• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelinlik Modelleri Diktirmeyi Düşündüğüm Gelinik

Gerçekten çok teşekkür ederim. Görmek istediğim tam da böyle bir şey işte. İlk birleşim gerçekten güzel duruyor. Ankara' da oturuyorum fakat Eminönü' nün çeyiz ve gelinlik için bir derya olduğunu bildiğimden her şeyi oradan alacağım. Dikimi de Fatih' te düşünüyorum ama henüz bir yer bulamadım. İnci danteli ben de duydum, kumaş seçimimi oradan yapacağım. Evinizi gördüğümden beri takip ediyorum sizi. Uğraşınız için tekrar teşekkür ederim.

Kalacağınız yere yakınsa bir şey diyemem ama Fatih diğer semtlere göre daha pahalı bir semt. kadıköye de bakın bence.

Kadıköy biraz zorlar beni, olmazsa Ankara' da bakarım bir yer diktirmek için.

Çok teşekkür ederim, bana da güzel olur gibi geldi. Verdiğiniz fikirler çok güzel, hepsini uygulatıp karmakarışık bir gelinlik giyeceğim bu gidişle :))

Rica ederim canım bana da tül olarak çok daha güzel geliyor zevkler ve renkler tartışılmaz tabii :)

Cuma günü pronoviasa gidicem, belki bu gelinlik vardır. Üstündeki dantel seyyar olduğu için tüllü bir gelinliğin üstüne giyip bakmayı düşünüyorum. Umarım kar biraz erir de çıkarım dışarı.

Kızlar selam. Mayıs' ta düğünüm var ve gelinliği Şubat ayında diktirmeyi düşünüyorum. Henüz nerede diktireceğime karar vermedim ama modeline karar verdim. Sizden yorum

istiyorum. Bu gelinliğin etek kısmını böyle kumaş değil de tül istiyorum. Sizce dantelin altına tül nasıl durur?

Eki Görüntüle 322924

Eki Görüntüle 322925

merhaba canım..ben bu gelinliğe cok ayılıp bayıldım ilk gördüğümde..ama bunu diktirmicem..fakat cok asil ve şık bi gelinlik..anladıgım kadarıyla aynı kafadayız..sende acık secik olmayı pek istemiosun..ben de acıgım ama daha düzgün bi gelinlik giymek istiyorum..gecen hafta gelinlik siparişi verdim bende .altı tül resmini yollucam birazdan..üstü tabiki(!) straplez ama straplez kalmıcak dantelden v yaka veya ay kol yapalım diye düşündük cok da hoş görünüo..ama aklım senin gibi hala dantel kollarda..cok zarif görünüo gercekten bak yollayım bi alt bi üst bunlar birbirine uyarmı sen de bi bak.Eki Görüntüle 324370 $kabarık ve yarım kol.jpg

Cuma günü pronoviasa gidicem, belki bu gelinlik vardır. Üstündeki dantel seyyar olduğu için tüllü bir gelinliğin üstüne giyip bakmayı düşünüyorum. Umarım kar biraz erir de çıkarım dışarı.

gitmeden önce arayın bence. iman modeli. 2010 modeli olduğu için bence düşük bir ihtimal ama hayırlısı...

iman modeli 2012 kolleksiyonuna da alınmış olduğu için Ankaradakinde de olması gerekiyor, şu anda İstanbul bağdat caddesindeki pronoviasta var

Evet 2012 koleksiyonunda gördüm ben de. Umarım vardır da karar verebilirim. Üstümde görmeden aklıma yatmayacak malesef.

merhaba canım..ben bu gelinliğe cok ayılıp bayıldım ilk gördüğümde..ama bunu diktirmicem..fakat cok asil ve şık bi gelinlik..anladıgım kadarıyla aynı kafadayız..sende acık secik olmayı pek istemiosun..ben de acıgım ama daha düzgün bi gelinlik giymek istiyorum..gecen hafta gelinlik siparişi verdim bende .altı tül resmini yollucam birazdan..üstü tabiki(!) straplez ama straplez kalmıcak dantelden v yaka veya ay kol yapalım diye düşündük cok da hoş görünüo..ama aklım senin gibi hala dantel kollarda..cok zarif görünüo gercekten bak yollayım bi alt bi üst bunlar birbirine uyarmı sen de bi bak.Eki Görüntüle 324370 Eki Görüntüle 324369

Üstü gerçekten güzelmiş ama altını abartılı buldum ki zaten sen de diğer gelinliğin altını düşünmüşsün. Etekte de dantel var galiba, üstteki dantelle uyumlu olursa bence güzel durur. Benim beğendiğim gelinliğin yakasını biraz daha yukarıdan aldırıcam, omuzlarım o kadar açık olmayacak.

Evet 2012 koleksiyonunda gördüm ben de. Umarım vardır da karar verebilirim. Üstümde görmeden aklıma yatmayacak malesef.

ben üstümde görünce bayılmıştım:) sonra fiyatını duyuncada bayıldım:)))) yanlış hatılamıyorsam 5000 euro falandı.

Hey maşallah 5000 mi :53: Yalnız ben gidip deneyip almadan çıkacağım için biraz çekiniyorum. Denerken tezgahtarlar yardım ediyo di mi?

Hey maşallah 5000 mi :53: Yalnız ben gidip deneyip almadan çıkacağım için biraz çekiniyorum. Denerken tezgahtarlar yardım ediyo di mi?

evet 5000 euro tl bile değil ya da öyle uçuk birşeydi işte:)

almayacağını söylemeyeceksin tabii ki:) çooook yardımcı oluyorlar. Önden arayıp randevu alıyorsun pronoviastan mutlaka, sana bir saat ayırıyorlar ve özel odada o bir saat seninle bir kişi ilgileniyor, hatta aradığında o sırada sor ben sitenizdeki iman modelini beğendim, var değil mi falan diye. Gittiğinde yine kataloğa bakıyorsun ilgilenen kişiyle, beğendiğin modelleri tek tek getirtip denetiyorlar. Hatta varsa bence altı tül olan istediğin gibi birkaç modelide şimdiden internetten pronoviasın sitesinden seç, onuda gittiğinde istet ki dantel kısmı hem imanın gelinliğine hem seçtiğin altı tül olanın üstüne giyer denersin. O modelle olabilecek duvak, taç önerilerinde de bulunuyorlar.

Yarın arayayım o zaman, madem rezervasyon lazım. Kaç güne dikerler, maliyet ne olur, Ankara' da gelinlik kumaşçısı, dantelcisi İstanbul'daki kadar kaliteli olur mu acaba? Ankara' da nerden alınıyo ki kumaşlar danteller?

türkiyenin toptan merkezi eminönü diye biliyorum ben. yani ankaradaki kumaşçı da gelip buralardan toptan alır zaten. keşke bilsem ankarada nerde var ama malesef bilgim yok...

Fransız danteline bayılıyorum..Gelinlikte tarlatanı sevmiyorum ben yaa..Bu modeller hafif kabarık olsada harika bence inşallah istediğin gibi dikerler içine siner.Hülyaca diye gelinlikçi var orayada sorabilirsin

Fransız danteline bayılıyorum..Gelinlikte tarlatanı sevmiyorum ben yaa..Bu modeller hafif kabarık olsada harika bence inşallah istediğin gibi dikerler içine siner.Hülyaca diye gelinlikçi var orayada sorabilirsin

Hülyaca Ankara' da mı? Tam olarak nerde peki?

Tunalıda dolaştım bugün, 3000-3500 arası yaparız diyolar. Çok fazla ya :(

Tunalıda dolaştım bugün, 3000-3500 arası yaparız diyolar. Çok fazla ya :(

orjinal fransız danteli fiyatı vermişler. işleme istiyor musunuz üstüne, o da fiyatı arttırır, biliyorsunuz. ankarada ne kumaşlar var bilsek, kumaşları somut konuşarak daha iyi fiyatlar alabilirsiniz belki...

Merhaba. Sizin için gelinliğinizin eteğini sade tüllü ve dantel çerçeveli tüllü birer etekle birleştirdim. Nasıl duracağını kabaca belli ettiler.

i5396751_iman1-jpg

i5396752_iman2-jpg

Bence tülün ucuzuyla kalitelisi arasındaki fark görüntüde çok belli olmuyor. Bu gelinliği tül bir etekle kullanırsanız, orijinalindeki gibi tafta (veya saten) ile diktirdiğinizden daha az maliyeti olacak size. Çünkü orijinaldeki gibi diktirmek isteseydiniz, ipekli bir kumaş kullandırmanız lazım gelirdi, bence tülde bu gerekli değil.

Dolayısıyla, bütçenizde danteliniz için daha fazla miktar kalacak. Pronoviaslar, fransız danteli tipinde dantel kullanıyorlar. Bu dantellerin 3 metresi 1000 liraya yaklaşıyor. Ama fransız dantellerinin iyi kopyaları var. Bunlar gibi görünürler ancak malzemeleri pamuk değil sentetik olduğu için daha ucuzdurlar. Benim piyasada karşılaştığım en ucuzu, metresi 50, yani kuponu (3 metresi) 150 tlye satılan ispanyol,italyan dantellerdi. istanbuldaysanız, eminönünde, inci dantelde bulabilirsiniz. size zaten 1 kupon gerekecektir.

bu danteller haricindeki dantellerden düşünmeyin bile. benzer bir görüntü yakalayamazsınız. danteliniz, bunlar gibi görünmeli:

French-Alen%C3%A7on-lace.jpg

main.jpg

Adına fransız danteli denir ama bence bu tarz dantel kullandırmayın:

114142430.jpg

114142355.jpg

Çook zarif bir model arkadaşım.Umarım içine sine sine giymek nasip olur..

shoplara gelince;Sırf tülle olan çok güzel durmuş.
Bende bu modelin tesettürlüsünü düşünmeye başladım bu günlerde. Mine(minenes) arkadaşımız keşke birde tesettürlü halde shoplasa da görsekkk:54:

Son düzenleme:
Çook zarif bir model arkadaşım.Umarım içine sine sine giymek nasip olur..

shoplara gelince;Sırf tülle olan çok güzel durmuş.
Bende bu modelin tesettürlüsünü düşünmeye başladım bu günlerde. Mine(minenes) arkadaşımız keşke birde tesettürlü halde shoplasa da görsekkk:54:

he heh :D keşke başka bir şey dileseymişsiniz. dün yapıp siteme koymuştum:
405440_327086427313203_282977768390736_1083396_1859379787_n.jpg

Son düzenleme:
Back