• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Devletin Sorumsuzluğu

gerçekten devlet çok güzel koruma altına almış tebrik ediyorum

insanın anne-babası sahip çıkmazsa kimse sahip çıkmaz. bi bebeği bile koruyamadılar...

yavrum yaa çile çekmeye gelmiş bu dünyaya:( Allah sorumluların cezasını versin, ona kıyan anne babayı da allah a havale ediyorum yazık günah...

devlet zinayı serbest bırakıp kürtajı yasakladı ve siz doğurun devlet bakar dediler ya işte şimdi muhteşem bir şekilde bakıyorlar o masum bebeciklere

Doğurup atana kadar korunmayı öğreneymiş ya....
Kediler bile doğuruyo ama yavrusuna sahip çıkıyo hiç değilse.
Bizim anne müsvetteleride anca doğurmayı marifet sansınlar doğur at cami avlusna çöp variline.hastane kapısına!

Burada suçlu aranacaksa oda bakımdan sorumlu görevlilerdir.
Eğer söyleselerdi belki değiştirilecekti beşik
Hiç olmadı kırık olan yere küçük bir yastık konulabilirdi
Hem 1,5 aylık bebek dönemez, hareket edemez.
Yani kendi başına oradan düşmesi neredeyse imkansız
Bu işte başka bir iş var...

Siz gidin o işi yapın -yapmasını biliyorlar korunmak konusundan bi haberler! - sonra bir yerlere bırakın.Nasıl vicdan ya gerçekten anlayamıyorum.9 ay seninle birlikte o can.Senin canında,kanında,senin bir parçan.Korumasız,derdini anlatamayan bir melek.Ne günahı ne suçu var onun ya.Çok sinirleniyorum böyle annelere (anne demeye utanıyorum onlara çünkü her doğurana anne denmez).Hiç mi acımadın bırakırken.Hadi onuda yapmıyorsunuz dünyaya gelmeden aldırın,bir köşeye bırakmaktan iyidir en azında.
O kurumun önlem almaması da ayrı bir mesele.İnsan canı bu kadar mı ucuz.O bebeği korumak bir kurum için bu kadar zor olmamalı.Eksik neyse istenmeli.Hiç mi devlet buralara müfettiş yollamıyor hiç mi kontrol edilmiyor buralar.Sinirlerim zıpladı ya.
Anne olmak isteyen ne kadar istekli kadın var onlar bebeğe hasret böyle kadınlarda var ki bir bebeğe bakmaktan aciz. :47:

Şimdi bunu düşünüyordum.Haberi google de arattım.Yanlız 2 haber buldum.Türkiye gazetesinde 1,5 yaşında olduğunu yazmış, diğer haberde 1,5 aylık.1,5 aylık dönmesi biraz zor ama 1,5 yaşında düşer.

Bende arattım nette sadece biryer birbuçuk yaş yazmış diğer hepsi 1.5 ay yazıyor.
Zaten ambulans görevlisinin bebeği tutuş anına bakarsak bebek 1.5 aylık çünkü boyu ufak.kundak gibi
bişeye sarmışlar onun kefeni nasıl olurki zaten kundak gibi bişeye benzer elbet :5:

yazık günah ya.o çocuk 1.5 aylık dönemez aslında ama nasıl ağladı kimbilir belki gelen bakan bile olmadı.ağlayıp debelenirken düştü belki de.
çocuğum hastalandığında hep aklıma oralardaki çocuklar gelir.o kadar ilgi istiyorlarki gece boyu başında durman gerekiyor nasıl ağlıyorlar sevgi bekliyorlar oradaki çocuklar yalnız başlarına belki gelen bakan bile olmuyor.hepsinin başında sabaha kadar bekliycek değiller ya.çok zor çok

Hani diyorlardı ya doğurun devlet bakar diye, iste bu kadar bakılıyor.
Yurtlarda birçok cocuğun basına kötü olaylar geliyor. Gelmiyenler ise maalesef sevgisizlikten, hayatları boyunca o burukluğu yüreklerinde taşıyorlar.

Evlatlar onları gercekten seven, kucaklayan bir ortamda buyuyebilirler. O yüzden aile planlaması önemli. Korunsunlar.
Ancak tecavüz veya cehaletle, hamile kalınmışsa ve o cocuğa bakmayip terkediceklerse aldırsınlar.

devlet zinayı serbest bırakıp kürtajı yasakladı ve siz doğurun devlet bakar dediler ya işte şimdi muhteşem bir şekilde bakıyorlar o masum bebeciklere

Kimse kimsenin yatak odasına karisamaz, devlet yatak odasına karisamaz. Gorevi aile planlamasını gostermektir,bilinclendirmektir.Ancak bizim devletimiz aile planlamasını soy kurutmak olarak nitelendirdiği sürece, aile planlamasi yapildigi taktirde 2o37 de yasli nufusa sahip olucaz, dogurun dedikce, bu konu bilincsizce uzar gider.Ve cinsellik egitiminin tabu olarak görüldüğü ülkelerde bunlar cok yaşanır.
Daha once o kanunla kac tane cinayet işlendi, komplo kuruldu haberiniz var mı? Veya kac kadin fislendi, ve namus cinayetine dondü sonradan.

Bu olay zina degil bilinçsiz, korunmadan yaşanan iliskilerden kaynaklanıyor. ( 17yy da Avrupa da sirkeli süngerler vb. Methodlar kullanilirken, condom un ne olduğunu bilmeyen insanlar var.)

Günah veya yasak diyerek sonuc alınmaz.
Günah kisinin inancına bağlıdır. Yasak da kisinin sınırına bağlıdır. Yapanlara sağlıklı aile planlaması anlatılmalı ki
Minicik yavrular için gözyaşı dökmeyelim

bu işin içinde başka bişey vardır, beşikten düşüp ölme işi değil bu:26:

Az önce bi haber izledim çileden çıktım resmen.
Tekirdağda annesi doğar doğmaz terkedilen bebeğe devlet baba sahip çıkmış güya.
Ama ne sahip çıkma!
Bebek devlet korumasına alnmış bu koruma bebeğe fazla gelmiş olacakki bebek ölmüş !.
Bebeği koydukları beşiğin parmaklarının birkaçı kopukmuş beşikte eskiymiş.
Bu beşikten düşüp ölen yavrucak henüz 1.5aylıkmış.
Bu ne sorumsuzluktur ne vahşettir
Madem korumaya alacaksınız adam gibi alın.
Parmakları kopmuş beşiğe bebek m konur!.
Yavrucak sizin sorumsuzluğunuz yüzünden öldü.
Yada öldürüldü mü demeliydim !

allah hayır etsin sonumuzu ..nasıl böyle bişey yaparlar bnce kesin başka bişey var bu olayda bir aylık bebek dönemeski sağa sola öylece yatar yani nasıl düşmüşki ordan .kucaklarından falanmı düşürdüler acaba..

yazık günah ya.o çocuk 1.5 aylık dönemez aslında ama nasıl ağladı kimbilir belki gelen bakan bile olmadı.ağlayıp debelenirken düştü belki de.
çocuğum hastalandığında hep aklıma oralardaki çocuklar gelir.o kadar ilgi istiyorlarki gece boyu başında durman gerekiyor nasıl ağlıyorlar sevgi bekliyorlar oradaki çocuklar yalnız başlarına belki gelen bakan bile olmuyor.hepsinin başında sabaha kadar bekliycek değiller ya.çok zor çok

Görevliler sorguya alınmış serbest bırakılmış.
Evet biz yaptık diyecek halleri yok ya.
Öbür dünyada biz yapmadık deseler bile herşey gün gibi vurulacak yüzlerine...

Şimdi bunu düşünüyordum.Haberi google de arattım.Yanlız 2 haber buldum.Türkiye gazetesinde 1,5 yaşında olduğunu yazmış, diğer haberde 1,5 aylık.1,5 aylık dönmesi biraz zor ama 1,5 yaşında düşer.

tam bende diyecektim 1,5 aylık bebek nasıl düşer diyede büyük ihtimal 1,5 yaşındadır.... yada açlıktan falan öldü kaza süsü verildi :47:

1,5 aylık bebeğin şüpheli ölümü

TEKİRDAĞ’da doğumundan 2 gün sonra babası ve annesi tarafından hastaneye terk edildiği için Erkek Yetiştirme Yurdu Sevgi Evine yerleştirilen 1.5 aylık bebek ölü olarak bulundu.
[FONT=Helvetica,Verdana,Arial]Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ, (DHA)

Yapılan ilk incelemede, parmaklıkları kopan beşikten düşerek öldüğü belirlenen bebeğin ölümüyle ilgili bakıcıların ifadesi alınırken, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya adli ve idari soruşturma açıldığını söyledi.

Tekirdağ’ın Çerkezköy İlçesi’nde Faruk Yabancı’nın eşi olan Fidan Yabancı, 1.5 ay önce Özel Optimed Hastanesi’nde doğum yaptı. Yabancı çifti erkek doğan bebeklerini 2 gün sonra hastaneye terk ederek kaçtı. Hastane yönetimi bebeğe Kadir ismini koyarken, polis ekipleri bebeğini bırakıp kaçan Faruk ve Fidan çiftini tüm aramalara rağmen bulamadı. Özel hastanede kaldığı bir haftanın ardından ailesine ulaşılamadığı için Hürriyet Mahallesi’ndeki Tekirdağ Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’ne bağlı Erkek Yetiştirme Yurdu Sevgi Evine yerleştirilen Kadir bebek bu sabah 2 bakıcı kadın tarafından ölü olarak bulundu.

ADLİ TIP KURUMUNA GÖNDERİLDİ

Olayın bildirmesi üzerine inceleme başlatan polis ekipleri, bebeğin yattığı beşiğin kopan parmaklıklarının arasından düştüğünü belirledi. Tekirdağ Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırılan bebek cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Tekirdağ Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Resul Darama hastaneye gelerek olayla ilgili bilgi aldı. Cumhuriyet Savcısı’nın talimatı ile 2 bakıcı ve bir revir görevlisi kadının ifadeleri alındı. Çarşı Polis Merkezi’nde bebeğin beşikten düşerek ölmüş olabileceğini anlatan bakıcılar "Beşiklerin parmaklıkları aşınmıştı. Birkaç tanesi düşmüştü. Bebek bu parmaklıkların arasından düşmüş olabilir. Biz sabah gördüğümüzde beşiğin dibinde cansız yatıyordu" dedi. Bakıcı kadınlar ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

ADLİ VE İDARİ SORUŞTURMA AÇILDI

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya olayla ilgili hem idari hem de adli soruşturma açıldığını ifade ederek, "Arkadaşlarımız olayı inceleyecek. Adli ve idari soruşturma açıldı" diye konuştu.

DÖNEMİN BAKANI AÇMIŞTI

Tekirdağ Erkek Yetiştirme Yurdu Sevgi Evleri, 2010 yılında dönemin Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf tarafından açılmıştı. 6 villa tipi ev ve idare binasından oluşan sevgi evleri sitesinde basketbol sahası, kapalı spor salonu, müzik odası, bilgisayar odası ve dinlenme alanları da yer alıyor.

Polis ekipleri 1.5 aylık bebeklerini hastaneye terk ederek kaçan Diyarbakır nüfusuna kayıtlı Faruk ve Fiden Yabancı çiftini ararken, olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Haberin içeriginde de okursanız daha öncede bir kaç tanesi düştü yazıyor çok vahim bi durum bunun hesabını nasıl verecekler.

07.10.2012 18:00

[/FONT]

Back