• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dil ögrenmek

osmanlikadini

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2014
20
1
1
İsveç
Merhaba KK! Benim dillere cok ilgim var, benim icin dil kultur demek. Dil ögrenmeye nerden baslanilmali ve kac saatini ayirmaliyiz sizce? Hangi dillere ilginiz var veya ögreniyorsunuz?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

O dilin eski ve yeni edebiyat eserlerini okumak, o dilden şarkılar dinlemek, filmler izlemek diyebilirim. Ben ingilizce kelime bilgimi devamlı ingilizce şarkılar dinlemeye, ezberlemeye, çevirilerini okumaya borçluyum.

cok güzel bir konuyu ele almissin...benim tavsiyem ilk önce renkler ,sayilar ve günlük konusmalarda encok kullanilan sözlerden baslayarak

bunlarin yazilislarini ve okunuslarini ögrenmek....daha sonra ögrenmek istediginiz dilin konusuldugu ülkenin tv. ve radyo kanallarina ulasmalisiniz...

oralardan cocuk programlarini izliyerek ve tv dizilerini filmlerini izleyerek devam etmelisiniz gün icinde firsat buldukca radyoda dinleyin...ve benden önce yazan arkadasinda belirttigi gibi o ülkenin yerel müzigini dinleyip söylemeye calismak ve sözleri tercüme etmeye calismak cok ise yariyor...ve hepsinden önemlisi o dili iyi konusan birini buldunuzmu mutlaka cekinmeden konusmalisiniz ...yanlismi konusucam rezilmi olucam korkusu asla yasamamaniz gerekir...konusma alistirmasi yapmadan evde tek basina kitaplar okuyarak tv. izliyerek asla sonuca ulasamazsiniz...konusmak sart:49:

O dilin eski ve yeni edebiyat eserlerini okumak, o dilden şarkılar dinlemek, filmler izlemek diyebilirim. Ben ingilizce kelime bilgimi devamlı ingilizce şarkılar dinlemeye, ezberlemeye, çevirilerini okumaya borçluyum.

*** peki tavsiye ettiğin şarkılar nelerdir? benimde iyiye doğru gidiyor konuşma pratiğim yok hiç değilse anlama da şarkı dinleyerek yol katedeyim diyorum. Şarkı tavsiyelerini bekliyorum.
benim dinlediklerim:
Celine dion : It's all coming back to me
Celine dion : to love you more
Celine dion : Immortality
shakira : broken record
james blunt : you're beautiful
james blunt : good by my lover
Ben e. king : Stand by me
yael naim : New soul
no doubt : don't speak
R. Kelly : I believe I can fly

Back