• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dikkat! Yıkamadan giymeyin

D e r i n s u

Elinebelinedilinesahipol.
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2008
308
6
96
- Yurtdışı
Merhaba arkadaslar,

Yeni aldigimiz iç giyim, çorap ya da farklı kıyafetleri yıkamadan giymeyin.Biz bukonuya cok önem veriyoruz.Annem tekstil sektöründe calisiyordu.Bize derdi.Ürünler yerlerde dolasiyor,tozlaniyor,ayaklar altinda,boya katki maddesi artik kalabiliyor.Özellikle cilde direk temas eden ürünleri camasir makinenizin kisa programinda yikayin.Cildi tahris edip,allerjik kasinti türü etkilere yol acabilir.
Özellikle ilk giymede cocuklarin,yeni dogan bebeklerin kiyafetlerinide yikadiktan sonra ayriyeten ütüleyin.

slm cnm ben aldiğim yeni ne varsa yıkar ve ütler öyle giyer ve çocuklarımda öyle giydririm
bu konuda çok haklsın ve dikkat etmek gerek
özelikle iç çamaşir konusunda çok hassas olmalyız

Bende kesinlikle yeni ne alırsam alayım yıkar öyle giyerim...
Hem giymek istesemde yeni eşyalarda itici bir koku var,sırf onun için giymem..

ewt bu konu çok önemli kızlar.internette kıyafeti yıkamadan giyen birinin cildindeki yaraları görmüştüm çok kötüydü.bende ne alırsam yıkarım öncelikle

evet arkadaşlar. gerçekten de çok güzel ve çok da önemli bi konuya değinmişsiniz.teşekkürler..
adresime gelen bi mail de kadının göğsünde derin yaralar oluşmuştu,ve maile baktığımda yemin ediyorum nerdeyse 1 hafta kendime gelemedim,bilsem bakmazdım.kendim yeni alınan hiçbişeyi yıkamadan giymememe rağmen çok kötü oldum.
sebebi yıkanmadan giyilen iç çamaşırı.
LÜTFEN DİKKAT ARKADAŞLAR.. sağlıklı günlere...

evet fabrikada nasıl üretildiğini görseniz yıkamadan giymezsiniz emin olun. ben bir tekstil fabrikasında staj gördüm. kumaşlar geliyo tophalinde millet terli omuzlarına yüklüyerek taşıyo. sonra bir kıyafetin üretilmesi için o fabrikada kaç kişi varsa herkesin eline değiyo herkesin o ürün için ayrı bi görevi oluyo çünkü. insan bu sonuçta temizi var pisi var, herkesin elinden geçiyo. sonra kumaşı boyama esnasında kalan kimyasal atıklarda var. kesinlikle yıkamadan giyilmez.

Benim kuzenim ünlü bir firmanın kot fabrikasında çalışıyor yani hangi marka oldugunu söylesem şok olursunuz okadar iyi görülen bi marka :1shok:
anlattıkları inanılmaz kotlar işlem gördükten sonra yerlerde ve üzerine basıyorlarmış yer kalmıyormuş mecbur kalıyorlarmış işte gelenin geçenin ayak izi...
Ayrıca bir kotun en fazla üretim maliyeti 7 YTL ymiş:1shok:evet sadece 7 YTL...
Yani siz siz olun yıkamadan giymeyin başa gelmeyince anlaşılmıyor çünkü pek...yerimseniben

ben de iç çamaşırlarımı kesinlikle yıkamadan giymem...kaç kişinin eli değiyor...düşününce bile insan bi tuhaf oluyor,herkes dikkat etmeli bence de...

biz zaten çocukluğumuzdan bu yana annemden gördüğümüz üzere hiçbirşeyi yıkamadan giymeyiz. ama bilinçlendirmek bakımından güzel bir konuya değinmişsiniz

ayyy bana mailde bunu anlatan bi foto gemişti.nerde üretildigi belli olmayanşeyleri özellikle yıkamadan giymeyin..kadın sutyeni yıkamadan giymiş göğsünde sinek yumurtaları çıkmış çokkkk iğrenç bi görünümü vardı.hala aklımdan çıkmıyo... :delphin:

öncelikle bilmeyenleri bilinçlendirdiğin için kendi adıma çok tesekkür ederim.kardeşimle bana annem olsun annanem olsun herkes derdi aldığın hiç bir kıyafeti sakın yıkamadan giyem diye biz onlardan öyle gördük.hatta gecen bana misafirliğe gelen biş arkdasıma kendisi hamile bebk iiçin aldıkları kıyafetleri anlatıyordu bana ...bende sakın onları yıkamadan bebeğine giydirme demiştim.kendiside bana o nedenmiş demişti.ben işin doğrusunu anlattım ama beni anladığını sanmıyorumm.:((((

Bu gördüğünüz foto birçok uzakdoğu ülkelerinde yaşayan
bir sinek türünün larvaları yani yavrularıdır... DOĞDUKLARI anda
karınları çok aç olurlar..Derinizin altına girdikleri anda karınlarını
doyurmaya başlarlar..sizin vücudunuz bir ziyafet sorfrasıdır..onun için
dikkatli olun...Antropoloji uzmani Susan McKimley, GuneyAmerikada
gerceklestirdigi bir sergisinden dondukten sonra gogsundeki bazi
delikler dikkatini cekiyor ve doktora gidiyor. Ne oldugu anlasilmadigi
gibi Antibiotic veriliyor ve zamanla bu deliklerin kapanacagi
soyleniyor. Goguste sisme , dayanilmayacak agrilar ve kanama baslayinca
uzman gitmeye karar verir ve o randevuda hayatini degistirecek cok
onemli bir durumla karsi karsiya oldugunu anlar(orijinalde bunun ne
oldugu belirtilmemis) Burada vermeye calistiklari mesaj (ozellikle
Ingilterede yasayanlar icin(bence herkes icin gecerli) ,giydigimiz
ic
camasirlari dunyanin bircok degisik ulkesinde yapiliyor ve bizim
elimize
ulasmadan once ; paketleme sirasinda, paketlerde beklerken yada uretim
sirasinda kac el degistirip nelere ve nasil parazitlere maruz kaldigini
bilmiyoruz, dolayisiyla LUTFEN tanidiginiz butun bayanlara
anlatın ve yeni aldiginiz camasirlari yikamadan once giymeyin.

Satin aldigimizda camasirlarin icinde hangi parazitlerin sakli oldugunu bilmiyoruz...

Son düzenleyen: Moderatör:
ay resmi görünce sanki bana olmuş gibi hissettim:1shok:
iç çamaşırlarımı yıkardım hep ama paketli olanları yıkamıyordum kimse ellemiyor diye.
burada yazılanları okuduktan sonra ne alırsam doğru makineye.
verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.a.s.

ben de aldığım kıyafetleri yıkamadan giymem. ben makinaya atmıyorum bazılarını elde ılık suda sabunla yıkıyorum böylece çok yıpranmamış oluyor. özellikle iç çamaşırına dikkat etmek lazım hiçbir alerjik madde olmasa bile taşıma sırasında toz-kir vs. oluyo mutlaka.

ığrenç bir foto..

Ben fotoshopla yapıldığını duymuştum bu fotonun, yani gerçek olmadığını ve bu topicle de alakası olduğunu düşünmüyorum. Çünkü eskiden KK da alacakarnlık kuşağı diye bir bölüm vardı, bunu ve benzeri fotoları çok gördük ordan biliyorum.

Ama konu önemli , gerçekten özellikle iç çamaşırları yerlerde, ellerde geziniyor bize ulaşana kadar, dikkat etmek lazım.

Arkadaşlar photoshop olduğu çok belli.Böyle bir rahatsızlık,sinek larvası diye bişey yok.Enfeksiyon kapabilir bu doğru ama bu halde olmaz.Ama kıyafetleri yıkayıp kullanma konusuna gerçekten dikkat etmeliyiz.İşin o kısmı doğru.Fotoğraf çok kötü bir fotoğraf,kaç gün aklımdan çıkmadı.

Back