- 23 Ağustos 2011
- 5.411
- 9.342
-
- Konu Sahibi iyotsuztuz
Evde hayvan bakılmasına karşıyım..
Çünkü gerçekten bir süre sonra iki tarafta madur oluyor.
Herneyse, neden saldırdığını araştırdınız mı ? Kaç senedir sizinle ki ?
Veterinere gösterseydiniz belki yatıştırıcı verirlerdi.
...
Ev yapıp dizseniz oraya, evet birgün gerçekten sorun çıkarcakdır civar sakinleri..
Mamayı yemesine engel olamazsınız diğer kedilerin fakat yaşlı kedinizin sadece mama zamanlarında evinizin önüne gelmeye, ya da giriş holunuz varsa oraya gelip yemeye alışabilir belkide.
Umarım bir çare bulursunuz..
Hayvan Barınağı Yapımı ( Kedi Evi - Köpek Kulübesi - Kuş Kafesi )
Bu tarz birsey yapilabilir sanirimayni sehirlerde olsaydik yapip yollardim severim boyle seyleri
valla tebrik ederim kimse bu kadar caba sarfetmiyor hayvanlar icin siz baya ugrasıyorsunuz cok guzel..
kediler biraz asi oluyorlar kopek gibi degiller maalesef simdi alısmısda onlar mama isini ayarlamak zor olur cidden
kendi kedininiye dısarıya bıraktınki küsmüstür tabi hayvancık
bu yuva isi bence apartman sakinlerinin vicdanına kalmıs birsey bizim burdada var kediler icin yuva yaptılar ama kimse ses cıkarmıyor zaten problem cıkartan insanda sorunludur boyle birsey icin..
..Yaşlı kedim saatli yemek yemez. Hiç öyle alıştırmadık, eve giren ilk hayvandı şımarttık çok. Mama kabı hep durur, arada gider gelir bir iki tane yer. Oturup yemek yemez. Dün akşamdan beri hiçbir şey vermedim, acıksın da gelsin tek seferde yesin diye...
Bizim okuldaki de bunlardan işte. Acaba bunlar tek kedi için mi? Çünkü ortada toplam 5 kedi var, birine yapıp diğerlerine yapmazsam kavga ederler. bahçeye ufak çapta bir site kurmam imkansız. :26:
Köpek kulübelerine baktım netten. Ufak çapta olanlarından olsa çok iyi olur diye de, en ucuzu 300 liraymış onların yahu.
Merhaba canım, benimde 13 yaşımda bir kedim var. Normalde 12 - 15 arası yaşadıkları için (nadir olarak 20 olanları duydum) ama evet yaşlı sayılır.
Fakat benim anlamadığım şey, yaşlı kedi maması derken, sanırım piyasa haricinde ki kedi mamasından mı kullanıyorsun? Benim bildiğim yaşlı kedi mamaları olarak adlandırılan mamalar +7 yada +8-9 yaş üzeri için olan mamalar. Fakat kedin çok yaşlı değilse, diş ile ilgili sorunları veya sindirim sistemi ile ilgili sorunları yoksa piyasadaki standart, yavru kediler için hariç ve yaş mamalar haricinde olan mamaları kullanabilirsin ki. Marka vermek doğru mu emin degilim ama Whiskas olabilir, Kite kat olabilir. Tahminime göre veterinerin "e işte kedi yaşlı özel mama kullanmak lazım, e işte yaşlandı dişine toz kullanmak lazım" v.s v.s" gibi bir şey önerdiğini düşünüyorum. Düşünüyorum, çünkü çoğu böyle. Ticaret amaçlı. E evet, yaşlanınca daha fazla ilgi alaka bekler, daha fazla bakım gerekir ama bir rahatsızlıgı olmadıgı veya ticaret amacı olmayan bir veteriner önermediği müddetçe özel mama düşünmüyorum ben.
Aklıma takılan bir diğer konuda, bu hayvancağız bu yaşına gelene kadar size bu kadar agresif davrandığı hiç oldu mu ? Yada sonradan mı sahiplendiniz ? Çünkü kediler kolay kolay karakterlerini sonradan değiştiren hayvanlar değillerdir. Agresif ise hayatı boyunca böyledir, yada çok evcil ise sonradan pek zarar vermez aslında. Acaba bir sıkıntısı yada ona huzursuzluk veren bir rahatsızlıgı yada hoşlanmadığı bir davranışda mı bulunuldu da bu kadar zarar verdi? Ben çook üzüldüm dışarıya bırakmanıza, yaşı olmasa hadi bir nebze. Ama bu yaşta ki kediler huysuz olur, aşırı ilgi ister, küser. Bir de hep evdeydi, her daim baş tacı, diger kediler ile anlaşması zor da olabilir, kendini onlara karşı savunanamayabilir de.
Yemek konusunda standart mama denemekten başka aklıma çare gelmedi. Ama bu da çözüm olmayabilir, diger kediler belki aralarına kabul etmeyecekler, belki aynı mamayı sahiplenecekler yedirtmeyecekler. Taksit taksit vermekte çözüm degil, çünkü geceleri daha çok yemek yerler. Bence sen bir müddet sonra tekrar eve almak için anneni ikna etmeye çalış derim canım.
Bizimkisi de çok inatçıdır. Yatak koyarsın gider yatmaz, battaniye koyarsın kabul etmez. Kafasına göre farklı farklı yerlerde yatar. Dediğim gibi kediler huylar pek değişmez. Ama çoğu kedi gazete kagıdından, kokusundan çok hoşlanır. Eğer taşa yatmasını istemiyorsan, bir kaç kat gazete kagıdı koymayı deneyebilirsin hep yattıgı yere. Bazıları da insan kıyafetlerini kokusu sever. Kullanmadıgın bir kazağı, tişörtü koymayı deneyebilirsin. Kedi evlerini her kedi kabul etmiyor. Ama kokusundan mıdır, gazete kagıdına benzerliğinden midir, yada tırmaladıklarında hışır hışır ses yaptıgını sevdiklerinden midir emin degilim, karton kolileri çok seviyorlar. Koli içine gazete kagıdı deneyebilirsin.
Yalnız, site bahçesi konusunda fikir veremeyecegim. Her sitenin kuralları farklı oluyor. Bazılarının vicdanına kalmış oluyor. Bilemiyorum ev konusunda. Bir de begenmezlerse kötü olur. Fakat kedi çimlerini ihmal etme ki, bahçede ki çiçeklere otlara zarar vermesinler. Şimdlik aklıma gelenler bunlar.
Canım, zaten çoğu kedi tek seferde yemek yemez. Gider gelir, gider gelir taksit taksit yerler. Nadir olarak çok sevdikleri bir şey olursa onları tek seferde yiyorlar, mesela ciger olabilir, salam olabilir, süt olabilir v.s Ama en çokta gece yemeyi severler. Acıksın diye bekleme yani.
Bazı kediler sevilmekten hoşlanmıyor.
Durup dururken de saldıracağını zannetmiyorum
Benim kedim de sevilmekten hiç hoşlanmaz,insan içine çıkmaz
Sevmeye çalışınca da kaçar çok ısrar edince ısırır
O yüzden onu kendi haline bırakıyoruz evin içinde varlığı yokluğu belli değil
Hoşlanmıyor çünkü,kedilerin karakterleri birbirlerinden çok farklı bu tür kediler de var
Dışarı bırakacağınıza keşke evin içinde kendi haline bıraksaydınız
Dışarıda çok zorlanacak
Bir de dövmekle ilgili bir şey okudum
Normal bir şeymiş gibi "hep döveyim mi" tarzında
Saldırganlaşmadığı zamanlarda yaptığı ufak yaramazlıklar yüzünden dövme olayı var mıydı?
Eğer öyleyse hayvan zamanla siz yaklaştıkça dövüleceğini zannedip saldırıyor olabilir
Canım diğerlerinin yemesine nasıl engel olursun bilemiyorum ama hayvansever ve merhametli bir insan olduğun için çok şanslısın.
Ben de hayvanlar konusunda çok hassasımdır.
Özellikleri kedileri çok severim.
Benim de bir kedim var. Bir yıl evimizde baktım ama daha sonra bi kaç kere evde çanı sıkılıyor diye dışarı çıkardım sonra eve girmemeye başladı. Eve girince dış kapının önünde miyavlıyordu, kapıyı açar açmaz dışarı fırlıyordu. Sonra bi gece eve gelmedi çok korktum başına birşey gelecek diye. Ama dışarıda uyumuş. Eve götürmek için kucağıma aldığımda tırmaladı, eve girmek istemiyordu.
Normalde evde yıkarken sudan nefret eder heryerimizi tırmalardı. Ama şimdi dışarda yağmura bile alıştı saklanmadan yağmurun altında durabiliyor.
Neyse birde günde üç kere(arada bi kaç fazla oluyo) evimizin önüne gelir. Apartmanın kapısı açık değilse dışardan miyavlar evin yanında merdivende mamasını yer gider. Komşular alıştı kapıda görürlerse onu da içeri alırlar sağolsunlar.Ben böyle alıştırdım. Dışardaki kedilere elimden geldiğince yemek,su veririm ama burda çok kedi var ve öğrenci halimle hepsine mama alamıyorum. Benimkine mama koysam dışarda kedime saldırıp onlar yiyor. Yani kendi eve gelmesi daha iyi oldu. Keşke yaşlı kedin bu şekilde alışmış olsaydı o geldiğinde sadece ona kendi mamasını yedirirdin ama bu saatten sonra alışması biraz zor sanırım.:26: