dikilerle başım dertte

esmermelek86

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2011
194
6
118
İstanbul
arkadaşlar ben 7 gün oldu doğum yapalı normal dogum 4 tane falan dikiş var ama kesileriek değil yırtıldıgı için atıldı dikiş devlet hastanesinde doğum yaptım ama dikiş çok kötü iyişlesmeyede niyeti yok berbat olmuş daha fazlada acımaya basladı ben iyi baktım dikişime ama böyle oldu anlamadım acaba baska yerde muayene olsam dikişlere müdahale edilmesinden korkuyorum aranızda hiç böyle olan varmı dikişleri yeniden atılan yardım ne olur :(((((

üzülme bende normal doğum yapmıştım 4 dikişim vardı kızım 2 günlükken sarılık oldu 2 gün hastanede yattı 2 gün doyunca emzirmek için 2-3 saatte bi hastaneye gittim kendime dikkat edemedim ve 2 dikişim açıldı dikiş yeri şişti doktorada gittim ama doktor müdahile etmedi kapanır o dedi dediği gibide oldu kendiliğinden kapandı biraz uzun sürdü ama dikişler kapanıyor endişelenme derim....

üzülme bende normal doğum yapmıştım 4 dikişim vardı kızım 2 günlükken sarılık oldu 2 gün hastanede yattı 2 gün doyunca emzirmek için 2-3 saatte bi hastaneye gittim kendime dikkat edemedim ve 2 dikişim açıldı dikiş yeri şişti doktorada gittim ama doktor müdahile etmedi kapanır o dedi dediği gibide oldu kendiliğinden kapandı biraz uzun sürdü ama dikişler kapanıyor endişelenme derim....

cnm daha 7 gün olmuş benim 35 günfr iyileşti cok oturma temiz ve sıcak tut dikkat edersen cabuk gecer bide sakın cömelme

cevaplarınız için teşekkür ederim cnm inş çabuk geçer dikiş açılması kötü olur ya allah dayanma gücü veriyor işte

bende de hem şişik oluştu hem 2 dikişim patladı..acısına dayanamadım doktora gittim, doktor daha estetik ve doğru kaynasın diye tekrar dikiş attı..yenilenen dikiş sonrası kendime çok dikkat ettim..her tuvalet sonrası alt duş aldım, batikonla sildim ve iyice kuruttum ve geçmesi çooook uzar derken 1 haftaya gayet rahattım..lohusalıkta yat diyenlere inat hiç kendime dikkat etmemiştim..dikişler tekrar atılınca hiç oturmadım hep yattım, hiç iş yapmadım..şimdi doğum yapan kim olursa ilk önerim 1-2 hafta lohusalıkta kendini yorma ve hep yat derim..bende bebeğim emmediği için kendimi çok yıpratmıştım, işten, misafirden değil yani..ama o acıdan sonra, sakinleşip herşeyi sakin ve rahat bir şekilde yapmaya çabaladım ve dediğim gibi 1 hafta içerisinde etkisinide gördüm..

çok geçmiş olsun ...buda geçecek..ama kendine bakman şart..

dikişlerin için doğum yaptığın doktora görünmeni tavsiye ederim, ama her doktor başka şeyi söylüyor kimi kendiliğinden kaynar diyor kimi daha estetik ve doğru kaynasın diye dikişleri tekrar atıyor..yalnız ben başka bir uzmana daha sorduğumda da doktor çok doğru yapmış dikişleri yenilemekle dedi..karar senin..

sevgiler..

bu arada tekrar dikiş atılırken canınız çok yanmıyor hemen ağrı kesici iğne vuruyorlar sadece dikilirken ufak bir sızı ve arada katlanılabilir anlık acıma oluyor..eve geldiğinizdede ufak bir acı ki eski acıya oranla katlanılabilir..dikişin kaynamasını uzun bir süre beklemek yerine dikişin tekrar atılması benim açımdan doğru bir davranıştı ki, 1 ay sürebilecek kaynama ve acı, 1 haftaya tamamen acısını yok etmişti..

Benim dikişlerim de ilk 1 hafta çok sıkıntı vermişti, 20. güne kadar rahat oturamamıştım, 20. günden sonra sandalyelere falan daha rahat oturabilmeye başlamıştım... 30.günde tamamen iyileşmişti artık hissetmiyordum... Sabır arkadaşım, geçecek...

benım ılk hafta zorlugu vardı.3 ıcerde bır tane de yırtılma vardı.yırtılma olan sadece acı verıyordu kımblır senınkı nasıl acıyordur temız ve sıcak oldugu surece ve dınlendıgın surece kendne gelıyor ben de

bende de hem şişik oluştu hem 2 dikişim patladı..acısına dayanamadım doktora gittim, doktor daha estetik ve doğru kaynasın diye tekrar dikiş attı..yenilenen dikiş sonrası kendime çok dikkat ettim..her tuvalet sonrası alt duş aldım, batikonla sildim ve iyice kuruttum ve geçmesi çooook uzar derken 1 haftaya gayet rahattım..lohusalıkta yat diyenlere inat hiç kendime dikkat etmemiştim..dikişler tekrar atılınca hiç oturmadım hep yattım, hiç iş yapmadım..şimdi doğum yapan kim olursa ilk önerim 1-2 hafta lohusalıkta kendini yorma ve hep yat derim..bende bebeğim emmediği için kendimi çok yıpratmıştım, işten, misafirden değil yani..ama o acıdan sonra, sakinleşip herşeyi sakin ve rahat bir şekilde yapmaya çabaladım ve dediğim gibi 1 hafta içerisinde etkisinide gördüm..

çok geçmiş olsun ...buda geçecek..ama kendine bakman şart..
dikişlerin için doğum yaptığın doktora görünmeni tavsiye ederim, ama her doktor başka şeyi söylüyor kimi kendiliğinden kaynar diyor kimi daha estetik ve doğru kaynasın diye dikişleri tekrar atıyor..yalnız ben başka bir uzmana daha sorduğumda da doktor çok doğru yapmış dikişleri yenilemekle dedi..karar senin..

sevgiler..

tecrübeni paylaştıgın için teşekkür ederim cnm benim dikişlerin acısı azaldı ama estetik yönü sıfır birde naylon gibi ip nasıl yok olacak anlamadım benim ikinci dogumum ilki 2 yıl önceydi ve bu sekilde sorunlu değildi

daha dur çok basındasın ben 2 ay gectıkten sonra norma hayata döndüm hiç gecmıcek sandım ama çok şükür gectı gıttı

sorma ya ben çok tezcanlıyım 2 ay sabredemem ki ben dogumdan 3 gün sonra normal aktivitelerimi işlerimi yapmaya basladım tabi yanımda kimse olmayışının ve mecburi yönü baskın cnm.

Ben de 40 gun oldu dogum yapali emziricem diye dikkat edemedim dikislerim acildi aklima geldikce hala agliyorum doktor kendiliginden kapanir dedi inanmak istiyorum ama iki cm kadar aciklik var bu kadar aciklik kapanir mi kapanirsa ne zaman kapanir yoksa fazla zaman gecmeden yeniden dikis attirmak istiyorum :( bide ne kadar sure cinsel perhiz yapmak lazim lutfen yardim :(

Ben de doğum yapalı 50 gün oldu, inanılmaz çok dikişim vardı sanırım 20 falan. Doğumdan 3 gün sonra dikişlerim hiç yatmadığım için açıldı bir ay kendime hiç gelemedim oturması kalkması zor oldu, kendi kaynadı kaynamasına ama sanki bir anormallik var. Eşimle ilişkiye giremiyorum , vajina girişinde acaip darlık var ve vajina ile anüs arası bölgede kabarıklık geçmedi. Doktora gitmekten de korkuyorum =(((

Ben de doğum yapalı 50 gün oldu, inanılmaz çok dikişim vardı sanırım 20 falan. Doğumdan 3 gün sonra dikişlerim hiç yatmadığım için açıldı bir ay kendime hiç gelemedim oturması kalkması zor oldu, kendi kaynadı kaynamasına ama sanki bir anormallik var. Eşimle ilişkiye giremiyorum , vajina girişinde acaip darlık var ve vajina ile anüs arası bölgede kabarıklık geçmedi. Doktora gitmekten de korkuyorum =(((
Seni cok iyi anliyorum benim de okadar dikisim vardi hep keske sezeryan olsaydim dedim. Benim dikislerin yeri 40 gun gecmesine ragmen hala kapanmadi madakasyol diye bi krem kullandim acaba o yuzden mi diyorum :/ sen kapanmasi icin ozel bisey yaptin mi? Ben doktora git derim cunku zoru atlatmisin bundan sonrasi heralde daha kolay olur diye dusunuyorum aklinda soru isareti kalmasin

Back