- 28 Kasım 2015
- 38
- 11
- 18
- 25
- Konu Sahibi kartanesi_13
-
Evet elimde olan ve düzeltebileceğim bir sorun değil. O yüzden üzülüyorum. Kabullenmeye , kendimle barışık olmaya çalıştıkça insanlar bunu kullanıp daha çok yüzüme vurdu kusurlarımı. Bunu yapan en başta ailem olduğu için bu kadar üzülüyorum. Sonuçta bende böyle olmayı istemezdim. Onlara bu konuyu açtığımda bile senin gözlerinde bir problem yok. Şükret haline. Çok abartıyosun dediler. Doktora gitmemide istemiyolar. Biseyin yok diyip geçiştirilmekten bıktım. Herkes bu kadar düşünceli değil. Hele ki yaşıtlarım çok acımasız eleştirilerde bulunuyor. Doğal olarak kendimi toparlıyamıyorum. Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Dediklerinizi dikkate alıcam.Doğal olarak psikolojin bozulmuş bence kendine biraz haksızlık ediyorsun evet bir sağlık sorunun var ama bu senin kendi kendine yaptığın bir durum değil herşeyin bie çözümü vardır bie doktora git muayene ol bir de psikolojini düzeltmek için bir psikolokla görüşebilirsin çok geçmiş olsun daha genceciksin lütfen bu kadar hırpalama kendini
Çok teşekkür ederim. Böyle düşünmeniz beni mutlu etti. Tedavisinin olup olmadığını açıkcası fazla bilmiyorum. Hastalığın çok çeşidi varmış. Ve genelde bebekken tedavi uygulanıyormuş. Bu yaşta artık tedavi için geç sanırım. Ama bebekken de tedavi gerekmediği kendi kendine iyileşeceğini söylemişler. Bu konuyu aileme de çok açamıyorum. Üzülmesinler diye. Sonuçta onların elinde olan birşey de değil. Ama kendimi de yiyorum sürekli. Kendimle barışık olmayı denedim ama maalesef en yakınımdan bile ağır eleştiriler aldım ve bu beni olumsuz etkiledi. Ama yinede şükür ediyorum. Görüyorum herşeyi maşallah. Yorumunuz için teşekkür ederim. En azından dünyada böyle insanların kalması ne güzel.yaşına göre çok olgunsun maşallah.bunun tedavisi var mı yok mu bizler bilemeyiz canım araştır,bir doktorun dediğiyle kalma..ne olursa olsun beterin beteri var bunu asla unutma.Allah hepimizi bu dünyaya sınav için getirdi.seninde sınavın budur belki kim bilebilir.isyan etme canım.bak kendin hayko cepkinden örnek vermişsin.o kendiyle barışık bizede garip gelmiyor gözü.en önemlisi kendinle barışman lazım.
Aileme bu konuyu açamıyorum. Gitmemi nasıl karşılarlar bilmiyorum. Çok uzak bakıyorlar konuya. Yani kabullenmiyorlar. Birseyin yok sağlıklısın diyorlar. Ama fikrin için teşekkür ederim. Konusmayı deniycem.bence birkaç farklı doktora git ve onlara tedavi yada estetik artık neyse nasıl olabilir, ne yapabilirim diye danış. onlardan aldığın bilgiyle birazda internette araştır.
canım sen çok ince düşüncelisin.bu konuyu ailene açarsan onları suçladığını zannederler diye açamıyorsun.ailene onları asla suçlamadığını,tedavisi varsa denemek istediğini,durumundan memnun olmadığını söyle..eminim onlarda sana destek olacaklar.seni eleştirmeye kimsenin hakkı yok.1 saniye sonramız belli mi?belki 1 saniye sonra ben kör olacağım nereden bilebiliriz.sen olumsuz konuşanların sözlerini kafana takma,kendini bilen insan zaten Allahtan gelen bir rahatsızlığa dil uzatamaz.ailenle durumu paylaş canım tamam mı?Çok teşekkür ederim. Böyle düşünmeniz beni mutlu etti. Tedavisinin olup olmadığını açıkcası fazla bilmiyorum. Hastalığın çok çeşidi varmış. Ve genelde bebekken tedavi uygulanıyormuş. Bu yaşta artık tedavi için geç sanırım. Ama bebekken de tedavi gerekmediği kendi kendine iyileşeceğini söylemişler. Bu konuyu aileme de çok açamıyorum. Üzülmesinler diye. Sonuçta onların elinde olan birşey de değil. Ama kendimi de yiyorum sürekli. Kendimle barışık olmayı denedim ama maalesef en yakınımdan bile ağır eleştiriler aldım ve bu beni olumsuz etkiledi. Ama yinede şükür ediyorum. Görüyorum herşeyi maşallah. Yorumunuz için teşekkür ederim. En azından dünyada böyle insanların kalması ne güzel.
Tam olarak böyle düşünüyorum gerçekten. Bu hafta konuşucam. Açık bir şekilde. İnşallah dediğiniz gibi olur.canım sen çok ince düşüncelisin.bu konuyu ailene açarsan onları suçladığını zannederler diye açamıyorsun.ailene onları asla suçlamadığını,tedavisi varsa denemek istediğini,durumundan memnun olmadığını söyle..eminim onlarda sana destek olacaklar.seni eleştirmeye kimsenin hakkı yok.1 saniye sonramız belli mi?belki 1 saniye sonra ben kör olacağım nereden bilebiliriz.sen olumsuz konuşanların sözlerini kafana takma,kendini bilen insan zaten Allahtan gelen bir rahatsızlığa dil uzatamaz.ailenle durumu paylaş canım tamam mı?
evet haliyle bunlar seni içine kapanık asosyal bir insan yapmış bu konuda haklısın ama unutma sen bizden farklı birisi değilsin kuzum allahım başka dert vermesin şükretmek için binlerce neden var bildiğim kadarıyla bunun ameliyatı var (net değilim) hayatını yaşamaya bak sen ya gözün hiç olmasaydı bunu da düşün her daim bizden daha kötü durumda olanı akla getirip o şekilde ilerlemeliyizHerkese merhaba. Diğer insanlardan farklı olduğumu düşünüyorum. Öncelikle 16 yaşındayım. Öğrenciyim. Bunu bilerek yorum yapmanızı rica ediyorum. Küçükken geçirdiğim bir hemanjiom nedeniyle gözümün biri daha küçük, göz kapağım daha kapalı.Ve biri aşırı derecede büyük. Hayko cepkin kadar değil. Kafanızda bir şeyler oluşması için böyle bir örnek verdim. Çünkü buraya fotoğraf koymak isitemiyorum. Bu benim her konuda önüme engel oldu. Bazı sabahlar kalktığımda gözüm ağrıdı okuluma gidemedim. Arkadaşlarımla sosyalleşemedim. Çünkü içime kapandım. İnsanların yüzüne dahi bakamıyorum. Kimsenin gözlerinin icine bakarak bile konusmuyorum. Üstelik gözlerim de bozuk. Lens kullanıyorum. Bu sağlık sorunum büyüdükçe beni rahatsız etmeye başladı. Küçüklük fotoğraflarıma bakıyorum. 9-10 yaşlarımda gözlerimde o kadar belirli fark yokmuş. Neden şuan bu kadar belirgin onu merak ediyorum. Tedavisi mümkün müdür acaba ? Hayatım boyunca böyle yaşamak istemiyorum. Herşeyden soğudum. İyice içime kapandım. Beni en çok üzen bu durumun sadece bende olması. Diğer insanların böyle bir derdi yok. Ben hergün gözlerim sağlam olduğu için bile şükreden biriydim. Ama artık kendimle barışık olamıyorum. Kardeşim bile benimle dalga geçti gözlerim hakkında. Demem o ki artık bu durumu kabullenicek gücüm kalmadı. Bebeklerin çoğunda hemanjiom görülüyormuş. Ancak tedavisi var. Benimkinin tedavi gerekmediği söylenilmis. O halde neden suan bu haldeyim ? Düşüncelerinizi ve önerilerinizi bekliyorum.
Hayalim beyin cerrahı olamktı ama suan göz doktoru olmak istiyorum. Bu durum beni çok etkiliyor gerçekten. Allah o insanları da ıslah etsin. Onların basına gelmez umarım bu sorun. Çok teşekkür ederim okudukça moralim kendine geliyor :)ben insanlarla dalga geçen insanları anlamıyorum gerçekten.nasıl bir psikoloji içindeler? ben onların ezik olduğunu düşünüyorum başka bir açıklaması yok. üzülmen o kadar normal ki bu davranışlar yüzünden. ama unutma sen istersen her şeyi başarabilirsin. ister tedavi ol,ister olma ne istiyorsan korkmadan dene. ama inanıyorum ki mutlu olucaksın. bu hayat öyle garip ki kimin ne olacağı hiç belli değil. hem herkesin bir sorunu olabiliyor.sanma herkes dört dörtlük. denemekten korkma ve kimsenin seni üzmesine izin verme.
Ben dediğim gibi hep şükreden biriyken ne hallere düştüm. Şimdi şükredicek moralim bile kalmadi. Ama yinede bin şükür dedim geçen gördüğüm bir haber vasıtasıyla. Allah baska dert vermesin. Kimseye vermesin. İnsallah dediğiniz gibi ameliyatla düzelen birşeydir. Güzel yorumunuz için teşekkür ederim :*evet haliyle bunlar seni içine kapanık asosyal bir insan yapmış bu konuda haklısın ama unutma sen bizden farklı birisi değilsin kuzum allahım başka dert vermesin şükretmek için binlerce neden var bildiğim kadarıyla bunun ameliyatı var (net değilim) hayatını yaşamaya bak sen ya gözün hiç olmasaydı bunu da düşün her daim bizden daha kötü durumda olanı akla getirip o şekilde ilerlemeliyiz
Haklısınız. Ama insan bazen bu şekilde düşünemiyor. Hayatı bu yönüyle ele alamıyor. Umarım daha yaşam dolu pozitif bir insan olurum.Canım kendini her halinle değerli bulmalısın herkes çok değerlidir ama bunun farkında olanlar kendilerini daha iyi hissederler. Şöyle düşün kusursuz sandığın her insanın vardır bir kusuru mutlaka ama o kendini öyle kabul etmiş, üzülmüyor hayattan kopmuyor zevk almaya bakıyor. Peki senin bu insanlardan neyin eksik acaba, bence hiç bir eksiği yok sen çok değerlisin buna inan.
rica ederim ne demek en büyük derdin üzüntün bu olsun be düzelme şansı var :)Ben dediğim gibi hep şükreden biriyken ne hallere düştüm. Şimdi şükredicek moralim bile kalmadi. Ama yinede bin şükür dedim geçen gördüğüm bir haber vasıtasıyla. Allah baska dert vermesin. Kimseye vermesin. İnsallah dediğiniz gibi ameliyatla düzelen birşeydir. Güzel yorumunuz için teşekkür ederim :*
Çok teşekkür ederim. Okuyunca çok mutlu oldum. En büyük yardımı dua ederek yaparsınız. Allah büyüktür. Derdi verdiğine göre dermanı da vardır. Yazdıklarınızı okuyunca moralim düzeldi. Kendime mutlu olmak için bir şans daha verdim. Kendimi böyle kabullenmeye bir adım attım bugün. Tabi tedavisini araştırıp ileride olacağım. En azından bir süre de olsa dertlerimi unutup, şükretmem lazım sanırım. Tekrar teşekkür ederiim, kendinize iyi bakın :)Kardeşim mesajini okuyunca maşallah ne kadar olgunmuş dedim... 16 yaşında birine göre cidden çok güçlüsun. Kesinlikle utanilacak birşey yok kendini kötü ya da farkli hissetme Rabbim beterinden korusun ne kötü durumda insanlar var. Tedavin konusunda maalesef bildiğim bir doktor yok yalnız senin icin dua edicem. Allah yar ve yardimcin olsun.
etkilenmen çok normal inan...bizlerde insanlar yüzünden birçok şeyden etkileniyor,üzülüyor,kendimize olan güvenimizi kaybedip içimize kapanıyoruz.onlar ise karşısındaki insana ne yaptıklarının farkında bile olmuyorlar.sen kendi hayatını yılmadan inşa et,göreceksin ki onlar sana gıptayla bakacaklar.bunları sırf laf olsun diye de söylemiyorum bunlar gerçekler ve sen kendi ayaklarının üstünde durduğun zaman senin için bir şeyler daha kolay olacak inan.daha çok gençsin inşallah önünde uzun ve güzel yılların olacak.hiç bir şey seni yıldırmasın ve güçlendirsin inşallah.ben 30 yaşına geldim ve inan o kadar çok şey görüp yaşadım ki,zaman zaman bir çıkış yolu bulamayıp çok bunalıma girdim.ama hiç bir umutsuzlukta sonsuza kadar sürmüyor.sen kendi ayaklarının üzerinde durana kadar çalış sonrası gelir emin ol.Hayalim beyin cerrahı olamktı ama suan göz doktoru olmak istiyorum. Bu durum beni çok etkiliyor gerçekten. Allah o insanları da ıslah etsin. Onların basına gelmez umarım bu sorun. Çok teşekkür ederim okudukça moralim kendine geliyor :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?