Diabet ve gebelik

ranunu

kocacıkının papatyası
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2008
375
2
40
arkadaşlar bilmiyorum doğru yere mi açıyorum konuyu eğer yanlışım varsa şimdiden özür dilerim
benim sorum şu ;
diabetli bi bayanın anne olması hakkında bilgi lazım bana.gebe kalmada sorun yaşar mı ?,gebelik süresince ne gibi sorunlar yaşar? bilgilerinizi benle paylaşırsanız çok sevinirim
şimdiden teşekkürler

Bende diyabetliyim. Sıkı bir doktor kontrolü diyet ve inüsilin iğneleri sayesinde sizde çocuk sahibi olabilirsiniz. Öncelikle hamileliğiniz süresince iyi bir diyabet uzmanıyla şekerinizi dengede tutmanız gerekiyor ve tabiki diyabetli hamilelik konusunda tecrübeli bir kadın doğum uzmanına gitmeniz gerekir. Diyabetli bir annenin hamile kalmadan en az 2 ay öncesinden itibaren şekerini dengelemesi gerekmektedir. Benim 4 aylıkken bebeğim karnımda öldü. Şimdi bilinçliyim. Tedavi oluyorum. Doktor bana hamile kalabilirsin demeden çocuk düşünmüyorum. Diyabetli bir kadının hamileliği sağlıklı olanlara göre daha meşakatli ama bebeğinizi kucağınıza aldıktan sonra hepsi unutulur sanıyorum. lülülülülülü

melp, yaptıklarını bizimle paylaşırmısın?endokrinoloji böümüne mi gidiyorsun?hamile kalmadan öncemi insüline başladın?hangi tip şekerin var?hba1c kaç çıkıyor?offf çok sordum ama çok önemli konu bu çooook

::mrhba cnm ben dıyabetlıyım.o kadar korkmana gerek yok ılk once endokrın uzmanına sonrada senı sureklı kontrol altında tutacak kadın dgm uzmn.na hbac1 6 larda olması yeterlı vede sureklı seker duzeyını aynı tutmalısın boyle olunca cok saglıklı bır bebege sahp olabılırsın benım oglum sımdı 3 yasında ve cok saglıklı bende senın gıbı cok korkuyordum ama korkmana gerek yok hersey senın elınde bıraz zor gunler beklıyoa.senı ama sonu cok güzel .))))))):::

Merhaba,
Bende 2009 aralık ayı sonunda şekerim çıktı.tip2 diyabetliyim.Hap kullanıyordum.Sadece rejimle 3 ayda 8 kilo verdim ama şekerim düşmedi.2010 Nisan ayı başında hamile kaldım ve insülüne geçildi.İki haftada bir endokrin ve diyetisyene gidiyorum.Sadece akşam tokluk şekerim 160-180 arası çıkıyor.Ama endokrin doktorum normal diyor.Şu an 20 haftalık hamileyim.Bebeğimde ve bende bir sorun yok Allaha şükür.
Ama diyabetli gebelik geçirmek çok zor her açıdan.Ben artık düzene oturttum kendimi herşeye çok dikkat etmek gerekiyor özellikle beslenmemize.Ara sıra şekerim çok düşüyor o zaman çok kötü oluyorum.
Sormak istediğiniz başka şeyler varsa bildiğim kadarıyla paylaşırım.

merhaba inşallah sağlıklı ve hayırlı bi şekilde bebeğine kavuşursun bilgilerini paylaştığın için çok teşekkür ederim sormak istediğim çok şey var henüz hamile değilim şeker beni korkutuyo hamilelik konusunda...
senin şuan nasıl gidiyo inşallah hala sorunsuz gidiyodur tecrübelerini paylaşmaya devam edersen çok sevinirim tekrar teşekkür ederim ....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…