Diş eti şişmeleri ve kanamaları diş etinde oluşan taşlar tarafından gerçekleşirler. Çok zor bir tedavisi yoktur. Küçük bir sprey uyusturucu temizlik esnasından kendınızı daha rahat hissetmenize neden olacaktır. Ancak ben uyusturmadanda temızlettım cok buyuk bır acı hıssetmedım. Diş taşlarını temızlettıkten sonra gargara ile o bölgenin mıkrop kapmamasını sağlayabılırsın zira diş etinden gerçekleşebilecek hastalıklara bakarsan içinde kalp rahatsızlığını bile görebilirsin. Mikroplar diş etlerinden direk kalbe ulaşabılırler. Bebeği olan bır anne olarakta enerjiye ıhtıyacın oldugunu düşünüyorum bu durum senın enerjınden bıle çalabileceği gıbı halsizlikle birlikte gelen sureklı uyku durumuna da yol açabılır. Birkaç kez diş taşı temızlettım bende korkmustum ama korkulacak bir durum yok inanın birde guvendıgınız bir dişçiye gidersenız herşey yolunda demektır. Aslında en kısa zamanda benımde gıtmem gerekıyor.
Hıı birde gargarayı diş taşlarınızı temızlettıkten sonra kullanın demıstım ama şimdide gece yatmadan dişlerinizi fırçaladıktan sonra gargara yaparsanız sabah agzınızı daha temız hissedersınız. Kanamanın durmadıgı durumlar olursa tuzlu su işe yarayabılır. Ayrıca fırçalarken kanıyor dıe kanayan bölgeyı fırçalamamazlık yapmayın aksıne o bölgeye dahada yopunlaşın tahriş etmeden fırçayla masaj yaparak kanatın ve ordakı kırlı kanı boşaltın.
Dediğim gibi bunlar dişçimin bana söyledıklerı. Geçmiş olsun.