Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Malesef Dehb tanısında ilaç kullanımı herkesi bu tarz endişelere düşürüyor fakat dehb tedavi edilmezse ve yetişkinliğe taşınırsa çok daha büyük problemlerle karşılaşacaksınız. Öfke patlamaları, dürtüsel davranışlar, kontrolsüz cinsel birleşmeler, ilişki problemleri, başladığı işleri sürdürememe vb bunların başlıcaları. Üstelik sorunlar katlanarak geldiği için yetişkinlikte ayrıca alacağı tanılar da cabası olacak. O yüzden tedaviyi aksatmayın ve dehb hakkında mümkün olduğunca bilinçlenin. Sadece ilaç tedavisi yeterli olmaz, terapi ve farkındalığa sahip bir aile ile öğretmen de çok önemli.
Keisnlikle haklısınız ilaç kullanmaya karşı değilim zaten öfke patlamaları başladı bu bizide çocuğu da çok zorluyor.Elimden geldiğince bu bozukluk hakkında bilgi edinmeye araştırmaya çalışıyorum ama malesef sağlıklı çok kaynak yok yada ben bulamadım.Hatta dernek falan baktım ama bulamadım.
Malesef Dehb tanısında ilaç kullanımı herkesi bu tarz endişelere düşürüyor fakat dehb tedavi edilmezse ve yetişkinliğe taşınırsa çok daha büyük problemlerle karşılaşacaksınız. Öfke patlamaları, dürtüsel davranışlar, kontrolsüz cinsel birleşmeler, ilişki problemleri, başladığı işleri sürdürememe vb bunların başlıcaları. Üstelik sorunlar katlanarak geldiği için yetişkinlikte ayrıca alacağı tanılar da cabası olacak. O yüzden tedaviyi aksatmayın ve dehb hakkında mümkün olduğunca bilinçlenin. Sadece ilaç tedavisi yeterli olmaz, terapi ve farkındalığa sahip bir aile ile öğretmen de çok önemli.
5 aydır oyun terapisi görüyordu inşallah bu hafta tekrar terapiye başlayacağız.Bizi asıl rahatsız eden öfke patlamaları inşallah ilaçtan sonra bunlarda biter
5 aydır oyun terapisi görüyordu inşallah bu hafta tekrar terapiye başlayacağız.Bizi asıl rahatsız eden öfke patlamaları inşallah ilaçtan sonra bunlarda biter
Anne babalar için, ayrıca çocuklarda alıştırmalar için çeşitli kitaplar var onları bi inceleyin okuyun. Terapiye devam ederseniz iyi olur ayrıca öfke patlamaları ilaçtan sonra minimuma inecektir. Hangi ilacın verildiğini tahmin edebiliyorum yan etkileri ya da internette yazılanlar sizi korkutmasın, bazen gerekebiliyor işte ilaç, doktorunuzla zaten sık sık iletişim halinde olursunuz.
Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Ay sakın ilaç kullanmayın çocuğu uyuşturuyor sakın .. ben de duydum bunları. Bizim çocukta bize göre uzun olan sıkıntılı süreçler geçirdik hiç ilaç kullanmadik. Tabi bir sürü testler doktorlar vs. En son profdan özel muayeneye gittim verirse kullanacağız dedik kabullendik.. doktor mg.i düşük bir ilaç verdi ve hemen etki etti okuldaki tüm şikayetler sıfırlandi inanılmaz bir sey ve kesinlikle çocuğu uyusturmadi en ufak bir azalması yok hareketliliginde... Bilmiyorum herkeste böyle iyi etki yapıyor mu ama ilacı yazacak kişinin gerçekten ehil olması lazım çok çok dikkat edin. Ki daha önce gittiğimiz doktor çocuğa verilmeyecek bu ilac yazmıştı biz kullanmadık. Dediğim gibi ehil doktorsa ve ilaç kullanması lazım diyorsa hiç çekinmeyin.biz boşuna cekinmisiz hem çocuğa hem kendimize eziyet etmişiz.bir de bu ilaçları 6 aydan önce kesmiyorlar genelde bilginiz olsun
Bilip bilmediğimiz konular hakkında atıp tutmak ne kadar kolay değil mi?
Hayır hiçbir ilaç çocuğu uyuşturmaz,aksine dikkatini toplamasına ve hareketlerinin olumlu yönde indirgenmesine yardımcı olur. Ben bu tedaviyi gören biri olarak söylüyorum bunu. Küçük yaşta tedavi edilmeyen dikkat eksikliği yetişkin döneminde hem daha fazla tanı almasına (dehb yanında depresyon,öfke kontrolsüzlüğü vs.) sebep oluyor. Mutlaka tedavi edilmeli,uyuşturuyor diye birşey yok.
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Ben tedavisini görüyorum şuan,daha önceden de göemüştüm ve geçmişti.
Lise sona doğru derslere yoğunlaşamama,okuduğunu anlayamama,öğretmeni dinleyememe başlamıştı bende. Önemsememiştim,derslerimde aşırı bir düşüş olmuştu. Daha sonra üniversite sınavının olacağı yıl terapiye başladım. 1-2 seans sonrası ilaç tedavisine başladık. Ben o yıl ilaçtan önce 200 puan alırken ilaç sonrası sınavda mükemmel bir derece yaptım. Kesinlikle tavsiye ediyorum,lütfen çocuğunuzun bu durumunu basite almayın. Mesela ben daha önceden tedavi olsaydım hiç böyle olmayacaktı,daha iyi olacaktım. Depresyonumun ve öfke bozukluğumun sebebi de dehb olarak gösterilmişti hatta. Yani kısacası bu hastalık tedavi edilmediğinde başka psikolojik rahatsızlıkları da getiriyor ve hasta kişi tamamen kendini salarak tedaviye kapatıyor. Hiç kimseyi dinlemeyin,bilinçli anne olmanızı tavsiye ederim. Burda uyuşukluk yaptığı yazıyor,kullandığım için söylüyorum kesinlikle yapmıyor. Aksine ilaçla beraber hem konsantrasyonumuz hemde hareketlerimiz düzeliyor. Tabi en iyisini doktorunuz bilir.
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Bilip bilmediğimiz konular hakkında atıp tutmak ne kadar kolay değil mi?
Evet, gerçekten çok kolay. Hanımefendi yorumunun başında kendisine söylenenleri paylaşmış, devamını okursanız "ben de duydum bunları" diye eklemiş.
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Evet, gerçekten çok kolay. Hanımefendi yorumunun başında kendisine söylenenleri paylaşmış, devamını okursanız "ben de duydum bunları" diye eklemiş.
Uyku sersemi yanlış okumuşum çok özür dilerim :)
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Ay sakın ilaç kullanmayın çocuğu uyuşturuyor sakın .. ben de duydum bunları. Bizim çocukta bize göre uzun olan sıkıntılı süreçler geçirdik hiç ilaç kullanmadik. Tabi bir sürü testler doktorlar vs. En son profdan özel muayeneye gittim verirse kullanacağız dedik kabullendik.. doktor mg.i düşük bir ilaç verdi ve hemen etki etti okuldaki tüm şikayetler sıfırlandi inanılmaz bir sey ve kesinlikle çocuğu uyusturmadi en ufak bir azalması yok hareketliliginde... Bilmiyorum herkeste böyle iyi etki yapıyor mu ama ilacı yazacak kişinin gerçekten ehil olması lazım çok çok dikkat edin. Ki daha önce gittiğimiz doktor çocuğa verilmeyecek bu ilac yazmıştı biz kullanmadık. Dediğim gibi ehil doktorsa ve ilaç kullanması lazım diyorsa hiç çekinmeyin.biz boşuna cekinmisiz hem çocuğa hem kendimize eziyet etmişiz.bir de bu ilaçları 6 aydan önce kesmiyorlar genelde bilginiz olsun
Çok çok özür dilerim,uyku sersemi yanlış okumuşum. bilinçli anne olup etrafınızdakileri önemsemeyip çocuğunuzun sağlığını düşünmeniz çok güzel,tebrik ederim sizi. Bu arada ufak bir bilgi vereyim,eğer düzelme oluyorsa ilacın dozu azaltılarak ilaç bırakılabiliyor. Yani çocuğunuzun devamlı kullanacağı max1-2 yıldır. Ondan sonra ihtiyacı olduğunda,sınav dönemlerinde falan kullanabilir. Ben öyle yapıyorum mesela.
Eğer işin ehli tarafından dehb tanısı konulduysa ilaç tedavisine başlanmalı. Gerçek dehb psikoterapi ile falan geçmez. Çünkü bu biyolojik bir eksikslikten dolayı ilaçla ile tedavi edilmesi gereken bir hastalık. İlaçlar uyuştutmuyor ya da bağımlılık yapmıyor. Aksine çocuğun normal hayata uyumunu kolaylaştırıyor gerek akademik başarısını gerek sosyal ilişkilerine olumlu etkisi oluyor. Çocuğum dehb, eşim dehb, kayınpederim dehb. Yani genetik.Eskiden tabi tanı koyulmadığı için eşim okul hayatında çok zorlanmış. Hatta bir baba oğlunu getiriyor dehb tanısı koyuluyor, çocuk ilaç tedavisine başlıyor. Baba sonraki fark ediyor ki kendinde eskiden olan belirtilerin aynısı oğlunda. Denemek için ilaçtan kendiside alıyor ve o yaşta üni kazanıp mühendislik okuyor( tanıdğıö bir psikiyatrist anlatmıştı)
Yani kısacası gerçek güvenilir uzman tarafındam net şekilde dehb tanısı konulduysa vakit kaybetmeden tedaviye başlayın. Bunu kendine fırsat bilip insanları kandıran para avcılarınada dikkat edin
Gerçekten cevaplar bana umut oldu teşekkürler..Şuan yeni bebeğim oldu ve sürekli öfke nöbetine giren bir kızım var ilaç başladık ama düzelecek mi düzelsin diye sabırla bekliyorum.O yüzden olumlu yorumlara tecrübelere ihtiyacım var.
Sevgi ektiğimiz yerde, sevinç büyür...
Kayıtlı Üye
İyi geceler arkadaşlar. Sizin çocuklar kaç yaşında acaba. Benim oğlum 4 yaşında ve daha bu hafta öğrendim. Daha doğrusu DEHB adayı dedi doktorumuz bize. Yolun çok başındayız. 6 aylık da bir kızım var. Bazen o kadar çaresiz kalıyorum ki. Öfkesi ayrı, yaşıtlarıni görünce yaptığı hareketler ayrı. Bazen nas davransam bilemiyorum. Çok üzgünüm. Doktor krese başlasın ve her gün çocuklarla beraber olsun dedi. Beyaz ekran zaten yasak. Öfke nöbetlerinde de hiç bir şekilde müdahale etmeyin onu düdüklü tencere gibi düşünün bırakın öfkesini salsin dedi.sizin düşünceleriniz neler
İyi geceler arkadaşlar. Sizin çocuklar kaç yaşında acaba. Benim oğlum 4 yaşında ve daha bu hafta öğrendim. Daha doğrusu DEHB adayı dedi doktorumuz bize. Yolun çok başındayız. 6 aylık da bir kızım var. Bazen o kadar çaresiz kalıyorum ki. Öfkesi ayrı, yaşıtlarıni görünce yaptığı hareketler ayrı. Bazen nas davransam bilemiyorum. Çok üzgünüm. Doktor krese başlasın ve her gün çocuklarla beraber olsun dedi. Beyaz ekran zaten yasak. Öfke nöbetlerinde de hiç bir şekilde müdahale etmeyin onu düdüklü tencere gibi düşünün bırakın öfkesini salsin dedi.sizin düşünceleriniz neler
Allah kolaylık versin gerçekten çok zor benim 2 bebeğim var ve o kadar zor durumdayım ki ilaçtan sonra öfke nöbetleri azaldı ama takıntıları hala çok fazla hayatı zindan ediyor bize.Evet öfke nöbetlerinde sakinleşmesini beklemek gerekiyor.
Bu arada
Mune konumu neden bdv'den buraya taşıdın anlamadım.Bence bu durumda çocukları olanlar için gerçekten büyük dert.
Kayıtlı Üye
Allah kolaylık versin gerçekten çok zor benim 2 bebeğim var ve o kadar zor durumdayım ki ilaçtan sonra öfke nöbetleri azaldı ama takıntıları hala çok fazla hayatı zindan ediyor bize.Evet öfke nöbetlerinde sakinleşmesini beklemek gerekiyor.
Bu arada
Mune konumu neden bdv'den buraya taşıdın anlamadım.Bence bu durumda çocukları olanlar için gerçekten büyük dert.
Doktor bize kreste öğretmen video kaydı yapsın ona göre yol alalım dedi. Şimdi sadece sakın olun ve çocuklarla oynasın herşeyi birden boca edersek ağır gelir dedi. Biraz böyle gidelim duruma göre ilaç tedavisine başlarız dedi. Kreslerin 2 ayı var kapanacaklar oğlum adapte olamaz diye yaz okulunu bekleyin dedi doktor. Kafadan 2 ay boşa geçecek
Kayıtlı Üye
Bu arada
Sizinkilerin yaşları kaç çocukların
Benim kızımda dikkat eksikliği tedavisi görüyor. İlaç dikkat eksikliğini azalttığı için okul başarısı inanılmaz şekilde düzeldi. Bizde yan etki olarak uykusuzluk yaptı sadece. Akşamları o kadar enerjik oluyor ki anlatılmaz. Bıraksak sabaha kadar ders yapacak. Normalde dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu beraber oluyor ama kızlarda ileri yaşlarda sadece dikkat eksikliği olarak seyrediyormuş. Kızım 13 yaşında bu arada. Kesin teşhis konulmadan önce bir sürü test yapıldı. Zekası çok yüksekti ama başarısı düşüktü. İlacı vermek istemeyince buradaki doktor çocuğuna kötülük yapıyorsun,ilaç tüm hayatını değiştirecek dedi. Bizde tüm test sonuçlarını Bengi Semerci’ye gönderdik. Hepsini inceledi ve doktorla aynı fikirde olduğunu söyledi. Sonra ikna oldum ve ilaca başladık. İlaçtan önce ekstra bir sürü test yaptırdık. Karaciğer,böbrek fonksiyon testleri ve kalple ilgili testler. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Kayıtlı Üye
Benim kızımda dikkat eksikliği tedavisi görüyor. İlaç dikkat eksikliğini azalttığı için okul başarısı inanılmaz şekilde düzeldi. Bizde yan etki olarak uykusuzluk yaptı sadece. Akşamları o kadar enerjik oluyor ki anlatılmaz. Bıraksak sabaha kadar ders yapacak. Normalde dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu beraber oluyor ama kızlarda ileri yaşlarda sadece dikkat eksikliği olarak seyrediyormuş. Kızım 13 yaşında bu arada. Kesin teşhis konulmadan önce bir sürü test yapıldı. Zekası çok yüksekti ama başarısı düşüktü. İlacı vermek istemeyince buradaki doktor çocuğuna kötülük yapıyorsun,ilaç tüm hayatını değiştirecek dedi. Bizde tüm test sonuçlarını Bengi Semerci’ye gönderdik. Hepsini inceledi ve doktorla aynı fikirde olduğunu söyledi. Sonra ikna oldum ve ilaca başladık. İlaçtan önce ekstra bir sürü test yaptırdık. Karaciğer,böbrek fonksiyon testleri ve kalple ilgili testler. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Allah yardım etsin. Benim oğlum daha çok küçük inşallah okul zamanına kadar cozeriz biz de bu problemi. Erkekler daha enerjik oluyor. Bir de DEHB daha çok erkek çocuklarda görülüyormuş
Amin..Kaç yaşında ilaca başladınız?İlaç akademik başarıyı olumlu yönde çok etkiliyormuş inşaallah öyle olur.Evet akşamları aşırı enerjik oluyor 11 de zor uyutuyorum normalde erken uyurdu.Birde gelişimini etkiledi mi?En çok ondan korkuyorum kızım 7 yaşımda henüz şimdiden iştahsızlığa bağlı kilo kaybı var.
Amin..Kaç yaşında ilaca başladınız?İlaç akademik başarıyı olumlu yönde çok etkiliyormuş inşaallah öyle olur.Evet akşamları aşırı enerjik oluyor 11 de zor uyutuyorum normalde erken uyurdu.Birde gelişimini etkiledi mi?En çok ondan korkuyorum kızım 7 yaşımda henüz şimdiden iştahsızlığa bağlı kilo kaybı var.
Biz ilaca başlayalı henüz 6 ay oldu. İlk ay iştahsızdı ama şimdi düzeldi. Akşamları acayip bir enerjisi oluyor. 10 km koşsa koşar yani o derece enerjik . Gece uyku saatini ayarlayamıyor bir türlü. Neredeyse hiç uyumayacak
her akşam ruhum daralıyor yatmaya razı edene kadar. Önümüzdeki hafta tekrar doktora görünüp uykusuzluk sorunumuzu dile getireceğiz. Gelişme olursa size de yazarım mutlaka.
Biz ilaca başlayalı henüz 6 ay oldu. İlk ay iştahsızdı ama şimdi düzeldi. Akşamları acayip bir enerjisi oluyor. 10 km koşsa koşar yani o derece enerjik . Gece uyku saatini ayarlayamıyor bir türlü. Neredeyse hiç uyumayacak
her akşam ruhum daralıyor yatmaya razı edene kadar. Önümüzdeki hafta tekrar doktora görünüp uykusuzluk sorunumuzu dile getireceğiz. Gelişme olursa size de yazarım mutlaka.
Çok sevinirim aynen benimde ruhum daralıyor uyku saatinde.1 aylık bebeğim va düşünün gece bir an önce uyumak istiyorum ama malesef o uyumadan uyuyamıyorum.Dürtüsellik yada hiperaktivite de var mı kızınız da. Kızımda dürtüsellikte o ayrı yoruyor inşallah oda geçer.
Çok sevinirim aynen benimde ruhum daralıyor uyku saatinde.1 aylık bebeğim va düşünün gece bir an önce uyumak istiyorum ama malesef o uyumadan uyuyamıyorum.Dürtüsellik yada hiperaktivite de var mı kızınız da. Kızımda dürtüsellikte o ayrı yoruyor inşallah oda geçer.
Hiperaktivite yoktu ama dürtüsellik vardı. Bizi en çok endişelendiren dürtüsellikti. Ergenlik başlayınca dürtüsellik su yüzüne çıktı. Geçen sene bu sebepten zor bir dönem geçirdik ama aile terapisi,bireysel terapi çok işe yaradı. Aile terapisinde bizde kendi yanlışlarımızı gördük. Bu açıdan da çok işimize yaradı terapi. Yaşadığımız ülkedeki popüler bir psikiyatristte gidiyoruz. İlk başlarda itiraz ediyordu ama sınıf arkadaşını terapiden çıkarken görünce sorunun sadece onda olmadığını ,arkadaşınında benzer sorunlarla mücadele ettiğini görünce rahatladı. Şimdi herşey kontrol altında çok şükür. Darısı başınıza inşallah.