Dik Durmak İçin Egzersizler

cookie_1998

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2011
10
2
Öncelikle ben 15 yaşındayım, son zamanlarda daha çok aklıma takılan duruşumla ilgili cumartesi günü doktora gittim ve bana bazı hareketler gösterdi. Forumda bu konuda açılmış konulara baktım biraz ama böyle bir şey görmedim bende hareketleri burada anlatmaya karar verdim. :81:

İlki için elimize bir çubuk alıyoruz, (bana halter çubuğu demişti) önümüzde tutuyoruz, sonra çubuğu başımızın üstünden geçirerek arkadan omuzlarımızın üstüne koyuyoruz.(Resimde pek omzu yok ama ) Karışmasın diye bir kolunu yeşil renkte gösterdim. :) Daha sonra kaldırıp tekrar önümüze getiriyoruz. Bu hareketi 10 kere yapıyoruz sonra 30 saniye mola veriyoruz ve 10 kere daha yapıyoruz. Sonra tekrar 30 saniye mola verip 10 kere daha yapıyoruz. Toplam 30 kere yapmış oluyoruz.

İkinci hareket için duvara karşı, (kollarımızın yetiştiği kadar ) durabildiğimiz en uzak mesafede duruyoruz. Duvara karşı şınav çekme hareketi yapıyoruz. İlk hareket gibi bunuda mola vererek 30 kere yapıyoruz.

Üçüncü hareket en önemlisi, asıl dik durmamızı sağlayacak olan, resimde pek anlatamadım burdan anlatmaya çalışacağım. Yere yüzükoyun uzanıyoruz. Önce sağ kolumuzu ve sol bacağımızı aynı anda kaldırarak(pek bükmeden) 5 saniye bekliyoruz ve bırakıyoruz. Sonra sol kolumuzu ve sağ bacağımızı aynı anda kaldırıyoruz ve 5 saniye bekleyip bırakıyoruz. Bu hareketi sağ ve sol için ayrı ayrı 30 tane toplam 60 tane yapıyoruz. 20 tanede bir 30 saniye kadar mola veriyoruz.

Dördüncü hareket ise ters mekik dediğimiz hareket. Yüzükoyun yatıp ellerimi arkada birleştiriyoruz.(Yapamazsak ilk başladığımızda öndede kalabilir.) Vücudumuzu geriye doğru kaldırıyoruz bir kaç saniye bekleyip indiriyoruz. Mola vererek 30 kere yapıyoruz.

Bende daha 2 gündür yaptığım için bende çok işe yaradı gibi bir şey diyemeyeceğim ama ilk hareketleri yaptıktan sonra omzum ikinci hareketleri yaptıktan sonrada sırtım ağrıyor baya. 10 olarak verdiğim sayıları bir süre sonra ikişer ikişer arttırabilirsiniz, sınırı yok.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…