Devlette meme küçültme ameliyatı

amanda061

Guru
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2013
204
19
34
Devlete bu konu hakkında görüşmeye gittim evet küçültmen gerekiyor dedi fakat ben şunu anlamıyorum ben hiçbir ücret almayacağım devlette ücret ödeyeceksin dedi devlet karşılamıyor bu ameliyatı dedi. Ben burda hiçbir ücret ödemeyenlerin nasıl olduğunu anlamıyorum bu her devlet Hastanesi'nde aynı olması gerekmiyor mu a şehri ücret öderken b şehri neden ücret ödemiyor illa başka illerde mi ameliyat olmak gerekiyor doktor aynı devletin doktoru değil mi yani bana heyete çıkarsan olur falan yada boyut uymuyo demedi direk devlet karşılamıyor dedi ki benim ölçülerim de 90 e

Devlete bu konu hakkında görüşmeye gittim evet küçültmen gerekiyor dedi fakat ben şunu anlamıyorum ben hiçbir ücret almayacağım devlette ücret ödeyeceksin dedi devlet karşılamıyor bu ameliyatı dedi. Ben burda hiçbir ücret ödemeyenlerin nasıl olduğunu anlamıyorum bu her devlet Hastanesi'nde aynı olması gerekmiyor mu a şehri ücret öderken b şehri neden ücret ödemiyor illa başka illerde mi ameliyat olmak gerekiyor doktor aynı devletin doktoru değil mi yani bana heyete çıkarsan olur falan yada boyut uymuyo demedi direk devlet karşılamıyor dedi ki benim ölçülerim de 90 e
merhaba, Tokat, Batman , Samsun ve Şrnak devlet hastanesinde sordum hepsi ücretli dedi. Bu ameliyat için özel cerrahi aletlerin olması gerekiyor her hastanede yok sanırım. Cerrahi alet ücreti ödedim ben

Ameliyat zorunlu ise sağlığı olumsuz etkiliyorsa ücretsiz. Ama küçültmek istiyorum büyütmek istiyorum diyip gidildiğinde ücret istenir sonuçta estetik ameliyato

Ameliyat zorunlu ise sağlığı olumsuz etkiliyorsa ücretsiz. Ama küçültmek istiyorum büyütmek istiyorum diyip gidildiğinde ücret istenir sonuçta estetik ameliyato
onunla ilgisi oldugunu düşünmüyorum benim üst sınırdaydı yani baya sarkmış ve büyüktü yinede ücret ödedik.

Merhabalar.
Ben göztepe süleyman yalcın sehir hastanesinde 15 gün önce ameliyat oldum. Öncelikle devlette ilgilenmiyorlar iyi davranmıyorlar yazan kişilerin yazdıklarını hayretle okuyorum cünkü bana hastanede bebek gibi baktılar. Özel hastanede çalışmama rağmen bu ameliyatı hem bütçe hem doktorların daha iyi olmasından kaynaklı devlet hastanesinde yaptırdım. Özel hastanede sunulan otel imkanları elbette olmuyor fakat ince eleyip sık dokuyan detaylı muayeneler eden doktorlarınız oluyor. Ameliyat için öncelikle bir doktor muayenesi olmanız gerekiyor meme sarkıklığı büyüklüğü kilonuz boyunuz sağlık durumunuz her şeyi soruyorlar. Öncelikle meme ebatlarım 85d idi ve sarkıklık ortalama 35 cm civarıydı. Ameliyat için uygun olduğumu ama estetik operasyon olduğu için her şekilde ücretli olacağını ilettiler. Uygunsa sizi ameliyat sırasına alalım diyorlar. 25 bin fiyat verildi kabul ettik ameliyat sırasına girdik. 3 ay gibi sürede ameliyat sıram gelmişti öncelikle detaylı anestezi testleri yapılıyor anestezi doktoru da onay verirse yatış günü belirtiliyor. 18 kasım sabah 6 bucukta çağırdılar. Önceden yatış işlemleri yapılmıştı o yüzden evrak belge ödeme prosedürleri için uğraşmak zorunda kalmadık. Damar yolum açıldı , ameliyat için varis çoraplarım giydirildi ve ameliyat saati beklemeye başladık. Beni saat 13:00 te ameliyathaneye aldılar. Çok yoğun ameliyat takvimleri var özel hastaneler inanın bana bu kadar yoğun ameliyat yapmıyorlar. Ameliyathaneye girdiğimde önce çizimlerim yapıldı. Çizimler normalde orada yapılmıyor ama benim şansıma öyle denk geldi. Siz odanızda ameliyat sırası beklerken çizilirsiniz muhtemelen. Çizimlerimi ameliyatımı yapacak olan doktor yaptı ve yaklaşık yarım saat sürdü. İnce ince tek tek her bir yerinden ölçerek öyle güzel çizdi ki o sırada sonucu için heyecanlanmaya başladım bile. Çizimler bitince anestezi doktoru geldi ve beni uyuttu :)
5 bucuk saat sonra uyandım. 10 üzerinden 5 diyebileceğim bir acıyla uyandım sanırım ağrı kesici serumumu henüz vermemişlerdi. Acı yaklaşık yarım saat sürdü. Sonrası güzeldi ağrı acı herhangi bir aksilik olmadı. Anestezi sonrası kusma vs yaşanmadı. 4-5 saat sonra hafif yemek yiyerek ayağa kalkmanızı isteyecekler. Kuru bir ekmek ve şekerli çay istedim. İlk denememde ayağa kalkabildim başım dönmedi ağrım sızım olmadı. Drenlerim vardı onlar biraz hareketi engelleyebiliyor. Ayağa kalkıp yürüdükten sonra vücudumdaki hafifliği hissettim beni öne çeken kambur gibi durmamı sağlayan büyük memelerim yoktu. O hissi yaşadığınız an her şeye değer diyorsunuz. İlk gece ağrı kesici serumlarla sorunsuz geçirdik. Saat başı hemşireler tansiyon ölçmeye serum değiştirmeye geliyorlar. Ayrıca hastanede sabaha kadar nöbetçi plastik cerrahi asistanları oluyor bunu özel hastanede bulamazsınız bu arada :) sabah olduğunda sabahın daha 7 sinde kalabalık doktor ve asistan ekibi gelip vizit yapıyorlar tüm hastalara. Korsemi açtılar memelerimi ilk kez o an gördüm ve hayretler içerisinde kaldım mutluluktan ağlayacaktım barbie bebek memesi gibi dimdik yuvarlak hayalimin ötesindeydi. Yüz ifademden anladılar doktorlar da çok sıcak ve esprili yaklaşıp bana çok daha iyi olacağını söylediler. O gün taburcu olmadım çünkü drenleri biraz daha takip etmek istiyoruz tedbir amaçlı bir gece daha kalacaksın dediler. Özel hastanede 1 gece daha yatırmıyorlar hemen çıkıyorsunuz. Ama bence emin ellerde olmak 1 gece fazladan yatmanın bir sakıncası yok. Doktorlar ve hemşireler gün içerisinde gelip pansumanları değiştiriyorlar meme uçlarına bakıyorlar herhangi bir kanama morarma hiç olmadı çok şükür. Ertesi gün beni taburcu ettiler yapmam gerekenleri bir kağıda uzun uzun yazmışlar zaten doktorların cep numaraları da sizde oluyor bir şey olursa yazın arayın diyorlar. İnanın bir tane doktora günde 20 soru sordum her seferinde bıkmadan usanmadan cevapladı arkadaş gibi hissettirdi hiç çekinmedim. Devlet hastanesi ilgisiz diyenler için bu kısımları kalın yazmak isterdim yazdım sayın :)
1.hafta kontrolümde dikiş bantlarım değiştirildi bu kısım biraz zordu çünkü dikişler sertleşmiş ve bantta yapışmış olunca bantı çıkarırken hemşire biraz kanattı dikişleri hemen doktor müdahele etti de bir sıkıntı yaşamadan ilk kontrolü atlattık. 2.kontolüme 2 gün sonra gideceğim muhtemelen meme ucundaki dikişleri alırlar. Hem içerde hem dışarda dikişler oluyor tabi memeye göre değişir. Bende dışarda da dikişler var onlar alınırsa daha rahat edeceğim. Ağrı sızı yok fakat baskı hissi yaşıyorsunuz. Sanki demiri batan bir sütyen giymişsiniz gibi bir his var o histe 3 hafta kadar oluyormuş. Ameliyat sonrası ağrınız o kadar az oluyor ki parol içseniz kesiliyor ağrı. Çok daha uzun uzun yazacağım şeyler var fakat sadece şunu söyleyebilirim. Özel hastanede çalışan biri olarak devlette bu ameliyatı olup bir de bu kadar övüyorsam çok memnun kalmışımdır. Umarım yazdıklarım karar açısından birilerine yardımcı olur. Son olarak memelerime bir maşallah diyeyim çok övdüm nazar değmesin :)

X