• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Devletten anneye 258 milyon TL!

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.001
448
Kocaeli
Dezavantajlı durumdaki vatandaşlara sağlanan sosyal yardımlar, 2015 yılı itibariyle rekor seviyeye ulaştı.
upload_2016-2-2_10-9-20.png

Takvim'de yer alan habere göre
toplamda 28.5 milyar lira kaynak aktarılan sosyal yardımlar sayesinde, eşi vefat eden 295 bin kadına, oğlu askerde olan 101 bin ihtiyaç sahibi kişiye, 3.1 milyon çocuğa ve 1.29 milyon yaşlıya yardım sağlandı.

Tüm vatandaşlara ilk çocuk için 300, ikinci çocuk için 400 ve üçüncü çocuk için 600 lira tutarında olan doğum yardımlarından ise 7 ayda 658 bin 663 hane faydalandı.

Hükümet, toplamda 258 milyon 178 bin liralık doğum yardımı ödemesi yaptı.

Asgari ucret de zamlandi.
Ancak verilen bunca parayi geri almasini da bunu kilifina uydurmasini da biliyolar. Yeni yilda hersey zamlandi zira. Hersey.
Kendi paramizla kendimize zam yaptik, dogumdan sonra hediye aldik kendimize yani dogum parasi verdik. Ne guzel. Bu calismalarindan oturu herkesi tebrik eder basarilarinin devamini dilerim...

Not: Ay ne kadar da yuvarlak bi yorum olmua oyle :D

Asgari ucret de zamlandi.
Ancak verilen bunca parayi geri almasini da bunu kilifina uydurmasini da biliyolar. Yeni yilda hersey zamlandi zira. Hersey.
Kendi paramizla kendimize zam yaptik, dogumdan sonra hediye aldik kendimize yani dogum parasi verdik. Ne guzel. Bu calismalarindan oturu herkesi tebrik eder basarilarinin devamini dilerim...

Not: Ay ne kadar da yuvarlak bi yorum olmua oyle :KK70:
:KK70:

Şu çalışan anneler için bakıcı ücreti verilecekti o ne oldu, o kadar haber yapıldı övüldü, pilot bölgeler dışında hala uygulamaya geçmedi geçene kadar benim oğlum askere gider ondan faydalanırım artık:KK53:

kimler alıyo bu prayı bilmiyorum bizim ana okulunda bir hanım var çocuğun kitap paralarını ödeyemedi kiraadalar muhtarlığa gitmiş kocan siğortalı olmaz demişler,yarım yamalak ödenmiş sigorta işsiz zaten fakirler gerçekten,birde arkadaş var yine aynı sınıfta çocuğu olan eşi belediyede 2010 lu çocuğu için birde 9 yaşındaki çocuğu için 100 er lira alıyo nasıl oluyo bu işler anlamadım gitti

kimler alıyo bu prayı bilmiyorum bizim ana okulunda bir hanım var çocuğun kitap paralarını ödeyemedi kiraadalar muhtarlığa gitmiş kocan siğortalı olmaz demişler,yarım yamalak ödenmiş sigorta işsiz zaten fakirler gerçekten,birde arkadaş var yine aynı sınıfta çocuğu olan eşi belediyede 2010 lu çocuğu için birde 9 yaşındaki çocuğu için 100 er lira alıyo nasıl oluyo bu işler anlamadım gitti

bı ilkidi tırpıl yık tımım mı :27:

Kamyonla alip kürekle veriyorlar ve bunu bize iyilik gibi gosteriyorlar kendi cebinden veriyor sanki hersey zam hersey vergi maastan vergi aldigindan vergi yetmedi devlet aldigini ozel goruyosa bidaha vergi onlar 2 yil calisip emekli oluyor biz 65 yasinda zor kim calisabilirki 65yasina kadar kim calistirir.. sesi cikani sustuyorlar cok zor bunlar gittikten sonra ulke kendine gelemez yiyip bitirdiler ulkeyi Allah bildigi gibi yapsin..

toplam rakamı verince deve kişsel bakınca kulak eşittir, devede kulak yanii:KK70:

veriliyor zaten yakın çevrem çoktan almaya başladı 700 lira para ve bakıcıya sigorta yapıyo devlet[/QUOTE]

Antalya-Bursa- İzmir pilot bölge, ondan alıyorlar. Ben hamileyken çıkmaya başladı haberleri şu an oğlum 21 aylık hala çıkıyor:KK14:
bizim kocası belediyede çalışan arkadaş her ay 100 er lira alıyormuş,kadın ev hanımı,çocuğun biri 2010 lu diğeri 9 yaşında ne parası bu bilgin varmı

bizim kocası belediyede çalışan arkadaş her ay 100 er lira alıyormuş,kadın ev hanımı,çocuğun biri 2010 lu diğeri 9 yaşında ne parası bu bilgin varmı
Çocuklarını okutamayacak kadar ekonomik durumu kötü olanlara veriliyor bildiğim kadarıyla. Bizim buralarda çocuk parası deniyor ama ismi ŞNT
1-Şartlı Nakit Transferi (ŞNT) Nedir?
Şartlı Nakit Transferi(ŞNT), yoksulluk nedeniyle okul çağındaki çocuklarını okula gönderemeyen veya okuldan almak zorunda kalan ailelere çocukların okula devam etmeleri şartıyla; 0–6 yaş arasında olan okul öncesi çocuklarını düzenli sağlık kontrollerine götüremeyen ailelere ise çocuklarını düzenli sağlık kontrolüne götürmeleri şartlarıyla ekonomik destek vermek üzere düzenli nakdi yardım yapılarak yürütülen bir sosyal yardım programıdır
http://www.eskisehir.gov.tr/tr/?option=com_content&view=article&id=108&Itemid=313

Çocuklarını okutamayacak kadar ekonomik durumu kötü olanlara veriliyor bildiğim kadarıyla. Bizim buralarda çocuk parası deniyor ama ismi ŞNT
1-Şartlı Nakit Transferi (ŞNT) Nedir?
Şartlı Nakit Transferi(ŞNT),
yoksulluk nedeniyle okul çağındaki çocuklarını okula gönderemeyen veya okuldan almak zorunda kalan ailelere çocukların okula devam etmeleri şartıyla; 0–6 yaş arasında olan okul öncesi çocuklarını düzenli sağlık kontrollerine götüremeyen ailelere ise çocuklarını düzenli sağlık kontrolüne götürmeleri şartlarıyla ekonomik destek vermek üzere düzenli nakdi yardım yapılarak yürütülen bir sosyal yardım programıdır
http://www.eskisehir.gov.tr/tr/?option=com_content&view=article&id=108&Itemid=313
ama kocası belediyede 3000 maas sigorta

Torpil geliyor aklıma, bizim burada muhtarlığa lüx jipiyle gelip fakirlik belgesi çıkaran var:KK53:
öyleyse çok fena yeminle sınıfta bir iki veli kötü durumda fakirlik kağıdıda vermiyor muftarlık yarımyamalak sigortalı diye eşleri ev kira

Back