Diğerlerinin yemesine nasıl engel olurum? Ev nasıl yaparım?

iyotsuztuz

Eski slimsigara :*
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2011
5.411
9.342
Evin bahçesinde baktığım 4 tane kedim var. Yetişkinler.
Bir tane de evde vardı. Yaşlı.

Evdeki kedim anneme saldırıp bayağı hasar verdi, ağladım zırladım annem dışarı bırakmadı ama bir kaç gün sonra aynı şekilde bana saldırınca ağlamak da işe yaramadı. Koydu kapının önüne. :KK14: Ona da bahçede bakıyorum şimdi.

Baktığım kedilerle kendi kedimin maması farklı. Yaşlı olanın yaşlı kedi için olan mamadan yemesi gerekiyor. Ama diğer 4'ü sağolsun camdan ne zaman kafamı uzatsam yaşlı kedi mamasını tırtıklıyorlar. Kendi kedim yemesi gereken mamadan yiyor mu yemiyor mu kontrol bile edemiyorum.

Hepsine yaşlı kedi maması koyayım desem, maddi açıdan imkansız. Ayda 150 lirayı sırf mama için veremem.

Ben kendi mamalarını yemelerini nasıl sağlayacağım? Kabı ayrı yerlere koysam da 4'lü çete gidip onu yiyor.

Devamlı peşlerinden koşturmam da zor, çünkü zor yürüyorum.

Su kapları hepsinin ayrı, onda sıkıntı yok ama mama kabında sıkıntımız var işte.

Bunun için ne yapabilirim?

---

Bi' de kendi kedimi sokağa bırakmak zorunda kaldık malum. Evde de hiç yatağına, mindere yatma alışkanlığı falan yoktu. Sokakta taşa yatmasa iyi olur onun için. Camımın mermerinde yatıyor şimdilik, oraya battaniyesini attım ama üzerine yatmıyor, inat edip yanına yatıyor. Sanırım biraz da bize küs.

Okulumun bahçesinde kedi evleri gördüm. Ama bildiğimiz nalburdan alınma şeylerle yapılmış. Köpek kulübesi gibi.

Tamam malzeme alırım sıkıntı değil de, yapamam ki ben onu. Koli alıp içine battaniye koysam, yağmurdan çamurdan etkilenecek.

Annem zaten havalar sıcak, sonbahara kadar bir şey yapma, yapsan da alıştıramazsın evde de yatmazdı diyor.

Haklı gibi ama, kendimi kötü hissediyorum.

Siz ne düşünüyorsunuz? Nasıl bir şey yapabilirim ev olarak?

---

Bi' de bahçe dediğime de bakmayın aslında. Yarı toprak alan, kalanı taş ve apartmanın, kimsenin baktığı ettiği de yok. Bu evleri yapıp sıra sıra dizsem site yönetiminden laf işitir miyim? Diğer bloklardaki giriş katlar boy boy saksılar dizmiş ama, sıkıntı olur mu?

Evde hayvan bakılmasına karşıyım..
Çünkü gerçekten bir süre sonra iki tarafta madur oluyor.
Herneyse, neden saldırdığını araştırdınız mı ? Kaç senedir sizinle ki ?
Veterinere gösterseydiniz belki yatıştırıcı verirlerdi.

...

Ev yapıp dizseniz oraya, evet birgün gerçekten sorun çıkarcakdır civar sakinleri..
Mamayı yemesine engel olamazsınız diğer kedilerin fakat yaşlı kedinizin sadece mama zamanlarında evinizin önüne gelmeye, ya da giriş holunuz varsa oraya gelip yemeye alışabilir belkide.

Umarım bir çare bulursunuz..

valla tebrik ederim kimse bu kadar caba sarfetmiyor hayvanlar icin siz baya ugrasıyorsunuz cok guzel..
kediler biraz asi oluyorlar kopek gibi degiller maalesef simdi alısmısda onlar mama isini ayarlamak zor olur cidden

kendi kedininiye dısarıya bıraktınki küsmüstür tabi hayvancık

bu yuva isi bence apartman sakinlerinin vicdanına kalmıs birsey bizim burdada var kediler icin yuva yaptılar ama kimse ses cıkarmıyor zaten problem cıkartan insanda sorunludur boyle birsey icin..

Evde hayvan bakılmasına karşıyım..
Çünkü gerçekten bir süre sonra iki tarafta madur oluyor.
Herneyse, neden saldırdığını araştırdınız mı ? Kaç senedir sizinle ki ?
Veterinere gösterseydiniz belki yatıştırıcı verirlerdi.

...

Ev yapıp dizseniz oraya, evet birgün gerçekten sorun çıkarcakdır civar sakinleri..
Mamayı yemesine engel olamazsınız diğer kedilerin fakat yaşlı kedinizin sadece mama zamanlarında evinizin önüne gelmeye, ya da giriş holunuz varsa oraya gelip yemeye alışabilir belkide.

Umarım bir çare bulursunuz..

Artık annem de karşı, bir daha eve kelebek bile sokmam diyor. Aslında ben de korkuyorum. Yaklaşamıyorum pek. Bugüne kadar bir şey yaşamadık ama, şimdi ne oldu...

10 senedir bizimleydi. Yaşlandıkça saldırgan olacağını biliyorduk. Halüsinasyon falan görmeye başlıyorlar ama bu durum pek öyle değildi. Gözünün içine bakınca ne yapacağını anlıyorsunuz malum artık. :44:

Veterinere götürdüm ilk saldırıdan sonra. Sakinleştirici kullanmaya başlamıştık ama bana da saldırınca üzerine. Annem tutmadı evde.

Yaşlı kedim saatli yemek yemez. Hiç öyle alıştırmadık, eve giren ilk hayvandı şımarttık çok. Mama kabı hep durur, arada gider gelir bir iki tane yer. Oturup yemek yemez. Dün akşamdan beri hiçbir şey vermedim, acıksın da gelsin tek seferde yesin diye. Öğlen yine bir iki tırtıkladı yatıyor. Hep onu gözlüyorum camdan. Komşu gözetleyen manyak teyzelere döndüm.

O evleri de sorun ederler gerçekten. Sorun etmeseler de temizlik yapan görevli atarsa falan ben hır çıkarırım haksız yere. Yine kötü olur.

Hayvan Barınağı Yapımı ( Kedi Evi - Köpek Kulübesi - Kuş Kafesi )

Bu tarz birsey yapilabilir sanirim :-) ayni sehirlerde olsaydik yapip yollardim severim boyle seyleri :-)

Bizim okuldaki de bunlardan işte. Acaba bunlar tek kedi için mi? Çünkü ortada toplam 5 kedi var, birine yapıp diğerlerine yapmazsam kavga ederler. bahçeye ufak çapta bir site kurmam imkansız. :26:

Köpek kulübelerine baktım netten. Ufak çapta olanlarından olsa çok iyi olur diye de, en ucuzu 300 liraymış onların yahu. :KK53:

valla tebrik ederim kimse bu kadar caba sarfetmiyor hayvanlar icin siz baya ugrasıyorsunuz cok guzel..
kediler biraz asi oluyorlar kopek gibi degiller maalesef simdi alısmısda onlar mama isini ayarlamak zor olur cidden

kendi kedininiye dısarıya bıraktınki küsmüstür tabi hayvancık

bu yuva isi bence apartman sakinlerinin vicdanına kalmıs birsey bizim burdada var kediler icin yuva yaptılar ama kimse ses cıkarmıyor zaten problem cıkartan insanda sorunludur boyle birsey icin..

Bize bayağı zarar verdi son dönemde. Başka topicte yazdım da burada yazdım mı bilmiyorum. Annemin bacağı boydan boya yırtıldı, dikişler atıldı. Beni gören trafik kazası geçirdim sanıyor. Sanırım o da evde olmaktan pek mutlu değildi bilmiyorum.

Eve belki ses çıkarmazlar da, 50 daire var bir blokta. Hemen girişinde olunca kediden korkanlar falan olabilir. Ki yaşlı olanımız mimlendi zaten saldırganlıkta. Kazara birinin çoluğuna çocuğuna saldırırsa Allah korusun... Mesela bende köpeklere çok yakın olmaktan hoşlanmam, biri benim gibi köpek beslesin istemem. Evinde besle derim. :KK20:

Merhaba canım, benimde 13 yaşımda bir kedim var. Normalde 12 - 15 arası yaşadıkları için (nadir olarak 20 olanları duydum) ama evet yaşlı sayılır.
Fakat benim anlamadığım şey, yaşlı kedi maması derken, sanırım piyasa haricinde ki kedi mamasından mı kullanıyorsun? Benim bildiğim yaşlı kedi mamaları olarak adlandırılan mamalar +7 yada +8-9 yaş üzeri için olan mamalar. Fakat kedin çok yaşlı değilse, diş ile ilgili sorunları veya sindirim sistemi ile ilgili sorunları yoksa piyasadaki standart, yavru kediler için hariç ve yaş mamalar haricinde olan mamaları kullanabilirsin ki. Marka vermek doğru mu emin degilim ama Whiskas olabilir, Kite kat olabilir. Tahminime göre veterinerin "e işte kedi yaşlı özel mama kullanmak lazım, e işte yaşlandı dişine toz kullanmak lazım" v.s v.s" gibi bir şey önerdiğini düşünüyorum. Düşünüyorum, çünkü çoğu böyle. Ticaret amaçlı. E evet, yaşlanınca daha fazla ilgi alaka bekler, daha fazla bakım gerekir ama bir rahatsızlıgı olmadıgı veya ticaret amacı olmayan bir veteriner önermediği müddetçe özel mama düşünmüyorum ben.

Aklıma takılan bir diğer konuda, bu hayvancağız bu yaşına gelene kadar size bu kadar agresif davrandığı hiç oldu mu ? Yada sonradan mı sahiplendiniz ? Çünkü kediler kolay kolay karakterlerini sonradan değiştiren hayvanlar değillerdir. Agresif ise hayatı boyunca böyledir, yada çok evcil ise sonradan pek zarar vermez aslında. Acaba bir sıkıntısı yada ona huzursuzluk veren bir rahatsızlıgı yada hoşlanmadığı bir davranışda mı bulunuldu da bu kadar zarar verdi? Ben çook üzüldüm dışarıya bırakmanıza, yaşı olmasa hadi bir nebze. Ama bu yaşta ki kediler huysuz olur, aşırı ilgi ister, küser. Bir de hep evdeydi, her daim baş tacı, diger kediler ile anlaşması zor da olabilir, kendini onlara karşı savunanamayabilir de.
Yemek konusunda standart mama denemekten başka aklıma çare gelmedi. Ama bu da çözüm olmayabilir, diger kediler belki aralarına kabul etmeyecekler, belki aynı mamayı sahiplenecekler yedirtmeyecekler. Taksit taksit vermekte çözüm degil, çünkü geceleri daha çok yemek yerler. Bence sen bir müddet sonra tekrar eve almak için anneni ikna etmeye çalış derim canım.

Bizimkisi de çok inatçıdır. Yatak koyarsın gider yatmaz, battaniye koyarsın kabul etmez. Kafasına göre farklı farklı yerlerde yatar. Dediğim gibi kediler huylar pek değişmez. Ama çoğu kedi gazete kagıdından, kokusundan çok hoşlanır. Eğer taşa yatmasını istemiyorsan, bir kaç kat gazete kagıdı koymayı deneyebilirsin hep yattıgı yere. Bazıları da insan kıyafetlerini kokusu sever. Kullanmadıgın bir kazağı, tişörtü koymayı deneyebilirsin. Kedi evlerini her kedi kabul etmiyor. Ama kokusundan mıdır, gazete kagıdına benzerliğinden midir, yada tırmaladıklarında hışır hışır ses yaptıgını sevdiklerinden midir emin degilim, karton kolileri çok seviyorlar. Koli içine gazete kagıdı deneyebilirsin.

Yalnız, site bahçesi konusunda fikir veremeyecegim. Her sitenin kuralları farklı oluyor. Bazılarının vicdanına kalmış oluyor. Bilemiyorum ev konusunda. Bir de begenmezlerse kötü olur. Fakat kedi çimlerini ihmal etme ki, bahçede ki çiçeklere otlara zarar vermesinler. Şimdlik aklıma gelenler bunlar.

..Yaşlı kedim saatli yemek yemez. Hiç öyle alıştırmadık, eve giren ilk hayvandı şımarttık çok. Mama kabı hep durur, arada gider gelir bir iki tane yer. Oturup yemek yemez. Dün akşamdan beri hiçbir şey vermedim, acıksın da gelsin tek seferde yesin diye...

Canım, zaten çoğu kedi tek seferde yemek yemez. Gider gelir, gider gelir taksit taksit yerler. Nadir olarak çok sevdikleri bir şey olursa onları tek seferde yiyorlar, mesela ciger olabilir, salam olabilir, süt olabilir v.s Ama en çokta gece yemeyi severler. Acıksın diye bekleme yani.

Bizim okuldaki de bunlardan işte. Acaba bunlar tek kedi için mi? Çünkü ortada toplam 5 kedi var, birine yapıp diğerlerine yapmazsam kavga ederler. bahçeye ufak çapta bir site kurmam imkansız. :26:

Köpek kulübelerine baktım netten. Ufak çapta olanlarından olsa çok iyi olur diye de, en ucuzu 300 liraymış onların yahu. :KK53:

Daha buyuk kutulardan yapilabilir ya. Daha buyuklerinidegormustum arastirinca ilk bu cikti karsima
Cok pahalilar :-( straforlardan cok cok ucuza yapilirlar

Merhaba canım, benimde 13 yaşımda bir kedim var. Normalde 12 - 15 arası yaşadıkları için (nadir olarak 20 olanları duydum) ama evet yaşlı sayılır.
Fakat benim anlamadığım şey, yaşlı kedi maması derken, sanırım piyasa haricinde ki kedi mamasından mı kullanıyorsun? Benim bildiğim yaşlı kedi mamaları olarak adlandırılan mamalar +7 yada +8-9 yaş üzeri için olan mamalar. Fakat kedin çok yaşlı değilse, diş ile ilgili sorunları veya sindirim sistemi ile ilgili sorunları yoksa piyasadaki standart, yavru kediler için hariç ve yaş mamalar haricinde olan mamaları kullanabilirsin ki. Marka vermek doğru mu emin degilim ama Whiskas olabilir, Kite kat olabilir. Tahminime göre veterinerin "e işte kedi yaşlı özel mama kullanmak lazım, e işte yaşlandı dişine toz kullanmak lazım" v.s v.s" gibi bir şey önerdiğini düşünüyorum. Düşünüyorum, çünkü çoğu böyle. Ticaret amaçlı. E evet, yaşlanınca daha fazla ilgi alaka bekler, daha fazla bakım gerekir ama bir rahatsızlıgı olmadıgı veya ticaret amacı olmayan bir veteriner önermediği müddetçe özel mama düşünmüyorum ben.

Aklıma takılan bir diğer konuda, bu hayvancağız bu yaşına gelene kadar size bu kadar agresif davrandığı hiç oldu mu ? Yada sonradan mı sahiplendiniz ? Çünkü kediler kolay kolay karakterlerini sonradan değiştiren hayvanlar değillerdir. Agresif ise hayatı boyunca böyledir, yada çok evcil ise sonradan pek zarar vermez aslında. Acaba bir sıkıntısı yada ona huzursuzluk veren bir rahatsızlıgı yada hoşlanmadığı bir davranışda mı bulunuldu da bu kadar zarar verdi? Ben çook üzüldüm dışarıya bırakmanıza, yaşı olmasa hadi bir nebze. Ama bu yaşta ki kediler huysuz olur, aşırı ilgi ister, küser. Bir de hep evdeydi, her daim baş tacı, diger kediler ile anlaşması zor da olabilir, kendini onlara karşı savunanamayabilir de.
Yemek konusunda standart mama denemekten başka aklıma çare gelmedi. Ama bu da çözüm olmayabilir, diger kediler belki aralarına kabul etmeyecekler, belki aynı mamayı sahiplenecekler yedirtmeyecekler. Taksit taksit vermekte çözüm degil, çünkü geceleri daha çok yemek yerler. Bence sen bir müddet sonra tekrar eve almak için anneni ikna etmeye çalış derim canım.

Bizimkisi de çok inatçıdır. Yatak koyarsın gider yatmaz, battaniye koyarsın kabul etmez. Kafasına göre farklı farklı yerlerde yatar. Dediğim gibi kediler huylar pek değişmez. Ama çoğu kedi gazete kagıdından, kokusundan çok hoşlanır. Eğer taşa yatmasını istemiyorsan, bir kaç kat gazete kagıdı koymayı deneyebilirsin hep yattıgı yere. Bazıları da insan kıyafetlerini kokusu sever. Kullanmadıgın bir kazağı, tişörtü koymayı deneyebilirsin. Kedi evlerini her kedi kabul etmiyor. Ama kokusundan mıdır, gazete kagıdına benzerliğinden midir, yada tırmaladıklarında hışır hışır ses yaptıgını sevdiklerinden midir emin degilim, karton kolileri çok seviyorlar. Koli içine gazete kagıdı deneyebilirsin.

Yalnız, site bahçesi konusunda fikir veremeyecegim. Her sitenin kuralları farklı oluyor. Bazılarının vicdanına kalmış oluyor. Bilemiyorum ev konusunda. Bir de begenmezlerse kötü olur. Fakat kedi çimlerini ihmal etme ki, bahçede ki çiçeklere otlara zarar vermesinler. Şimdlik aklıma gelenler bunlar.

Proplan marka olanı kullanıyorum ben. 10 yaşında. Sindirim ya da diş sorunu yok ama mesela sosis ya da baharat olan ev yemeği yediğinde kusuyor. Veterinerimizin son 6 7 senedir kendi kliniği bile yok, eve geliyor ya da biz onun çalışığı hastaneye götürüyoruz. Ondan almıyoruz ki mamayı ticaret desin. Proplanıda o önermişti.

Bizim ilk kedimiz. Evimize giren ilk böyle sevilecek edilecek hayvandı. Çok şımarttık, hep evin bebeğiydi. Hani derdimiz ay koltuk ay perde değil. Onları zaten mahvetti seneler önce. Bize çok sıkıntı oluşturuyor. Bu yüzden genelde sinirli bir hayvandı zaten. Ama hani bir kızın bir ısırık alması var, bir de hırlayarak bacağa yapışıp deli gibi saldırması, pantolonu çıkarana kadar pantolona bir avuç kan boşalması var. Son zamanlarda ikincisine döndü durumumuz. Diğer kedilerle sıkıntısı yok. Çünkü hep onları görüyordu camdan falan, giriş kattayız. Bir kere kapıştılar, ben yetişip ayırana kadar yaşlı olan bir kedinin kulağını diğerinin kuyruğunu yaralamış. Kendini savunamamayı geçtim ısrarla saldırgan.

Annemi ikna etmek için çok çabalıyorum. Ama söylediği şey "bana zarar verdi bir şey demedim, sana zarar verdi dayanamadım. Alırsam ve bir daha olursa hem gönderme şansım yok. E sabah akşam kediyi mi döveyim, ona yazık değil mi?" E haklı. O yaptıkça annem de onu döverse...

Son bir senedir huyu tamamen değişti aslında. Sağlıkla alakası yok pek, ilk kez giriş katta oturuyoruz. İlk kez sokağa bu kadar yakın. Biraz ondan sanırım. Yapma dediğimiz her şeyi inadına yapar oldu. Karton koli ve gazete kağıdı iyi fikir, ondan tırmalayıp parçaladıkça süpürgeyle arkalarını topayacağım sanırım. :KK17:

Canım, zaten çoğu kedi tek seferde yemek yemez. Gider gelir, gider gelir taksit taksit yerler. Nadir olarak çok sevdikleri bir şey olursa onları tek seferde yiyorlar, mesela ciger olabilir, salam olabilir, süt olabilir v.s Ama en çokta gece yemeyi severler. Acıksın diye bekleme yani.

Gene bıraktım mamasını. Almadım içeri acıksın diye. Gözüm camda bekliyorum. :KK1:

Malzemeler; koli,çöp poşeti,koli bandı..
Zemin için gazete yada eski battaniye vs..

Ancak 10 sene evde yaşamış-yaşlı,ev iklimine alışmış pisinin kışı sokakta geçirmesi nerdeyse imkansız..:KK5:

Son düzenleme:

Malzemeler; koli,çöp poşeti,koli bandı..
Zemin için gazete yada eski battaniye vs..

Ancak 10 sene evde yaşamış-yaşlı,ev iklimine alışmış pisinin kışı sokakta geçirmesi nerdeyse imkansız..:KK5:

Akşam forumda gördüm başlığını, ama bizimkini kapalı bir şeyde hayatta yatıramayız, şimdiden yarı kapalı koliden ev yapıcam, alışsın da kışa o straforla yapılan evlere geçebilsin diye. Evimiz hiç kaloriferli olmadı, çok sıcağa alışkın değil.
Az önce yemeğini yedirmeye çıktık annemle, başında bekleyince yiyor, diğerleri de yoktu ama neden bilmiyorum-kucağıma aldım diye olabilir- yine saldırdı bana. :KK14:
Böyle saldırganken evde bakmamız mümkün değil, anneme ister istemez hak veriyorum.
Bu arada yazmışımdır muhtemelen ama kuduz tedavisi görüyoruz annem de ben de.
Durum böyle olmasa biz hiç ister miyiz sokakta olmasını. :KK30: Onun kadar kendimizi de düşünmek zorundayız, onun için de elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.

Bazı kediler sevilmekten hoşlanmıyor.
Durup dururken de saldıracağını zannetmiyorum
Benim kedim de sevilmekten hiç hoşlanmaz,insan içine çıkmaz
Sevmeye çalışınca da kaçar çok ısrar edince ısırır
O yüzden onu kendi haline bırakıyoruz evin içinde varlığı yokluğu belli değil
Hoşlanmıyor çünkü,kedilerin karakterleri birbirlerinden çok farklı bu tür kediler de var
Dışarı bırakacağınıza keşke evin içinde kendi haline bıraksaydınız
Dışarıda çok zorlanacak

Bir de dövmekle ilgili bir şey okudum
Normal bir şeymiş gibi "hep döveyim mi" tarzında
Saldırganlaşmadığı zamanlarda yaptığı ufak yaramazlıklar yüzünden dövme olayı var mıydı?
Eğer öyleyse hayvan zamanla siz yaklaştıkça dövüleceğini zannedip saldırıyor olabilir

Son düzenleme:
Bazı kediler sevilmekten hoşlanmıyor.
Durup dururken de saldıracağını zannetmiyorum
Benim kedim de sevilmekten hiç hoşlanmaz,insan içine çıkmaz
Sevmeye çalışınca da kaçar çok ısrar edince ısırır
O yüzden onu kendi haline bırakıyoruz evin içinde varlığı yokluğu belli değil
Hoşlanmıyor çünkü,kedilerin karakterleri birbirlerinden çok farklı bu tür kediler de var
Dışarı bırakacağınıza keşke evin içinde kendi haline bıraksaydınız
Dışarıda çok zorlanacak

Bir de dövmekle ilgili bir şey okudum
Normal bir şeymiş gibi "hep döveyim mi" tarzında
Saldırganlaşmadığı zamanlarda yaptığı ufak yaramazlıklar yüzünden dövme olayı var mıydı?
Eğer öyleyse hayvan zamanla siz yaklaştıkça dövüleceğini zannedip saldırıyor olabilir

Sevilmekten zaten hoşlanan bir hayvan değildi. Sadece kızgınlık döneminde sevebiliyordum ben, anneme biraz daha yakındı benden.
Kendi halindeydi zaten, kalabalık evimiz falan yok. Annem ve ben yaşıyoruz sadece.

Dövmekle ilgili meseleyi yanlış anlamışsınız. Annemin söylediği, "ben onu eve alsam, sana her zarar verdiğinde hırslanıp onu döverim, daha yazık olur" Çünkü anneme zarar verdiğinde ben çok ağlayıp sızlayıp durdurdum annemi. Bana zarar verince ipler koptu. Onun dışında hiç dövmedik onu. Çok yaramazlık yaptığında da gazeteyi rulo yapıp yere vururduk ki sesinden korkup kaçsın. Onu da on senede toplam 20 defa yapmamışızdır.

Bu arada hani normal kedi çiziğidir, atlamasıdır, ısırmasıdır çok normal şeyler. Bunları otomatikman kabullendik evimize geldiğinde. Peluş hayvan değil sonuçta, tabii ki yapacak.

Son yaşadıklarımız normal şeyler değildi. Annemin kasığından itibaren dikişleri vardı, öyle 1-2 değil. Bacağı boydan boya dikildi. Dikiş atılmayıp sırf yapıştırılan yerleri saymıyorum bile. Eve gelip eşofmanı çıkardığımızda sıksak kan akacak durumdaydı. Benim de üzerimde kot pantolon vardı, kot paramparça oldu. Ki bilirsiniz kalın kotları kedi tırnağı, dişi falan kolay kolay geçmez. Bacağımı sallarken yatağa düştü ama ne olduysa hırslanıp oradan koluma atladı, kolumu parçaladı. Her ısırığının çevresinde en az 3 4 cm çapında morluklar var, henüz yeşillenmeye bile başlamadılar ne zaman geçer bilmiyorum.

Biz her gece üçümüz beraber yatıyorduk, Allah korusun o zaman bir şey yapsaydı. Ya da bacağımız yerine suratımıza, boynumuza atlasaydı. Çünkü onu sevmek için uğraştığımız anda falan değil, durup dururken bir zaman diliminde yaptı ikisini de. Bu arada ilk saldırısından sonra veteriner sakinleştirici vermişti. Kullandığı zaman benimki oldu.

Onunla olmamız mümkün değil. Onu sokakta rahat ettirmemiz lazım. Buna ortamımız var neyse ki. İşlek cadde kenarında falan değiliz. Her ne kadar bizimle olmasa da hala çok seviyoruz onu, hala gözümüzün bebeği. Kedi hastası bakkal amcamız bile "bakmayın buna bea, kaplan bu kaplan diğerleri gibi değil" diye bağırıyor her peşinden koştuğumu gördüğünde. Dün maması bitmişti, bu sabah gittim her zamanki mamasından aldım. Zarar verdi diye bakmamayı geçtim, Eminönünden kilosu 4 5 liraya olan açık mamalardan da alabilirdim gayet, ama onun alıştığı ayrı. Cidden düşünüyoruz onu da, ama kendimizi de düşünmemiz lazım.

Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.

Canım diğerlerinin yemesine nasıl engel olursun bilemiyorum ama hayvansever ve merhametli bir insan olduğun için çok şanslısın.
Ben de hayvanlar konusunda çok hassasımdır.
Özellikleri kedileri çok severim.
Benim de bir kedim var. Bir yıl evimizde baktım ama daha sonra bi kaç kere evde çanı sıkılıyor diye dışarı çıkardım sonra eve girmemeye başladı. Eve girince dış kapının önünde miyavlıyordu, kapıyı açar açmaz dışarı fırlıyordu. Sonra bi gece eve gelmedi çok korktum başına birşey gelecek diye. Ama dışarıda uyumuş. Eve götürmek için kucağıma aldığımda tırmaladı, eve girmek istemiyordu.
Normalde evde yıkarken sudan nefret eder heryerimizi tırmalardı. Ama şimdi dışarda yağmura bile alıştı saklanmadan yağmurun altında durabiliyor.
Neyse birde günde üç kere(arada bi kaç fazla oluyo :KK1:) evimizin önüne gelir. Apartmanın kapısı açık değilse dışardan miyavlar evin yanında merdivende mamasını yer gider. Komşular alıştı kapıda görürlerse onu da içeri alırlar sağolsunlar.Ben böyle alıştırdım. Dışardaki kedilere elimden geldiğince yemek,su veririm ama burda çok kedi var ve öğrenci halimle hepsine mama alamıyorum. Benimkine mama koysam dışarda kedime saldırıp onlar yiyor. Yani kendi eve gelmesi daha iyi oldu. Keşke yaşlı kedin bu şekilde alışmış olsaydı o geldiğinde sadece ona kendi mamasını yedirirdin ama bu saatten sonra alışması biraz zor sanırım.:26:

Canım diğerlerinin yemesine nasıl engel olursun bilemiyorum ama hayvansever ve merhametli bir insan olduğun için çok şanslısın.
Ben de hayvanlar konusunda çok hassasımdır.
Özellikleri kedileri çok severim.
Benim de bir kedim var. Bir yıl evimizde baktım ama daha sonra bi kaç kere evde çanı sıkılıyor diye dışarı çıkardım sonra eve girmemeye başladı. Eve girince dış kapının önünde miyavlıyordu, kapıyı açar açmaz dışarı fırlıyordu. Sonra bi gece eve gelmedi çok korktum başına birşey gelecek diye. Ama dışarıda uyumuş. Eve götürmek için kucağıma aldığımda tırmaladı, eve girmek istemiyordu.
Normalde evde yıkarken sudan nefret eder heryerimizi tırmalardı. Ama şimdi dışarda yağmura bile alıştı saklanmadan yağmurun altında durabiliyor.
Neyse birde günde üç kere(arada bi kaç fazla oluyo :KK1:) evimizin önüne gelir. Apartmanın kapısı açık değilse dışardan miyavlar evin yanında merdivende mamasını yer gider. Komşular alıştı kapıda görürlerse onu da içeri alırlar sağolsunlar.Ben böyle alıştırdım. Dışardaki kedilere elimden geldiğince yemek,su veririm ama burda çok kedi var ve öğrenci halimle hepsine mama alamıyorum. Benimkine mama koysam dışarda kedime saldırıp onlar yiyor. Yani kendi eve gelmesi daha iyi oldu. Keşke yaşlı kedin bu şekilde alışmış olsaydı o geldiğinde sadece ona kendi mamasını yedirirdin ama bu saatten sonra alışması biraz zor sanırım.:26:

Canım mama fiyatları gerçekten bel büken cinsten :KK1:
Şimdi bizimkinin de eve girme niyeti yok. Battaniyesi camın önünde serili, yatıyor. Arada ortadan kayboluyor ama içeri miyavlaması, camdan girmesi falan yok.
Annem de yumuşadı gibi biraz, girse eve çıkarmayacağız belli oldu. Ama o da girmiyor.
Diğerlerinin yemesine de şöyle engel oldum.
Aynı anda yemek verip, kızımın başında dikiliyorum bitirene kadar. Hadi kızım hadi kızım diye diye yarım saat bekliyorum başında. Karınları iyice doyuyor hepsinin.
Sonra gece mama koyuyorum bi' de. Onu kontrol edemesem de bir öğününü güzelce kendi mamasından yemiş oluyor.

X