baş ağrısı şikayetleriniz varsa ya da damar problemleriyle ilgili sorunununz varsa doğumkontrol hapını kullanmadan önce bunu mutlaka doktorunuza söyleyin. ben pco yüzünden yasmine başladım ilk kutuda inanılmaz baş ağrısı çektim. kafamı yerden kaldıramıyordum. 2. kutuda da aynı ağrı tekrarlayınca nöroloğa gittim ve serebral venöz tromboz çıktı. yani beyin damarımda ani hormon değişikliğine bağlı pıhtılaşma olmuş. ve papil ödem denilen görmeyi etkileyen bir ödem oluşmuştu. aylarca clexane iğne oldum. ödem ilacı kullandım anca geçti. doğum kontrol ilaçları nadiren beyinde daha çok da bacakta damar tıkanıklığı yapabiliyor. prospektüste trombozla ilgili uzun uzun açıklamalar var bunları da okuyun mutlaka. size uyan bir durum varsa ilaca başlamayın.
doktorların yan etki diye bahsetikleri daha çok kilo alma, sivilce gibi kadınların güzellikleri ya da aşırı sinir hali gibi psikolojileriyle ilgili şeyler oluyor çünkü kadınlar en çok bunlara önem verip bunları soruyor doktora. ilaç kullanırken baş ya da bacak ağrısı yaşarsanız hemen doktorunuza bunu bildirin.
doktorların yan etki diye bahsetikleri daha çok kilo alma, sivilce gibi kadınların güzellikleri ya da aşırı sinir hali gibi psikolojileriyle ilgili şeyler oluyor çünkü kadınlar en çok bunlara önem verip bunları soruyor doktora. ilaç kullanırken baş ya da bacak ağrısı yaşarsanız hemen doktorunuza bunu bildirin.