masurayı p şeklinde takmalısınız en kolay böyle anlatabilirim umarım anlatabilmişimdir dü p harfi gibi olucaks. aleykum.. ben homemaxx markali bir dikiş makinası aldım.. ama hiç kullanmayi bilmiyorum.. daha onceden de hic kulllanmis degilim kisaca yeni baslayacam kendimce
. etrafimda ogretecek kimse yok.. ben az cok kullanim kilavuzundan masura sarma ust ipi gecirmeyi ogrendim alt ipligin gecirilisi cok karışık anlatilmis.. aranizda makinayi alan arkadaslar var sanirim.. yardimci olursaniz sevinirim.. alt ipligi nasil gecirecem.. pedala basinca bi suru ip toplaniyor ve üst ip igneden cikiyor.. yardimci olur musunuz??
çok teşekkür ederi :) ama ben makinayı geri çevirdim .. biçok kişi olumsuz yorumlar yapmış memnun kalmamış bende tereddütte kaldım geri çevirdim ...masurayı p şeklinde takmalısınız en kolay böyle anlatabilirim umarım anlatabilmişimdir dü p harfi gibi olucak
altına ip toplaması tansiyonun veya masura ayarının bol olmasından kaynaklanır
dikiş, dikiş makinesi konusunda her hangi bi sorunuz olursa cekinmeyin
rica ederim makineyle veya dikişle ilgili sorunuz olursa cekinmeyin :)çok teşekkür ederi :) ama ben makinayı geri çevirdim .. biçok kişi olumsuz yorumlar yapmış memnun kalmamış bende tereddütte kaldım geri çevirdim ...
Merhabalar burdaki yaziniza tesadüf eseri denk geldim bende dikiş kursuna başladım hocamız sanayi tipi makinelerle çalıştırıyor bizi ama ben pedal ve hız konusunda sıkıntı yaşıyorum açıkçası parmak ucumla dokunmama rağmen çok hızlanıyor bunun bir püf noktası var mıdır birde kullandığım makina çok hızlırica ederim makineyle veya dikişle ilgili sorunuz olursa cekinmeyin :)
Merhabalar burdaki yaziniza tesadüf eseri denk geldim bende dikiş kursuna başladım hocamız sanayi tipi makinelerle çalıştırıyor bizi ama ben pedal ve hız konusunda sıkıntı yaşıyorum açıkçası parmak ucumla dokunmama rağmen çok hızlanıyor bunun bir püf noktası var mıdır birde kullandığım makina çok hızlı
Makinenin hız ayarı var sanayi makinelerinde. Parmak ucunda basarsanız kontörü kaybedersiniz tam kavramaniz lazım pedalı, gereksiz kumaşta alıştırma yapın yaptıkça alışırsınızMerhabalar burdaki yaziniza tesadüf eseri denk geldim bende dikiş kursuna başladım hocamız sanayi tipi makinelerle çalıştırıyor bizi ama ben pedal ve hız konusunda sıkıntı yaşıyorum açıkçası parmak ucumla dokunmama rağmen çok hızlanıyor bunun bir püf noktası var mıdır birde kullandığım makina çok hızlı
Alakası yok beybiTenceresiz kaldim anne tansiyon ayarı ile ilgili mi bu?
Hayır zaten hızlı bir makina imiş hoca ısrarla bunda kontrolü basarirsan diğerlerini daha rahat kavrarsin diyorTenceresiz kaldim anne tansiyon ayarı ile ilgili mi bu?
Dün bütün gün ip takılı olmadan o şekilde hız ayarı yaptım bugünde öyle olacak sanırım kurstaki kadinlarda bana ayak parmak ucunda bas yavaş yavaş diyor öylede yapınca olmuyor bence bugün birde sizin yonteminizi deneyeceğim kağıda şekiller çizip onları ipsiz dikeyim bari umarım yaptikca endişelerim de giderMakinenin hız ayarı var sanayi makinelerinde. Parmak ucunda basarsanız kontörü kaybedersiniz tam kavramaniz lazım pedalı, gereksiz kumaşta alıştırma yapın yaptıkça alışırsınız
Sanayi makinasi hiç kullanmadım. Ama soyle birsey var bazı makinalardq bu hız ayarı makina dugmelerinden de yapılıyor .Tenceresiz kaldim anne tansiyon ayarı ile ilgili mi bu?
Isin piri burda.Makinenin hız ayarı var sanayi makinelerinde. Parmak ucunda basarsanız kontörü kaybedersiniz tam kavramaniz lazım pedalı, gereksiz kumaşta alıştırma yapın yaptıkça alışırsınız
Benim makinam 30 senelik olmasına rağmen 0-1-2 ayarı varSanayi makinasi hiç kullanmadım. Ama soyle birsey var bazı makinalardq bu hız ayarı makina dugmelerinden de yapılıyor .
Ama pedaldan ayarlaniyor hiz ayarı. Yani hatta dikis kursu hocaları söyle der "araba kullanmayı bilen kişiler daha iyi kullanır dikis makinasini"
Eğer konu sahibi yeni kullanıyorsa zamanla alışır
İpli çalış canım ipsiz çalışma.parmak ucunda basarsan kontör saglayamazsn ki o dengeyi kuramassn emin ol yaptıkça alışcaksin kimse anasından doğma bilmioDün bütün gün ip takılı olmadan o şekilde hız ayarı yaptım bugünde öyle olacak sanırım kurstaki kadinlarda bana ayak parmak ucunda bas yavaş yavaş diyor öylede yapınca olmuyor bence bugün birde sizin yonteminizi deneyeceğim kağıda şekiller çizip onları ipsiz dikeyim bari umarım yaptikca endişelerim de gider
İnşallah öğreneceğim bende ama hoca ipli calostirmiyor beni ip boşa gitmesin diye midir nedir sıkıldım daİpli çalış canım ipsiz çalışma.parmak ucunda basarsan kontör saglayamazsn ki o dengeyi kuramassn emin ol yaptıkça alışcaksin kimse anasından doğma bilmio
Youtubede o markanın videolarına bakabilirsiniz belki vardır anlatımıs. aleykum.. ben homemaxx markali bir dikiş makinası aldım.. ama hiç kullanmayi bilmiyorum.. daha onceden de hic kulllanmis degilim kisaca yeni baslayacam kendimce
. etrafimda ogretecek kimse yok.. ben az cok kullanim kilavuzundan masura sarma ust ipi gecirmeyi ogrendim alt ipligin gecirilisi cok karışık anlatilmis.. aranizda makinayi alan arkadaslar var sanirim.. yardimci olursaniz sevinirim.. alt ipligi nasil gecirecem.. pedala basinca bi suru ip toplaniyor ve üst ip igneden cikiyor.. yardimci olur musunuz??
Baktimda pek bulamadımYoutubede o markanın videolarına bakabilirsiniz belki vardır anlatımı
Merhabalar sanayi makinesi evet hızla dikim işlemi yapıyor zaman içinde alışıyorsunuz bol bol bir kumaş üzerinde egzersiz yapın bir süre sonra diğer makineler size yavaş gelmeye başlayacaktır kendinize 1-2 hafta müsade verin :)Merhabalar burdaki yaziniza tesadüf eseri denk geldim bende dikiş kursuna başladım hocamız sanayi tipi makinelerle çalıştırıyor bizi ama ben pedal ve hız konusunda sıkıntı yaşıyorum açıkçası parmak ucumla dokunmama rağmen çok hızlanıyor bunun bir püf noktası var mıdır birde kullandığım makina çok hızlı