- 19 Kasım 2020
- 225
- 36
- 13
- Konu Sahibi nihalerdem
Kafamı karıştıran bir konu var işin içinden çıkamıyorum. 15-16 yaşımda hormon bozukluğu ve pcos, şiddetli regl ağrıları ve kan gölüne dönmem yüzünden diane35 verilmişti. 1 sene kadar kullanmıştım ve şikayetlerim bitti taa ki bu seneye kadar.. EKİM ayında adetim gecikti sanıp Tarlusal denen lanet ilacı içmemle beraber adet düzenim vs her şey alt üst oldu. Normalde 36 günde 1 düzenli adet olurdum belki 2-3 gün oynar. Tarlusal içtiğim ay ilaç 6 gün içildiği için doğal olarak 42. gün adet oldum. KASIM ayında ise 6 gün gecikmeli yani yine 42. gün adet oldum. Aralık ayında 28 Aralıkta beklenen adet gününde kahverengi lekeler geldi, azıcık kahverengi 2-3 gün akıp bitti. Neyse dedim adet böyle oldu herhalde ama değilmiş. Günler geçti bi baktım göğüsler şiddetli ağrımaya başladı ki normalde ağrımaz, beyaz akıntılar geldi (hiç olmayan şeyler). 18 Ocakta adet oldum, şu an çok şiddetli geçiyor normalde ağrı olmazdı. Yani ben 56 gün aradan sonra dün adet görmüş oldum, şaka gibi. 20 gün gecikmeli. Testesteron ve prolaktin geçen ay yüksekti, bu ay yine yaptıracağım. Doktor diane35 içmemi istiyor yine. 15-16 yaşındayken sigara kullanmıyordum, ilacın tek yan etkisi göğüs şişmesi olmuştu. Ancak şimdi sigara içiyorum. Çok fazla yan etkisi var. Ama başka çarem yok gibi, içmezsem 20 gün gecikme 1-2 aya uzar gibi ve ben çok korkuyorum. Diane35 gerçekten adet düzenliyor mu? Kullananlar yazabilirler mi? Başka ne yapabilirim döngümü normale çevirmek için? İçeyim mi ilacı? Başka ilaç mı isteyeyim? ...