ben güvendiğim mandıradan alınmış açık süt kullanıyorum, akşamdan gidip cam kavanozumu bırakıyorum işletmeye, sabaha yeni sağılmış taze taze sütümü alıyorum, eve gelip kaynatıyorum, mayalayıp yoğurt, sütlü tatlı yapıyorum ve yiyorum. çok da memnunum. bebeğim olduğunda da kesinlikle uht süt içirmeyi düşünmüyorum. bulursam keçi sütü içiricem ki onun da pastörizelerini yaptılar, çok mahrum kalırsam günlük pastörize süt içiririm altını çizerim ki günlük pastörize süt.
gözümüz gibi baktığımız çocuklarımıza başlı başına kansorejen olan bi dolu yağlar, kremler, sütler sürüyoruz, mamalar yediriyoruz, abur cubur yediriyoruz zaten. bu arada tarım ve köy işleri bakanlığından onaylı mühürlü damgalı etiketli ürünleri sanıyor musunuz ki bakanlık denetliyor. öyle olsaydı şayet benim aldığım çok ünlü bir markanın telli kaşar peynirinde vakumun içinden sıkıştırılmış at sineği çıkmazdı. bu da çok ünlü bir markanın marketlerde satılan paketli sözümona denetimli bir ürünü. paketi aldığım gibi çöpe attım ve bir daha da o markete giremedim zira tüm market kirlenmişti gözümde. o paketi saklayıp şikayet edebilirdim fakat içindeki o iğrenç şeyle kurum kurum dolaşmak istemedim, buna midem el vermedi şahsen. öylece kaldı o konu.
uht sütlerin içinde sütte yok, ben de bunun altını çiziyorum.
tüm avrupa ve bilim insanlarını oturduğum yerden tekkkkkk geçerim. zira aynı bilim insanları laboratuvarlarda mikrop üretip insanlığın başına musallat edebiliyor! bundan 2 ay önce domuz gribi diye kırılıyorduk dünyaca. dünyanın en büyük mafyasının ilaç mafyası olduğu ve ülkemizi bile satın alacak cirolara sahip olduklarını düşünecek olursak şayet işin rengi o kadar basit değil. bilimi mantığımın sınırlarında kabul ediyorum ben. en başta söylediğim gibi üç beş tane ineği olan köylüden yurdum profuna gelecek menfaatle, büyük süt işletmelerinden gelecek büyük menfaatler arasında derin farklar vardır, ben buna inanıyorum. isteyen istediği sütü içer faydasını ya da zararını görür onun bileceği iştir. ben mikrobun bile doğadan gelmesi taraftarıyım! kimyasal olan, endüstriyel olan, işlenmiş olan herşey benim için ticari ve değersiz olmaktan öteye gidemez bir o kadar da sağlıksızdır. bu konuyla ilgili son düşüncelerim budur. üzerine yenilerini eklemeyi gereksiz buluyorum artık.
bu arada sigara da kanser yapar işlenmiş gıdalar da, kısaca endüstriyel olan herşey...
herkese sağlıklı günler dilerim..