Gebeliğe Hazırlık DİAFORMİN KULLANANLAR ACİLL

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Merhaba siz diaformin ilacını kullandınız mı acaba şuan ölçülerimiz aynı tansiyonum çıkıyor doktor diaformin verdi kilo vermene yardım edecek dedi ama beni biraz korkuttu ilaç kullandıysanız bilgi almak isterim sizden
aşılama zamanı vermişti doktor iki üç kilo vermiştim doktor vermişse korkma kullan

aşılama zamanı vermişti doktor iki üç kilo vermiştim doktor vermişse korkma kullan
Ne yesem hemen karnımı ağrıtıyor tuvalete koşuyorum dışardan zor attım kendimi eve bu normal mi zamanla düzelir mi şuan diyete başladım tekrardan ek olarak verdi ilacı zaten birde desal diye bir ilaç yazdı. Ama bu diaformin gece uykudan kaldırıp tuvalete götürüyor bu normal mi ya benim kendimi eve hapsetmem lazım galiba kullanırken. Birde benimkisi 1000 mg çok büyük ikiye kırıp içtim sabah akşam vermişti çok soru soruyorum ama kusura bakmayın lütfen araştırırken sizi buldum :KK19:

Ne yesem hemen karnımı ağrıtıyor tuvalete koşuyorum dışardan zor attım kendimi eve bu normal mi zamanla düzelir mi şuan diyete başladım tekrardan ek olarak verdi ilacı zaten birde desal diye bir ilaç yazdı. Ama bu diaformin gece uykudan kaldırıp tuvalete götürüyor bu normal mi ya benim kendimi eve hapsetmem lazım galiba kullanırken. Birde benimkisi 1000 mg çok büyük ikiye kırıp içtim sabah akşam vermişti çok soru soruyorum ama kusura bakmayın lütfen araştırırken sizi buldum :KK19:
yok ne kusuru benimki de öyleydi sonra bırakmıştım ama ben siz doktor gözetimindeyseniz endişe etmeyin

Arkadaşlar glucofage, diaformin tb bunlar ticari isimler. Bunilaçlar tip 2 diyabette kullanılır.METFORMİN içerir. Ama pco hastalarında insülin direncini kırdığı için hücre içi şeker alışverişini düzenler. Çünkü pco sendromu olan kişilerde bu mekanizma sorunludur. Bu sebeple kilo alımı, yumurtlama bozukluğu vb sıkıntılar görülür ve bütün vücut olumsuz etkilenir.

Bu ilaç ilk kullanım zamanlarında ishal, ağızda kuruluk vb yapar ama daha sonra bu sıkıntılar hafifleyerek ortadan kaybolur. Asla pes etmeyin.

Buna rağmen ilerleyen zamanlarda da aynı sıkıntı devam ediyorsa alternatif olarak İnofolic Kullanılabilir.(inositol) Ama bu çok pahalı oluyor maalesef. Etki aynı ama maliyetli oluyor.

Tabi bunları kullanmak, bıraktırmak yada başka alternatifler doktorunuzun kararı. Asla Dr bırak demeden bırakmayın, çok önemli bir ilaç PCO lar için Metformin.

Back