
"Dulumu deldurdum, konufamiyovum, mefazlafalim mi"
Dedikten sonra ne kadar surecegi bilinmeyen bir mesajlasma baslamistir artik. Mesajda da bana "manyagim benim" diyip guldu. E adam da farkinda nasil bir manyakla beraber oldugunun :) ici acimis bana bir de. Kiyamazmis yârine. Baska bir konu annemden zar zor izini kopardim ama babama nasil caktirmayacagim onun derdindeyim su an. Buyuk ihtimalle yarin da duzelmeyecegim ve babamlarin acilisina gidemeyecegim bunu hesaplamamistim. Saglik olsun bakalim. Sevgiliyle iletisimi de sagladiktan sonra eczaneye girdim. Tantum verde ve antibiyotik alacagim ama soyleyemiyorum ki dilimi azicik disari cikarip parmagimla gosterdikten sonra her sey cozuldu. Ilaclarimi alip dolmusun yolunu tuttum. Bindigimde parayi tam uzattim konusmak zorunda kalmadim. Inerken de baska bir kadin binmek icin inecegim yere yakin bir yerde dolmusu durdurdu yine yirttim konusmaktan. Ne kadar az konusma o kadar cabuk iyilesme demek. Derken ben iner inmez iki adim atinca telefonda konusan bir kadin "pardoooon acabaa burasii neresiiieee" diye sorunca cevaplamak zorunda kaldim. "Baglivaa" (baglica) diye. Simdi cevaplamayip piercingi gostersem olmayacak. Bu arada zaten hafif peltek olan ben annemin sinirini bozuyorken iyice pelteklesmis olmamla nasil basa cikacak kadin onun merakindayim. Aksam gorucez :) dil piercing'inin bakimi diger piercing'lere gore biraz daha zor. Oyle merhem vs kullanamadigim icin haliyle biraz daha gec iyilesecek. (Ahh ahh deli ) neyse sonunda mutluluk var. bir kere; bir hafta (bana gore en az 5 gun) surekli sivi tuketecegim. Sicak-soguk yasak. Sadece ilik. Istanbul'daki istahimdan sonra dogal diyet diyebiliriz. Piercing'le beraber Pollyanna'yi da bana monte etti galiba dilimi delen cocuk :) sonrasinda efendim her hangi bisiy yiyip ictigimde hemen dis fircalanacak, tantum verde gargara yapilacak, saatte bir de tuzlu su ile gargara sart, yani dis macunu-fircasi, gargara uclusuyle epey uzun bi sure ask yasanak, manita olunacak. Her gun antibiyotik muhakkak alinacak (dozaji az ama etkili) iltihap kapma riskine karsi olasi bir tedbir. (Ozellikle benim kadar titiz bir manyak icin -ilac kullanmayi sevmesem de- tedbir tedbirdir) ilk bi haftanin sonunda yeme icme normale donecek konusma bir nebze duzelecek bir ayin sonunda agzimin icindeki kocaman bar cikip yerine tatli sirin bisiy takilacak ve sonunda kendisiyle mutlu gunler gorecegimize (sevgilimle yasayacagimiz tecrubeler) inaniyorum. Az once eve gelmis bulunmaktayim iki adet buz yedim sismesini onlemesi icin. Fakat canimi cok yakti. Amiyane tabir. Agzima sicti ulan! Bir daha yersem bu mereti. Zaten dilimin sicakligi aninda eritti buzu. Yaniyorummmmm! Agzimin icindeki uzun bar saga-sola-dislerime degdikce rahatsiz oluyorum kisa bari takacagim gunu, iyilestigi gunu gormek icin sabirsizlaniyorum.
17.05 an itibariyle dislerimi fircalayip gargarami yapmis bulunmaktayim bu bile su an aci veriyor. Cekilmez bir aci. Tarifi yok. Ne tukurebiliyorum ne yutkunabiliyorum.
Ve uyku zamani az da olsa acimi hafifletecegi bi umut var icimde. Hadi insallaaa
Pek uyuyamadim sadece hafif hafif daldim olsun en azindan dinlendim.
Saat 20.04 aksam yemegimi yedim. Mercimek corbasi, yogurt ve meyve suyu. Kati hic bir sey yemiyorum. En son dilimi deldirmeden hemen once bisiyler yemistim. Ac gezmeye aliskinim ama hem ac hem aci ikisi bir arada full+paket hos degilmis!
Konusmam git gide duzeliyor. Sadece C, R, Ş, T harflerinde özürlüyüm, S'de kismen vardi zaten. Daha taktirali saatler oldu. Umarim bi kac gune onlar da gecer. Ilk gunumu rahat geciriyorum. Bi an once iyilessin.
Muzik kanali actim aynaya bakarak sarki soyluyorum yok boyle bir guzellik
️ Su an kendisiyle ask yasiyorum, mutluyuz... Sevgilimin tepkisini de cok merak ediyorum bence askimiza ask katacak...
21.28 annemler eve geldi babam hic bisiy cakmadi annem aninda anladi cin gibi kadin valla :) ilk tepkisi "manyaksin sen yaa o zikkimi taktin di miii" dedi bayagi bi sert yapti yalniz. Ben konustukca da taklidimi yapti sessiz sessiz babamin arkasindan. Sus sus isaretleri yapip durdum. Neyse atlatiriz :)) iyilessin alisir. Telefonda sevgilimle gayet rahat konusabildim.
Bugun bitti (ilk gunum) eski konusmama bi an once kavusmak istiyorum acidan cok bu yakiyor canimi!
13.11.2015
Bugun ikinci gunum berbatttt bir agri aci dayanilmazzzz... Ölüyorum dilim sisti iyice konusma yetenegimi tamamen kaybettim mahvolmus vaziyetteyim sadece meyve suyu ictim ve antibiyotik aldim yataktan cikacak gucum bile yok... Sabaha karsi ruyamda nohut yiyordum tabii aliskin degilim agzimda bisiyle uyumaya meger piercing'in bari ust damagima dogru cikmis o topu dislerimle kemirirken uyandim iyi mi, dilimi parcaladim desem mubalaga etmis olmam heralde... Su an dilim inanilmaz sis bogazim da sisti bu da cabasi... Ahh tanrim ben ne yaptim kendime! Sanki icimde hafiften bir pismanlik var. cikarmak istesem cikaramam hem canimi daha cok yakarim hem de inadimdan, deldirdik bir kere geri donusu yok... Ve en onemlisi Acim acccc ! Aglayabilirim... Yemek yemek ne guzel bisiymis meger... Corba icmekten icim disim corba oldu kati gida yiyemiyorum yaa dissizler gibi, nineler gibiyim resmen.. Neyse bisiyler yedim agri kesici aldim daha iyi hissediyorum. Bakalim yarin nasil olacagim bugunu de bitirdim sayilir...
14.11.2015
Bugun cok daha iyiyim, gece rahat uyudum. Hamburger ekmegine tost yaptim sogugunca yemeye basladim. Bir saattir yiyorum daha bitiremedim ama olsun yiyebiliyorum minik minik :)) nasil mutluyum kati gida canmis can. Dilimdeki siste indi biraz. Konusmam da daha iyi. Az kaldi gececek :) Biraz daha sabir Semra sen yaparsin...
16.11.2015
Bugun 5. Gunum acliktan cok yoruldum artik dayanamiyorum

(( iyiles artik iyilesss...
19.11.2015
Bugun dilimi deldireli tam bi hafta oldu agri sizi bakimindan cok daha iyiyim. Dilimdeki sislikte indi cok az kaldi. Sadece dilimin peltekliginin gecmesini ve her seyi isira isira yemeyi bekliyorum... :)
26.11.2015
Bugun tam iki hafta oldu her sey yiyebiliyorum ama catal bicakla sanirim iki haftaya tamamen iyilesmis olacagim. Gecenlerde piercingciye gidip gosterdim her sey gayet normal dedi sanki gozume biraz yamuk gibi geliyor dedim kisayi takinca gececek dedi hala gozune yamuk gelirse tekrar deleriz dedi bilmiyorum o acilari tekrar yasar miyim en onemlisi yemek yiyememenin konusamamanin acisini. Sanmiyorum. Benimki de yamuk olsun varsin. Hep farkli olmak hosuma girmistir zaten :)
12.12.2015
Bugun tam bir ay oldu. Piercing'imi degistirmeye gittim kendim de cikarmayi dememistim ama sıkışmıştı, sıra bekledim, korktum, deldirirken bile bu kadar korkmamistim. Çıkaramadılar keserek çıktı. Diğerinin takılmasını beklerken dilimdeki delik beni rahatsız etti. Tuhaf bir boşluk hissettim. Bir ayda parçam olmuştu benim canım piercing'im :) sonra kısa piercing'im takıldı böyle bir rahatlama yok artık özgürüz :) ve yarası iyileşti son bir gargara aldım eczaneden tedbir amaçlı. Konusmam da tamamen duzeldi. Artik acilar bitti. Bakalim bundan sonraki akibeti ne olacak piercing'imin kendisini seviyorum. Ne cektin be Semra :)) NOKTA