• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diane 35 kullanan hanımlar yardım edermisiniz

tulesa

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
0
Puanlar
0
Yer
Diğer
doğum kontrol yöntemi olarak doktorum diane 35 hapını verdi.ama benim bazı teredddütlerim var.kullanana hanımlar ne gibi yan etkilerini görüyorsunuz lütfen yardımcı olun

ablam hormon bozuklugu amacıyla kullandı... karacigeri değerlerini yükseltmişti... kullanırken dikkatli olmak gerek !

ben kist tedavim içn 6 ay boyunca kullandm yeni bıraktm bana hiç bir yan etkisi olmadı hiç bi sıkıntı görmedm çk şükr.bünyeden bünyeye değişir tabi ama umarm bi nebze olsn fikir verebilmişimdr..

Ya canım ben karşıyım ilaçla korunmaya, bana yanlış geliyor, vucudundaki doğal yumurtlama sürecine etki ediyorsun, sonrasında bu döngünün toparlanması zaman alıyor.
Ancak tedavi maksatlı kullanıyorsan ona bir şey diyemem.
Ben sadece bu ilacı 1 ay kullandım, sonrasında uzun dönem adet düzensizliğim oldu onun dışında bir yan etkisini görmedim sonrasında da kestim. Hamile kalmak istediğimde Pko (Polikistik Over) olduğum tespit edildi, hamile kalamadım. Tedavi olduğum ayda hamile kaldım.
Bence erkek odaklı korunma yöntemlerini seçmek daha doğru.

DİANE-35(Draje)
DİANE-35
Draje
Üretici Firma:
Schering Alman
Etken Madde(ler):
Siproteron asetat 2 mg, Etinil estradiol 0.035 mg
Piyasa Şekilleri:
21 drajelik takvimli ambalajlarda.
Kullanım Şekli:
Siklusun birinci gününden itibaren 21 gün boyunca günde 1 draje kullanılır. Drajelerin bitimiyle birlikte 7 gün ara verilerek daha sonra kanamanın durmuş olmasına veya devam etmesine bakılmaksızın ikinci ambalaja başlanır.
Endikasyonları:
Kadınlarda androjenlere bağlı hastalıklarda, örneğin bariz akne formlarında, özellikle sebore, iltihap veya nedbe oluşumuyla birlikte seyreden olgularda (Acne pepulopustulosa, Acne nodulocystica); androgenetik alopesi; hafif hirsutismus olguları. Çocuk arzusu olmayan, polikistik over sendromuna sahip kadınlar.
Kontrendikasyonları:
Gebelik, süt verme dönemi, mevcut ya da daha önce geçirilmiş damar tıkanmaları (trombozlar) ve böylece bir hastalığa eğilimi artıran durumlar (örn. tromboz eğilimini artıran kan pıhtılaşması bozuklukları, bazı kalp hastalıkları); normal eritrosinler (orak hücreli anemi); yüksek kan lipid değerleri (yağ metabolizması bozuklukları, damar değişiklikleri gösteren ağır diyabet ya da diğer bir yüksek tromboz rizikosuna neden olabilecek durumlar, geçirilmiş ya da mevcut meme veya endometrium karsinomu; nedeni bilinmeyen anormal vajinal kanama; önceki gebeliklerde ortaya çıkan sürekli kaşıntı, Herpes gestationis, kötüleşen otoskleroz, sarılık (enfeksiyon, zehirlenme veya obstrüksiyona bağlı olmayan); belirli diğer sarılık nedenleri (Dubin-Johnson veya Rotor sendromu); akut veya kronik ağır karaciğer hastalıkları, geçirilmiş ya da mevcut karaciğer tümörlerinin varlığı durumlarda uygulanmamalıdır.
Uyarılar:
Kombine oral kontraseptif kullanan kişilerde kullanmayanlara oranla daha sık tromboembolik proçeslere (örn. apopleksi, enfarktüs, pulmoner emboli) rastlanır. Bu tür olgularda her zaman tam bir iyileşme olmayabileceği gibi çok seyrek olarak ta istenmeyen bir şekilde de sonuçlanabilirler. Bazı durumlar tromboz riskini artırır. Sigara tüketimi, şişmanlık, varis, bazı kalp ve damar hastalıkları, diabetes mellitus ve migren. Eğer bu durumlardan biri varsa, kombine oral kontraseptif kullanımına bağlı arteriyel tromboz (örn. enfarktüs veya apopleksi) istatistiksel olarak ilerleyen yaşa ve sigara tüketimine paralel gider. Bu nedenle ilerlemiş yaş gruplarına mensup, sigara içen kadınlarda bir kombine kontraseptifin kullanılması önerilmez. Kombine oral kontraseptif kullanımının belirli kronik hastalıkların kötüleşmesine neden olabileceği olasılığı vardır. Siproteron/Etinilestradiol kombinasyonu kullanımında aşağıdaki durumlara özel dikkat gösterilmesi gerekir: Anamnezde ağır depresyonlar, varis, diabetes mellitus, hipertansiyon, epilepsi, otoskleroz, multiplskleroz, herediter porfiri, tetani, chorea minor, karaciğer fonksiyon bozukluğu, safra taşları, kalp ve damar hastalıkları, böbrek hastalıkları, fibrotik rahim oluşumları, astım veya gebelik sırasında kötüleşme gösteren her hastalık. Sözü geçen durumların ağırlaşması ya da ilk kez ortaya çıkması ilacın kesilmesini gerektirir. Her zaman tümüyle reversibl olmayan kloazmanın ağırlaşma riski, ultraviyole lamba ve güneş ışığı ekspozisyonu altında artmaktadır.
Yan Etkileri:
Çok seyrek olarak baş ağrıları, mide şikayetleri, bulantı, göğüslerde gerginlik hissi, vücut ağırlığının ve cinsel dürtünün etkilenmesi ya da depresif durumlar ortaya çıkabilir. Özellikle duyarlı kadınlarda, uzun süreli uygulamalarda yüzde kloazma tarzında kahverengi lekeler oluşabilir. Bu tür kadınların uzun güneş banyolarından sakınmaları gerekir. Tek tük olgularda kontakt lenslere karşı bir tahammülsüzlük belirtileri gözlenmiştir.
İlaç Etkileşimleri:
Barbitürat, fenilbutazon, hidantoin, rifampisin gibi ilaçlar bu ilacın etkisini azaltabilirler. İnsülin ve diğer antidiyabetiklere gereksinim değişebilir.

ben bu ilacı 7 yıl kullandım ve hiç faydasını görmedim bende de hormon bozukluğu var doktora o kadar yalvarıp başka ilaç verin dememe rağmen sadece pcoda bu ilaç verilir hormonlarını düzene koyar dediler ne geçdi elime koca bir sıfır ve artı karaciğerlerimi mahvetmekden başka birşey geçmedi elime 2 yıldır kullanmıyorum karaciğer değerlerim bazen düzgün çıkıyor ama eserini bırakdı malesef

ben 2 sene falan oluyo 6 ay kadar kullandım kilo aldırdı bana pco için kullanmıştım şimdi 3 aydır yasmin kullanıyorum hem korunma amaçlı hemde pco için sorun yok

doğum kontrol yöntemi olarak doktorum diane 35 hapını verdi.ama benim bazı teredddütlerim var.kullanana hanımlar ne gibi yan etkilerini görüyorsunuz lütfen yardımcı olun

ben kullandım 3 ay ama daha once bana bı zararı olmadı yaneeeeee

3 sene kullandım yasmın pıyasadakı en etkısı az olan we dogal olan yasmını kullanmaya gerı basladım

yaz 24 wardı 3 ay onu kullandım

aradan 6 ay gectı hıc bısı kullanmadım

sımdı tekrar yasmıne basladım adet duzensızlım oldu bu ay gene

aslına bakarsan tum bu dogum kontorl haplarının %90 koruma sansı war %100 garantı wermıo bılgın olsn

doktorum bana diane 35 ve aldactone 'u böbrek üstü bezi hormon değerim yüksek oldugu ve buna bağlı tüylenme sorunum oldugu için verdi daha sonra , aldactonu kesip diane ya 3 ay daha devam ediceksin dedi kısaca ben 10 ay kadar devam kullandım diane 35 i, yan etki olarak beni rahatsız eden tek şey selülitlerimdeki korkunc artış oldu ama bunun dısında diğer sorunum olan yağlı cilt problemimi tümüyle ortadan kaldırdı bebek gibi bir cildim oldu , o kadar rahattım ki .. yüzüm eskiden vıcık vıcık olurken kupkuru bir cilde kavustum , 1 ay kadar önce ilacı bıraktım ama tekrar sacım ve cildim yağlı formuna döndü :((sırf bu yüzden bile bu ilacı kullanmaya devam etmek istiyorum . ama ilacı tekrar alıp kullanmaktan cekiniyorum cünkü uzun süre kullanımında önemli yan etkileri yada dogurganlık üzerinde olumsuz etkisi olurmu bilemedim acıkcası .. sizin fikrinizi almak istedim maximum ne kadar süreyle kullanaılabilir ? yada diane yerine yasmin alıp kullansam nasıl olur ? duyduguma göre yasmin in yan etkileri daha azmış . yardımcı olursanız sevirim.
teşekkürler

9 Yıl kullandım migrenimi tetiklemesi dışında bir yan etkisini görmedim.Tabi etkiler kişiden kişiye değişir.

canım diane 35 bende kanama yaptı.. sadece 1 ay kullandım..hapın neredeyse yarısı bitmiştiki öyle bir kanama başladı ki hiç bitmeyecek sandım..
doktorumu aradım durumu haber verdim.
bir kutu daha al dedi ve ilk kutun bitene kadar günde iki tane iç dedi. neyseki kanama o şekilde durdu..
bir sonraki ay gynelle denilen bir doğum kontrol hapı verdi... onun hiç bir yan etkisini görmedim.. ayrıca hormonlarım gynelle sayesinde düzene girdi

Son düzenleme:
bundan bir yıl öncesine kadar adet düzensizliği ve ağrılı adet sorunu için tam bir buçuk yıl kullandım. diyet yaptığım halde inanılmaz kilo aldım, kıllanma sorunu yaşadım, migren krizlerim arttı, sivilcelendim ve tüm bunlar yetmiyormuş gibi duygusal tepkilerimde de bozukluklar oluştu. mesela çok çabuk sinirlenmeye başlamıştım, herşeye alınıyordum, sürekli bir panik... anlayacağın hiç tavsiye etmiyorum. açıkçası korunmak için hap içmeyi uygun bulmuyorum. sonuçta vücudunun dengesini bozuyorsun. tabi herkesin kendi fikri ancak ben erkeklerin korunması taraftarıyım ve inşaallah yuvamı kurarsam eşime de anlatacağım bu beklentimi

doktorum bana tüylenme sorunu için verdi ve ciddi faydasını gördüm , ama işte kişiden kişiye değişiyor demekki ilacın etkisi , ben selülit dısında olumsuz bir yönünü görmedim diane nin , cildimi düzeltti ve sivilcereimi de tedavi etti , bu nedenle diane ye cok sey borcluyum , ancak annem uzun süre kullanma bu ilaçları dedi ki zaten bende tam net bilgiye sahip olmadıgım için bıraktım , acıkcası cilt problemim için roaccutune kullanmaya bile razıyım ama şuanda lazer epilasyon yaptırdıgım için kullanamam bu nedenle bir süre daha diane 35 türevi ilaclara devam edicem , alternatifi olan yasmini alıp kullanmayı düşünüyorum bu sefer ..

kızlar diane 35 ten yasmine gecmek istiyorum , tüyleneme sorunu için kullanıyorum ancak 2 aydır ara vermiştim kullanmıodum. yasminde diane 35 i kullandıgım gibimi kullanıcam ? doktorum bana diane için ilk başlarken adetim bittikten sonraki gün başlayıp 21 gün kullndıktan sonra 7 gün ara ver demişti .. yasmine ilk başlayan kişide böyle mi kullanmalı , acil yardım lütfen tşlrler

arkadaşlar bugün bir kadın doğum uzmanıyla görüştüm. forumda bahsi geçtiği için diane 35 i ve yan etkilerini sordum. yasmin in daha az yan etki gösterdiğini, genelde hastalarından daha az şikayet aldığını söyledi. sizinle paylaşayım dedim...

kullanım şekli aynımı arkadaslar yardımcı olursanız sevirm

kilo aldrmıyo aslında. vücut bi süre su topluyo kilo alındığı sanılıyor. zamanla da geçiyor zaten. yan etkisi mide bulantısı yapabilir. bende çok az yapmıştı. başka bi yan etkisi olmadı bende

canım bende 4-5 ay kadar kullandım diane 35. devlet hastanesinden doktor vermişti. daha sonra kilo almaya başladım. özel doktora gittim. sen kilo almak mi istiosun dianenin içeriği çok ağır bunu kullanma dedi ve 4-5 kat daha hafif yasmini verdi 1 yıldır kullanıyorum çok memnunum. tabi her bünye farklıdır. başka bi doktora daha git.

selam arkadaşlar..ben de diane 35i yaklaşık 1,5 yıl kullandım,adet düzensizliği nedeniyle gitmiştim,doğum kontrol amaçlı olarak da kullanmaya devam etmiştim.ben şöyle söyleyeyim, tam 10 kilo aldım..başta şişkinlik gibiydi, fakat 8 aydır ilacı kullanmayı bıraktığım halde kilomda düşüş yok.sadece şişkinliğim indi.doktorum ısrarla kullan yan etkisi yok demişti fakat ben kilo bakımından yan etkisini gördüm..şu an kullanmıyorum.

Back