• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diane 35 kullanan hanımlar yardım edermisiniz

baş ağrısı şikayetleriniz varsa ya da damar problemleriyle ilgili sorunununz varsa doğumkontrol hapını kullanmadan önce bunu mutlaka doktorunuza söyleyin. ben pco yüzünden yasmine başladım ilk kutuda inanılmaz baş ağrısı çektim. kafamı yerden kaldıramıyordum. 2. kutuda da aynı ağrı tekrarlayınca nöroloğa gittim ve serebral venöz tromboz çıktı. yani beyin damarımda ani hormon değişikliğine bağlı pıhtılaşma olmuş. ve papil ödem denilen görmeyi etkileyen bir ödem oluşmuştu. aylarca clexane iğne oldum. ödem ilacı kullandım anca geçti. doğum kontrol ilaçları nadiren beyinde daha çok da bacakta damar tıkanıklığı yapabiliyor. prospektüste trombozla ilgili uzun uzun açıklamalar var bunları da okuyun mutlaka. size uyan bir durum varsa ilaca başlamayın.

doktorların yan etki diye bahsetikleri daha çok kilo alma, sivilce gibi kadınların güzellikleri ya da aşırı sinir hali gibi psikolojileriyle ilgili şeyler oluyor çünkü kadınlar en çok bunlara önem verip bunları soruyor doktora. ilaç kullanırken baş ya da bacak ağrısı yaşarsanız hemen doktorunuza bunu bildirin.

Kızar bende hormon bozukluğu var ilk gittiğimde doktor cyclo progynova vardi 3 ay kullandım ilaçı kullandığım sürece adetim düzenli gitti bitince yine aynı olduğunu söyledi bu sefer tarlusal ve diana 35 drafe verdi önce tarlusalı kullan adet olucaksın adetinin 5, günü diana 35 başla dedi 4 ay kullan dedi fakat 4 ayda kaç kutu almalıyım ?

Kızar bende hormon bozukluğu var ilk gittiğimde doktor cyclo progynova vardi 3 ay kullandım ilaçı kullandığım sürece adetim düzenli gitti bitince yine aynı olduğunu söyledi bu sefer tarlusal ve diana 35 drafe verdi önce tarlusalı kullan adet olucaksın adetinin 5, günü diana 35 başla dedi 4 ay kullan dedi fakat 4 ayda kaç kutu almalıyım ?

ben sadece diane 35 kullanmıştım, tam hatırlamıyorum, reçeteye baksana, içinde 28 tane vardı sanırım, ara veriliyordu sanki belli periyotlarla ama ben kullanalı uzun zaman oldu, yanıltmayayım.

ben sadece diane 35 kullanmıştım, tam hatırlamıyorum, reçeteye baksana, içinde 28 tane vardı sanırım, ara veriliyordu sanki belli periyotlarla ama ben kullanalı uzun zaman oldu, yanıltmayayım.

Canım adetinin 5, gününde başla böyle 4 ay devam et dedi

Canım adetinin 5, gününde başla böyle 4 ay devam et dedi

• Diane-35 kullanımı
Drajeler, paketin üstünde gösterildiği yönde, hergün yaklaşık aynı zamanda bir miktar
suyla alınmalıdır. Birbirini izleyen 21 gün boyunca hergün bir draje alınır. Her bir sonraki
pakete 7 günlük, sıklıkla çekilme kanamasının izlendiği, draje alınmayan dönemi takiben
geçilir. Bu kanama genellikle son drajenin alınmasını takiben 2.-3. gün başlar ve bir
sonraki pakete başlandığında kesilmemiş olabilir.
• Başlangıç
- Bir önceki ay hormonal kontraseptif kullanımı yoksa
Draje alımı kadının doğal siklusunun birinci günü (menstrüel kanamanın ilk günü)
başlamalıdır. 2-5. günlerde başlanması da kabul edilebilir ancak bu durumda draje
alımının ilk 7 günü boyunca ilk siklusta ek bir bariyer yöntemi önerilir.
- Diğer bir kombine oral kontraseptif formundan geçiş
Tercihen önceki kombine oral kontraseptifin son aktif drajesini izleyen gün Diane-35
alımına başlanmalıdır. En geç ise drajesiz dönemi ya da plasebo draje dönemini izleyen
gün başlanabilir.
- Yalnız progestagen içeren bir yöntemden (minipil, enjeksiyon, implant) ) ya da
progesteron salınımlı rahim içi sistemden (RİS) geçiş
Minipilden herhangi bir günde, (RİS veya implanttan çıkarıldığı gün, enjeksiyonda ise bir
sonraki enjeksiyonun yapılması gereken gün) geçiş yapılabilir. Ancak tüm bu koşullarda
draje alımının ilk 7 günü ek bir bariyer yönteminin kullanılması önerilmelidir.

Diane-35 21 Draje - İlaç Prospektüsü

bende diane 35 kullaniyorum . hormon bozuklugu icin doktorum asetin 1. gunu basla 2. kutu yada ilk gun basla dedi . 27 nisanda basladim ilaca ama halen kanamalarim oluyo az az geliyo . 1 gun unuttum ilaci icmeyi . ve hamile olma ihtimalim vardi baslamadan once . birisi demis kanamalari oldugu icin hamilelik olabilir diye doktoru test istemis . birisi de ilaci icmeyi unuttugu icin demis . benim kanamalarim neden olabilir :(

kızlar mrb ben adet düzensizligi için gittim bebişte istiyorum glifor ve diane 35 verdi ama dogum kntrl hapı dediler ama doktor bana bunu içerken bile hamile olabilirsin dedi yardımcı olurmusunuz:(

Bende 1 aydan beri kullanıyorum diane 35 i hormon tedavisi için benim doktorum aynı zamanda korumada sağlar hamile kalamazsın dedi bana

Back