Davranış Bozuklukları Dikkat Bozukluğu Konusunda Lütfen Yardım..

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

matrax

Guru
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2007
225
0
296
Aydın
Merhaba.Benim yeğenim 2003 doğumlu bir erkek çocuğu.Bu sene okula başladı ve bununla beraber sorunlar da başladı.
Bir türlü okula adepte olamadı.Okulda dersi dinlemiyormuş, ilgisi hep başka şeylerdeymiş.Oturmuyor,öğretmeni dinlemiyormuş.Evde de ödevlerini yapmak istemiyor.
Ablam bu konuda gerçekten çok üzgün,tabi biz de ikisine birden üzülüyoruz.
Birinci sınıf öğrenim hayatında çok önemli bir basamak bunu biliyoruz ve üzüntümüz bu yüzden.Sağlam bir temeli olmayacak çocuğun.
Ama istediği zaman o kadar da güzel yapıyor ki ödevlerini...Gerçekten çok zeki bir çocuk.Tanıyı uzmanlar koyabilir ancak tabii ki ama sanırım dikkat eksikliği var.Bu durumda olan anneler deneyimlerinizi benimle paylaşır mısınız?
Ve bu konuda İzmir'de bize yardımcı olabilecek uzman tavsiye edebilir misiniz?
Şimdiden ilgilenen herkese teşekkür ederim.

canım çok geçmiş olsun.aynı benim oğlumu anlatmışsın :)
biz paylaşımlarımızı deneyimlerimizi aşağıda vereceğim linkte yapıyoruz.orada bu konuyla ilgili bayagı bir bilgi paylaştık.onları oku istersen.eger yine sorunun olursa yardımcı olurum.
bir arkadaş izmirde iyi bir doktor olduğunu söyelmişti.aşağıdaki linkte bulabilirisn hatta onunla da iletişi- me geçip sorabilirisin.

http://www.kadinlarkulubu.com/davra...runu-olan-anneler-bilgisi-olanlar-buraya.html

arkadaslar benım oğlum 2001 dogumlu 2 yıl önce aynı sıkayetler geldı ögretmenınden hemen benı bı doktora yonlendırdıler çapa hastanesinde cok tanınmıs bi prof. a gıttık. tabı hemen dıkkat eksıklıgı teshısı koyuldu ve concerta dıye bı ılac verıldı oglumun dıkkatı duzeldı ders notları yukseldı felan ama cocuk evde dısarda robot gıbı resmen uyuşuyo yani..ne gülüo ne konuşuo felan o kadar uzulmeme ragmen perıyoduk muayenelrıne goturmeye devam edıodum cunku caresız hıssedıodum.neyse ıste ılacın dozunu iki kademe yukselttıler oğlumda tikler basladı felan. dıkkat eksıklıgının yan etkısıymıs sonra bı ılaca daha baslatmaları gerektıgını söyledıler ılacı almadan önce bıraz arastırdım şizofren yada otistik hastalara verılen bır ılacmıs ama dıkkat eksıklıgındede kullanılabılıyomus felan..ayy bı moralım bozuldu hemen doktoruda ılacıda kestım Allaha tevekkul ettim kendı cabamızla yenmeye calıstık dıkkat gelıstırıcı programlara katılmasını sagladım cocugumun. su anda cok iyi maşallah bır yıldır ılac kullanmıo derslerıde iyi davranıslarıda iyi..eger cok ılerı derecede bırsey degılse ılactan uzak durun dıorum ben bunu yasamıs bırı olarak.baska yontemlerle dıkkat yogunlugu saglamaya calısın.o ılacların öyle yan etkılerı var ki bagımlılık bıle yapıo ılerı yaslara kadar kullanırsa cocuk o uyusukluga alıstıgı ıcın herhangi bırcok seye karsı bagımlılık ıhtıyacı hıssedıyo ılacı bıraktıgı zaman.. cok arastırdıgım ıcın yazıyorum bunları umarım yardımcı olmusumdur.

oğlumda dikkat eksiklği olduğunu düşünüyorum.Bana izmir de yada manisa da gidip tavsiye edebileceğiniz bir doktor var mı*

kızlar dikkaat bozuklığu ile ilgili size önereceğim çok güzel bi set var eğer ilgilenirseniz benimle iletişime geçebilirsiniz..

Back