Ben seçim hilelerini oylar sayılırken değil de asıl sisteme işlenirken yapıldığını düşünüyorum.
Tam bunu diyecektim.Sandigi ve belgeleri teslim etmeden mutlaka veriler kayit altina alinmali ve sistemden kontrol edilmeli.Ama partilerin bununla ilgili hicbir adimi yok.Anca secime hile karisti diye aglamayi biliyorlar.Yasanmisliklrdan hic mi ders cikartilmaz.
Chp ve hdp kendi sistemlerini kurdu. Ama bu sistemlerin işe yaraması için tüm sandıkların başında doğru verileri sisteme girecek ya da partiye ulaştıracak müşahitler olması lazım.
dün eşimlede aynını konuştuk mhp nin sesi soluğu yok..ne zaman harekete geçecek acaba..belkide hiçbir zamanSisteme secsis girmiyor mu? Olay da orda bitiyor ya.Sen istedigin kadar ince eleyip sik doku sandigi teslim ettigin an sisteme kayit edenlerin elinde hersey.Bir de umarim dedigin gibi birkac parti de olsa sistemini kurmustur.Mhp neden bu secimde cok silik?Bunu da anlamakta gucluk cekiyorum.
İşte seçsiste hile yapılırsa tespit edebilmek için sandık başında olmalıyız.Sisteme secsis girmiyor mu? Olay da orda bitiyor ya.Sen istedigin kadar ince eleyip sik doku sandigi teslim ettigin an sisteme kayit edenlerin elinde hersey.Bir de umarim dedigin gibi birkac parti de olsa sistemini kurmustur.Mhp neden bu secimde cok silik?Bunu da anlamakta gucluk cekiyorum.
İşte seçsiste hile yapılırsa tespit edebilmek için sandık başında olmalıyız.
Mhp kılını kıpırdatmadan oylarını arttırıyor çünkü bu seçimlerde.
Akp'ye odunc verdigi secmenleri geri aldigini gormenin rehavetidir belki mhp deki.