• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dikkat edin

Kızlar sonuçlarımı aldım HSV 2 pozitif çıktı ama dermatolog korkulacak birşey yok ama genede jinekoloğunla mutlaka görüş simer testine göre rahimde uçuk var mı yok mu belli olurmuş. Hamile kalmana engel değil ama üçukların aktif olduğu dönemde ilişki yok dedi kaşıntısı aktif olması ve iyleşmesi yaklaşık 4-5 gün sürüyor. Normal doğum değilde sezeryan olurmuş hamile kalırsam ve düşmezse sezeryan olur artık dedi.
 
Bu arada kanda yaptıkları diğer araştırmalarda temiz çıktı sadece pıhtılaşma ve anemi varmış kanda anemiye bağlı bazı değerler normal çıkmadı ama kanda korktuğumuz gibi bir sorun çıkmadı:dance: artık jinekolojik tedavime başlayabilirim.
 
:nazar::nazar::nazar::nazar:
Arkadaşlar merhaba pazartesi günü jinekoloğa gittim. Jenital bölgemde uçuğa benzeyen karnıbahar gibi şeyler çıktığı için. 5-6 yıl öncede çıkmıştı ertesi gün kaybolmuştu, herpes için test yaptırmıştık negatif çıkmıştı..(İlk eşim sık sık aldatıyordu beni, bi süre sonra ayrıldık zaten.) 3 yıl öonce ikinci evliliğimi yaptım yaklaşık bir aydır bi yerde çıkıyo o iyleşiyor başka yerde bir daha çıkıyordu. Bir dolu tahlil smer testi verdim sonuçlarımı toplamadım daha 1-2 hafta sonra belli olacak. Ne olur benim için dua edin bütün belirtiler herpes gibi görünüyor. Doktorlar bile acıyarak baktı suratıma. Ben daha anne olmak istiyorum senağlama olumlu düşünmeye çalışıyorum ama yapamıyorum.
Jinekoloji bölümüne yazdım çünkü kimse benimle aynı duruma düşmesin. :oklava:
 
Herpes rahim ağzı kanseri yapmaz herpes için lezyon çıkar çıkmaz ilk 48 saat içinde oradan çubukla sürüntü alınıp bakılması lazım yoksa test herpesi kaçırabilir sürüntüyle örnek alınıp veya smearle herpes teşhisi konulma oranı yüzde %50dir yanı herpesli sürüntü veya deri örneğinde yarısı negatif çıkar yarısını kaçırır kısacası.
HERPES için son ilişkiden 3 ay geçtikten sonra kan testi yaptırmalısınız HSV 2 IGGYE baktırıcaksınız ıgm veya her ikisine birden bakan uçuk testleri tanı koymaz. HSV 2 IGG ilişkiden 3 ay sonra pozitif olanlarda yükselir ve ömür boyu kalır ıgm ise hem diğer virüslerden etkilendigi (dudak uçuğu olan Hsv 1 den etkilenir) hem de virüs sadece aktifleştigi için tanı koymada yanıltır genelde herkesde yüksek cıkar önemli olan son ilişkinizden 3 ay geçtikten sonra sadece cinsel tipe özel yani sade ve sadece tip 2 ye tek başına bakan HSV 2 IGG (IGM DEĞİL IGG TANI KOYAR !!) kan testi yaptırmanız gerekiyor.Reçeteye veya doktora gitmenize gerek yok direk bi tıp merkezi veya özel labaratuvara (fiyatı 90 tl) HSV 2 IGG KAN TAHLİLİ YAPTIRMAK İSTİYORUM kanda diceksiniz hemen kanınızı alıcaklar sonuç iki-üç güne cıkıcak.(Bu tahlil için uçuğu kan testinde yakalamada daha başarılı olan Biruni Üniversitesi labaratuvarı,İstanbul Üniversitesi Hastanesi,Mavi Labaratuvar ) bu labaratuvarlarda yaptırmanızı tavsiye ederim çünkü kapıldıktan sonra yıllarca uçuk çıkmayabilir ama kan tahlilinde ilişkinin üzerinden en az 3 ay geçtikten sonra uçuk kan testinde cıkar ve ömür boyu kalır fakat bi zararı yoktur.
Hamileliğe engel değildir , eğer uçuğu hamile kaldıgınız dönemde kaptıysanız ilk bu dönemde ilk kez aktifleştigi için bebeğe zararı olabilir onun dısında uçuğun zararı yoktur.Ki hamile kalmadan önce kan testi yaptırıp uçuk taşıyıcısı olup olmadıgınızı zaten öğreniyosunuz.Taşıyıcıysanız uçugu önceden kaptıysanız sıkıntı yok hamilelik döneminde hamile kalmadan 2-3 ay önce kaptıysanız riskli ondada uçuk ilacını kullandırtır zaten doktorunuz bi şekilde ayarlanır yani
Rahim ağzı kanserinin tek nedeni HPV dir hsv uçuk değil.HPV uçuk (hsvden tamamen farklı) 140dan fazla tipi olan bir virüstür hpv kapıp yıllar sonra rahim agzı kanseri oldugunuzu ögrenebilirsiniz bunun için kız cocukalrını ve kendizi aşılatın Gardasil hpv siğil ve rahim agzı kanseri yapan türklerinden bayanları korur.Smearin asıl amacı rahim ağzında hpv kapıp bi değişiklik olup olmadıgını gözlemlemektir bundan dolayı bütün bayanların yılda 1 kez smear aldırması zorunludur.
 
LEZYONDAN SÜRÜNTÜ ALARAK BAKTIRRISANIZ UÇUK VİRÜSÜ KAÇABİLİR AMA EN SON İLİŞKİNİZDEN 3 AY SONRA KAN TAHLİLİ YAPTIRIP HSV2 IGGYE BAKARSANIZ KESİN CEVABI BULURSUNUZ IGG İLİŞKİDEN 3 AY SONRA POZİTİFLEŞİR VE ÖMÜR BOYU KALIR. IGMYE BAKTIRMAYIN O SADECE AKTİFLEŞTİĞİ DÖNEMLERDE POZİTİF CIKAR AMA IGG HER ZAMAN POZİTİF KALIR. BİRUNİ LABARATUVARLARI VEYA MAVİ LABARATUVALARI VEYA İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HASTANESİNİN UÇUK KAN CİHAZI İYİ BUNLARDAN BİRİNDE HSV 2 IGG KAN TAHLİLİ YAPTIRIN CİNSEL UÇUK İÇİN. !!
 
Back