How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Dibe batışım.. Çıkamayışım..

krgzzynp

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2015
554
228
53
31
Merhaba. Yine ben. Yine bir iç dökmesi
Hiçbir şey düzelmedi. Hatta daha kötüye gitti. İntihar ettim. Ama ölmedim. Ha yaşamak istiyor muyum hayır. Ölmek istiyor muyum artık o da hayır. Duruyorum.beyin ölümü gerçekleşmiş bir hasta gibi, makineye bağlı gibi...
Hepinizin kınayacağı, dağınayacağı hatta acıyacağı bir konumdayım biliyorum. Çünkü çok zavallıyım. Çabaladıkça battım ben. Güçlü olucam, aşıcam derken yenildim. Bir erkek mi bunu bana yapan? Bir erkek için mi? Hayır. Kimseye anlatamasam da hayır.

Lütfen siz anlayın. Anlayın beni. Beni birileri anlasın. 5 yıl bir ilişki yaşadım ve terk edildimden daha fazlası.. Ben baştan yenik gibiyim. İlk golü babam attı, berbat bir çocukluk berbat bir ergenlik ama hep dik duran bir ben.. Dedim ki ben bu meyvenin çekirdeği olmayacağım. Ben babamı aldatan annem, annemi aldatan babadan olmama rağmen onlar gibi olmayacağım. Sokağa atılıp, karakollara düşürmelerine rağmen umudumu kaybetmicem ben. Eve birçok adam girip çıksa da hatta o adamlardan birinin tacizine de uğrasam iyi insanların varlığına inanıcam ben. Annemin intihar girişimlerini gördükçe daha çok yaşicam ben. Hem hayallerim var benim, okuyacağım öğretmen olacağım, hatta akademik kariyer bile yaparım. Öyleydim çünkü. Liseyi birinci bitiren, ünive dereceyle giren, iyi bir ortalamayla mezun olan...

Peki noldu? Noldu bana? Aslında bana olan her şeyi reddetmekle olmuş. Boyum eğmemekle... Annemi babamı kabul etmemekle... İyiliğe, dürüstlüğe, gerçek sevgiye inanmakla olmuş her şey. Elimde kaldı benim inandığım her şey. O insanın hayatıma girip acımasızca 2. Defa çıkmasıyla elimde kaldı.

Sağlıklı insanlar,sizler sevginin bitebilecen bir şey olduğunu söylediniz hep. Ben ama inanmadım buna. Ama bitmiş işte. Olabilir. Sadece neden diyorum? Neden benim birini sevmekten korktuğumu bilirken, kimseye güvenemediğimi bilirken, sonra tanıdıkça yaralarımı görürken, daha ben söylemeden ben senin neyin eksikse sana o olurum, anaysa ana babaysa baba, senin ailen ben olurum demişken, beni asla bırakmayacağını söylemişken neden hiçbiri olmamış gibi beni terk etti? Neden ikinci defa aynı şeyi yapabildi? Hiç sevmemiş gibi acıtarak nasıl gidebildi?

Ben sevilmiyorum arkadaşlar. Ve bana bu ağır geliyor. Onun tarafından sevilmemek.. Sevdiğine inandırıp defalarca secmiyoeum diye terk edilmek.. Lanet olsun annem haklı diyebilmek. Lanet olsun herkes babam gibi demek. Lanet olsun ben yaşamaya layık değilim demek... Bunlar çok ağır. Annem gibiyim artık. İntihar girişimleri olan, çığlık çığlık ağlayan, dağıtan, kıran ama asla anlaşılmayan, mutlu olmayan.. İnsan neyden kaçıyorsa o oluyormuş. Eğer o olsaydı.. Ben inanıcaktım. Sevgiye, aşka , umuda.. Ama yok. Artık yok. Engellendim her yerden. Haklı. Ona hakaret ettim, sonra yalvardım, sonra küstüm, sonra kızdım,kırıldım ama yine yine yalvardım. Beni artık napsın.Beni mi çekcek iyi yaptı. Yaptı da sonra ben gitti ilaçları boğazıma dizdim.

Doktor zaman diyor. Geçer diyor. Ruhumu söküyorlar. Ne geçecek?insanların zalimliği mi, adaletsizlik mi, sevdiklerimin beni aslında hiç sevmemiş olmaları mı, acı mı? Onurumu,gururumu ayaklar altına aldım. Değse de değmese de.. Bana ne kaldı? Silemediğim anılar. Nefret ve aşk.. Yetim bir çocukluk, yanlış bağlanmalar, ölüm istekleri, beceriksizler. İşte bu, buyum ben.

Ne herkes baban gibi ne herkes annen gibi.
Bak kendine en basta sen onlar gibi degilsin.
Hayat güclu olmani gerektiriyorsa guclu kal. Arada batabilirsin , ama hicbiri sonsuz degil.
Eminim seviliyorsun birileri tarafından.
Ama artik o adami dusunmeyi birakmakla başla bu savaşa. Bilmiyorum imkanin var mi ama iş bul ev degistir mekan degistir okumadysan uni oku.

Kendin icin.

Kendin icin.

Kendin icin.

Sen sana kendin icin lazımsin.

Canm benm hayatta olmaz denilen çok şey oluyor .Sen şimdi başkasını sevemem sanıyorsun ama seveceksin.Sabret bu da geçecek.Düşünsene evlenseydiniz de bıraksaydı daha büyük yıkım.

İnsan ne zaman kendine gereken değeri veriyor o zaman mutlu oluyor.Mutlu olmak için başkasına ihtiyacın Yok.

Sen kendin mutlu olunca zaten biri de gelip kapıyı çalıyor.Herşeyden önce kendini çok sevmekten geçiyor iş

Neyi kinarsan yasarsin derler fakat boyle anne babayi kinamak da normal siz sevgilinizden cok biriken seylerden ve savundugunuz dogrularin yikilmasina uzulmussunuz.
Ortam degistirme sansiniz varsa degistirin. Allah yardimciniz olsun.

Hep baskalari demissin.baskalari cokmu rahat.baskalari hep bir numarami.baskalari cokmu mutlu.baskalari hep golmu atiyor hayata saniyorsun.hepimizin eksikleri var.hepimiz zaman zaman tukendik.kalkamayacak gibi olduk.bir çoğumuz terkedildi aldatildi siddet gördü. oldukmu hayir.silkelen.kendini topla.seni uzenleri hayatindan defet.toparlan güçlü olduğunu hisset.herseyden önce bir bireysin.bir kadinsin.muhtesem kusursuz bir yaradisin.unutma seni yaradan ALLAH var. Ona Sığın. degerlisin.yaradilisimizin yegane bir sebebi var.yasadiklarimizdan dersler cikariyoruz.ayni hatalara tekrar dusmeyelim diye.herseyi tecrube olarak düşün. kendini sev.kendine deger ver lütfen.

Bir de erkeklerin en sevdigi seylerden biri ailesinde sorun olan kizlardir.
Cunku o kizlarin yarasini bilir ve kullanirlar.
Sevgiliden anne baba olmaz ikisini ayirin.
Bir dahaki olursa iliskinizde iliski cok ilerlemeden ve oturmadan problemli ailenizden bahsetmeyin.
Hatta bunu herkese karsi yapin cunku cogu insan acik arar ve acitmak ister sonra yine caniniz yanmasin diye yaziyorum.
Bir de bazi insanlar uzuntu gorunce uzulmez de bunu nasil kullanirim der bunu hayvanlar bile yapmaz ama var boyle cinsler Kendinizi Koruyun sizden baska kimse sizi koruyamaz.

Kendinizi de sevin yanlis bir sey yapmamissiniz ki yanlis yapanlar bile kendini seviyor.

Öncelikle lütfen kimsenin yaralarını sarmasını ,ahh yazık Ne kadar zor şeyler yaşamış ben hayatını kolaylaştırayım diye kollarını sıvamasını,saçını okşamasını,yaşadıklarını kalbinde hissetmesini bekleme .İnsanlar bencildir (çoğunluk en azından )Sen de biraz bencilliğini al eline .Mutsuz mu ediyorlar sen mutlu et kendini ,kimse anlamıyor mu sen anla ama anlatmaya çalışma kimse seni senin kadar iyi anlayamaz ,bekleme .
Gitti mi gitsin İzin ver Belki hakettiğin o değildi Yok yere hayatında yer işgal ediyordu .Annen baban o şu bu herkes kendi seçtiği hayatı yaşıyor onlarda bunu seçmiş de ve geç .Bunları dramatize edip kendini şansız ,bahtsız vs hissettirmesine İzin verme çünkü öyle değil .Bak hayata bu kadar sancılı başlangıç yapıp onca yol yürümüşsün sokağı değiştir Belki daha aydınlıktır ilerisi .Güzel olacağına inanmaktan vazgeçme lütfen ,zamanı gelmemiştir vardır evrenin güzel bir hediyesi .Sen sadece İnan :dua:

Canımmmmm hepimizin bir sınavı var bu hayatta. Seninki de bu. İmkanın varsa bulunduğun ilden taşın , deniz kenarında eşyalı bir ev tut. Gittiğin yere hiç bir eşyanı götürme. Bence sen yüce bir ahlaka sahipsin, çevrendekiler sana layık değil. Allah bu sebeple onları senden uzaklaştırıyor belki. Biz şimdi başımıza gelenin hayırmı şermi olduğunu anlayamayız. Birkaç yıl sonra anlıycaksın, unutacaksın bu günleri. Sağlıklıysan, kimseye muhtaç değilsen ennn büyük hediye bu. Hadi bi silkelen. Dualarım senin için olacak

Benzer, belki daha travmatik bir çocukluk ve ergenlik yaşadım. 5 defa hastaneye yatıp (psikiyatri servisine) 16 defa beynime elektrik verdiler (elektro şok dedikleri)

Okulumu bitiremedim başarılıyken. Sonra senin sevgilin gibi bir sevgilim oldu... Bu süreçleri beraber yaşadık. Evlendik.

Sonrasında değişmeye başladı. Beni anlamıştı ama buna rağmen yaralarıma tuz başmaya başladı. Karşımdaki sevdiğim adam yaralandığım yerden yaraladı. 3 ay uğraştım ilişkiyi kurtarabilmek için.. Bu arada her sabah uyandığımda "neden hala ölmedim, neden cesaret edemiyorum ölmeye" diye ağlama krizine giriyordum ki bir öncekinde kıyısından döndüm. Sonra anladım. Değişmemişti aslında o hep öyleydi ama ben görememiştim. Terk ettim.

Şimdi mutluyum. Şimdi sana her yol çıkışsız, her tünel karanlık geliyor biliyorum. Ama o yollar denendi, o tüneller geçildi... Kapat onları.

Yeni kapılar aç kendine. Biliyorum bunlar "dile kolay" şeyler. Ama yaşadım biliyorum. Dibin de dibi var ama çıkıyorsun bir yolunu bulup...

Günlüğüme "beni bu hayata bağlayan damarları bulup kesmek istiyorum" yazmışım. Ne acı değil mi?

Ama geçiyor. Biraz sabır. İnan bana geçiyor...

Merhaba. Yine ben. Yine bir iç dökmesi
Hiçbir şey düzelmedi. Hatta daha kötüye gitti. İntihar ettim. Ama ölmedim. Ha yaşamak istiyor muyum hayır. Ölmek istiyor muyum artık o da hayır. Duruyorum.beyin ölümü gerçekleşmiş bir hasta gibi, makineye bağlı gibi...
Hepinizin kınayacağı, dağınayacağı hatta acıyacağı bir konumdayım biliyorum. Çünkü çok zavallıyım. Çabaladıkça battım ben. Güçlü olucam, aşıcam derken yenildim. Bir erkek mi bunu bana yapan? Bir erkek için mi? Hayır. Kimseye anlatamasam da hayır.

Lütfen siz anlayın. Anlayın beni. Beni birileri anlasın. 5 yıl bir ilişki yaşadım ve terk edildimden daha fazlası.. Ben baştan yenik gibiyim. İlk golü babam attı, berbat bir çocukluk berbat bir ergenlik ama hep dik duran bir ben.. Dedim ki ben bu meyvenin çekirdeği olmayacağım. Ben babamı aldatan annem, annemi aldatan babadan olmama rağmen onlar gibi olmayacağım. Sokağa atılıp, karakollara düşürmelerine rağmen umudumu kaybetmicem ben. Eve birçok adam girip çıksa da hatta o adamlardan birinin tacizine de uğrasam iyi insanların varlığına inanıcam ben. Annemin intihar girişimlerini gördükçe daha çok yaşicam ben. Hem hayallerim var benim, okuyacağım öğretmen olacağım, hatta akademik kariyer bile yaparım. Öyleydim çünkü. Liseyi birinci bitiren, ünive dereceyle giren, iyi bir ortalamayla mezun olan...

Peki noldu? Noldu bana? Aslında bana olan her şeyi reddetmekle olmuş. Boyum eğmemekle... Annemi babamı kabul etmemekle... İyiliğe, dürüstlüğe, gerçek sevgiye inanmakla olmuş her şey. Elimde kaldı benim inandığım her şey. O insanın hayatıma girip acımasızca 2. Defa çıkmasıyla elimde kaldı.

Sağlıklı insanlar,sizler sevginin bitebilecen bir şey olduğunu söylediniz hep. Ben ama inanmadım buna. Ama bitmiş işte. Olabilir. Sadece neden diyorum? Neden benim birini sevmekten korktuğumu bilirken, kimseye güvenemediğimi bilirken, sonra tanıdıkça yaralarımı görürken, daha ben söylemeden ben senin neyin eksikse sana o olurum, anaysa ana babaysa baba, senin ailen ben olurum demişken, beni asla bırakmayacağını söylemişken neden hiçbiri olmamış gibi beni terk etti? Neden ikinci defa aynı şeyi yapabildi? Hiç sevmemiş gibi acıtarak nasıl gidebildi?

Ben sevilmiyorum arkadaşlar. Ve bana bu ağır geliyor. Onun tarafından sevilmemek.. Sevdiğine inandırıp defalarca secmiyoeum diye terk edilmek.. Lanet olsun annem haklı diyebilmek. Lanet olsun herkes babam gibi demek. Lanet olsun ben yaşamaya layık değilim demek... Bunlar çok ağır. Annem gibiyim artık. İntihar girişimleri olan, çığlık çığlık ağlayan, dağıtan, kıran ama asla anlaşılmayan, mutlu olmayan.. İnsan neyden kaçıyorsa o oluyormuş. Eğer o olsaydı.. Ben inanıcaktım. Sevgiye, aşka , umuda.. Ama yok. Artık yok. Engellendim her yerden. Haklı. Ona hakaret ettim, sonra yalvardım, sonra küstüm, sonra kızdım,kırıldım ama yine yine yalvardım. Beni artık napsın.Beni mi çekcek iyi yaptı. Yaptı da sonra ben gitti ilaçları boğazıma dizdim.

Doktor zaman diyor. Geçer diyor. Ruhumu söküyorlar. Ne geçecek?insanların zalimliği mi, adaletsizlik mi, sevdiklerimin beni aslında hiç sevmemiş olmaları mı, acı mı? Onurumu,gururumu ayaklar altına aldım. Değse de değmese de.. Bana ne kaldı? Silemediğim anılar. Nefret ve aşk.. Yetim bir çocukluk, yanlış bağlanmalar, ölüm istekleri, beceriksizler. İşte bu, buyum ben.
"siz sağlıklı insanlar" demişsiniz. Herkesin ne kadar sağlıklı olduğunu nereden bileceksiniz. Bu tarz yaşanmışlıkların sadece sizin başınıza geldiği fikrinden kurtulun öncelikle. Benim annem babam da ayrı, başkasının anne ya da babası veyahut ikisi birden vefat etmiş. Ötekinin ikisi de sağ, bir evde kavga çekiş sürdürmüşler. Berikinin kusursuz bir ailesi var ama kendisi hasta vs. Örnekler çoğaltılabilir. Çünkü bu dünya imtihan dünyası. Rahatlığı burada arayamayız. Ne kadar ağır imtihan, o kadar büyük mükafat (şükretmek şartıyla)..

Sana ne dersek diyelim şu an boş gelecek. Çünkü sen acını dibe kadar yaşamayı seviyorsun. Ama bütün bu acılar geçici insanoğlunun beyni unutmaya programlı. Acıyı, neşeyi mutluluğu, mutsuzluğu bütün duyguları unutmaya programlı. Aslolan yaşadığın an, aldığın nefes... kalk silkelen ve de ki hasbinallahü ve nimel vekil; Allahım bana yeter o ne güzel dost ne güzel vekildir...

Hep söylüyorum yine söyleyeceğim:insana koşulsuz sevgiyi verebilecek tek kişi annesi ya da babasıdır. Bu koşulsuz sevgi ortamını görmediğiniz için bunu bir başkasına vermek yoluyla siz kazanmaya çalışmışsınız. Fakat ikili ilişkiler böyle bir şey değildir. Sevgiler, aşklar bitebilir, kimse böyle koşulsuz bir sevginin sözünü veremez. Siz böyle bir şeyin sözünü veriyorsunuz çünkü aslında ailenizden görmediğiniz şeyi bir erkekten almaya çalışıyorsunuz. Siz de biliyorsunuz ki bu sağlıklı bir bağlanma değil. İki yarımdan bir tek olma durumuna asla inanmıyorum ve sağlıksız buluyorum. Önce siz tek başınıza bir ‘benlik’ bilinci geliştireceksiniz. Anne,baba,sevgili ayrımlarını yapacaksınız. Lütfen mümkünse terapi alın ve sabırlı olun. Psikodinamik terapiler sizin için uygun olacaktır bence.

Canım ne denirki anne baba faktoru aşırı onemli cocukluk aklımdan cıkmıyor benimde dusundukce daha iyi olablrdm dyorum ama sonra dyorum ki canları sagya ben elimden geleni yaptım kendim icin yaptm mutsuz oldugum zamanlarda bile kendime bi delik buldm grdm oraya kendi hayal dunyamda yasadım kotu seyler gordum duydum tıkadım kulaklarımı yoklarmıs gbi davrandım yukılmadım ben ben ben dedm sende bnu yap sakın krndi canını baskalrı icin harcama allahn hzuurnda bunun cevabını veremessn onu dusun can buya baska bseye benzemıyor inan bak iki gun daha yasamak icin neler feda edecek hastalar tanıdım sevdkleri bseye tutunmuslar sıkı sıkı ya snde blucaksın kmseye kendini ezdrme ve kmseye acılarndan oyle kolay bahsetme cnku biri acını bulursa oraya mtlaka comak sokar

sevgili konu sahibi inan bana günümüzdeki insanların çoğu (ben de dahil)sorunlu ve de çaresiz. ama bir şekilde ayakta ve hayatta kalmaya çalışıyoruz.
sorunlar aynı yada farklı ne fark eder ki.
insanoğlu yalnız gelmiş dünyaya vede yalnız gidecek.
emin ol bencil aileye sahip yalnızca sen değilsin.
benimkiler de öyle.
anlatsam trajikomik bir hikaye olur. ama tüm bunları aştım vede herkesi olduğu gibi kabullendim.
annen baban yaşlanınca vede hastalanınca sana yalakalık yaparlar ama o zaman bu günlerini unutma derim.
kendin için yaşa yalnız kendin için.
her zaman düşünmüşümdür insanoğlunun fıtratında sevgi varken neden bu kadar bencillik kötülük diye ama bunun cevabı yok .yada var ama ben bilmiyorum. en iyisi takma hiç kimse vede hiç bir şeyi hayatını yaşa.
umarım aradığın huzuru vede mutluluğu bulursun. (umarım hepimiz buluruz.)
BOLŞANS.

Zeynep sana sunu yap bunu yap demicem. agla icini dok veya etraftaki esyalari kir dok demicem muhtemelen bunu denemissindir zaten. seni avutmaya da calismicam suan neler yasadigini duygusal ruh halini senden baska kimse bilemez. Ama sunu bil hayatindaki kimse senden daha onemli degil. etrafindaki insanlar sana layik degilmi? ozaman vazgec. Hayatinin temeline yine kendini koy. ortada sen varsin etraftaki annem olsun baban olsun sevgilin olsun onlar hep disardaki cemberde. Sakin acima.

Rabbim cidden yardım etsin. Ben de batıyordum kaçtım o gemiden. Çözüm senin elinde klişe ama gerçek. Tutunacaksin bir şekilde hayata. Bu nefesi alabilmek için uğraşan nice hasta var hastanelerde. Aynı yıl hem ölüm hem bosanma vs yaşadım. Yıkılmadım. En başta yaratıcıya sonra kendine güveneceksin. Neler atlattım bunu da atlattım diyeceksin.
Hayat kısa gerekirse para kazan kendi ayakların üstünde dur ve sil onları.
Yüzleş ve düzenli terapi al.
Mutluluk yakın sabır ve azim gerek sadece

Gonlunuz kafaniz huzur bulur umarim.

Daha cok yazin buraya, anlatin kendinizi.

Olumlamaya inaniyorum ben, tavsiye ederim.

Bir de boyle konularda hep babam ve oglumdaki malum sahne gelir aklima... yeni kitaplar cikacak okuyamayacagim...
Yapmayin, calmayin hayatinizdan dakikalari, kendinize iyi bakin, simartin, nazlayin. Kendinize deger verin. Siz kendinizi sevin.

Back