Devletin Sorumsuzluğu

Dumadumadum

Verdiğim değer kadarsın..
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2010
5.342
38
108
İstanbul
Az önce bi haber izledim çileden çıktım resmen.
Tekirdağda annesi doğar doğmaz terkedilen bebeğe devlet baba sahip çıkmış güya.
Ama ne sahip çıkma!
Bebek devlet korumasına alnmış bu koruma bebeğe fazla gelmiş olacakki bebek ölmüş !.
Bebeği koydukları beşiğin parmaklarının birkaçı kopukmuş beşikte eskiymiş.
Bu beşikten düşüp ölen yavrucak henüz 1.5aylıkmış.
Bu ne sorumsuzluktur ne vahşettir
Madem korumaya alacaksınız adam gibi alın.
Parmakları kopmuş beşiğe bebek m konur!.
Yavrucak sizin sorumsuzluğunuz yüzünden öldü.
Yada öldürüldü mü demeliydim !

Haber şu şekilde ;

Tekirdağ'da annesinin doğurduktan sonra hastaneye bırakıp kaçtığı 1,5 aylık Kadir Yabancı isimli çocuk, yetiştirme yurdunda parmaklıkları kopan beşikten düşerek yaşamını yitirdi.

Edinilen bilgiye göre 1.5 ay önce Faruk ve Fidan Yabancı çiftinin Çerkezköy Özel Optimed Hastanesi'nde bebekleri dünyaya geldi. Anne Fidan Yabancı bebeği doğurduktan 2 gün sonra hastanede bırakıp kaçtı. Anne ve babaya ulaşamayan hastane yetkilileri bebeği Tekirdağ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne teslim etti. 1.5 aydır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Sevgi Evleri'nde bulunan bebek sabah saatlerinde 2 bakıcı tarafından beşiğinin yanında ölü bulundu. Olayın polise bildirmesi üzerine inceleme başlatan polis ekipleri, bebeğin beşiğin kopan parmaklıkları arasından düştüğünü belirledi. Tekirdağ Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırılan bebek cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Tekirdağ Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Resul Darama hastaneye gelerek olayla ilgili bilgi aldı.

BEŞİĞİN PARMAKLIKLARI KOPMUŞ

Cumhuriyet Savcısı'nın talimatı ile 2 bakıcı ve bir revir görevlisi bayan gözaltına alındı. Bebeği beşikten düşmüş olarak bulan 2 bakıcı poliste ifadesinde, "Beşiklerin parmaklıkları aşınmıştı. Birkaç tanesi düşmüştü. Bebek bu parmaklıkların arasından düşmüş olabilir. Biz sabah gördüğümüz beşiğin dibinde cansız yatıyordu." dedi. 3 bayan ifadelerinin ardından bayanlar serbest bırakıldı.

VALİ: ADLİ VE İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATTIK

Olayla ilgili adli soruşturmanın sürdüğünü kaydeden Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, "Olayla ilgili adli soruşturma devam ediyor. İhmal iddiaları ile ilgili soruşturma açtım. Arkadaşlarımız olayı inceleyecek. Adli ve idari soruşturma açıldı" dedi.

Öte yandan, polis ekipleri ölen bebeğin Diyarbakır nüfusuna kayıtlı anne babasına ulaşmak için çalışma başlattı. - TEKİRDAĞ

bende gördüm haberi ve bi ohaaaa dedim
sorum suzluk diz boyu
hangi birini konusalım ki o anne müsveddesini mi
bakıcıları mı devlet i mi??

Meleğin naaşını ambulansta götürürlerken önlem almışlar naaş düşmesn diye ambulansta bağlamışlar bebeği
Oha diyorum! !dirisine önlem almadınızda ölüsünemi alıyosunuz !
Düşünce fışkırıyo valla

olay can uzucu ama ben burda devletin sorumsuzlugunu goremedim aksine devlet ustune duseni yapmis kusura bakmaynda bakim evindeki besigin demir parmakliginin kopuklugunun devletle ne alakasi var? suc tamamen kurum yonetiminin. Hatta belki kurum yonetimininde degil o bolumun gorevlisi belki bu durumu bildirmedi bile. Ama biz cok sevyoruz en ufak seyde devlet soyle devlet boyle demeyi. Bana gore durum bu. Ama olay gercekten cok uzucu cnm bnm minicikmis daha. Umarim gerekli dersleri almistir kurum bidaha tekrarlanmaz.

no comment

bende gördüm haberi ve bi ohaaaa dedim
sorum suzluk diz boyu
hangi birini konusalım ki o anne müsveddesini mi
bakıcıları mı devlet i mi??

Anne yok ki ortada zaten anne denilecek kişi yok.
Devlet ulaşmaya çaışıyomuş meleğin ailesine.
Ne diyeceklerki "sizin doğduğunda terkettiğiniz bebeği biz ölüme sürükledk başınız saolsun "
Çok saçma ! hiç ulaşma zahmetinde bulunmasınlar bence.

O bakımevi devletin .
Eksik gedik ne varsa alınmaıydı.

Peki 1.5 aylık bebek nasıl beşikten düşebilmiş dönebilirmi beşiğin kenarına gelebilirmi?

Dönemez o ayda bir bebek.
Bilerek atılmışta olabilir.

Peki 1.5 aylık bebek nasıl beşikten düşebilmiş dönebilirmi beşiğin kenarına gelebilirmi?

Şimdi bunu düşünüyordum.Haberi google de arattım.Yanlız 2 haber buldum.Türkiye gazetesinde 1,5 yaşında olduğunu yazmış, diğer haberde 1,5 aylık.1,5 aylık dönmesi biraz zor ama 1,5 yaşında düşer.

Son düzenleme:
1.5 aylık bebek dönemez bildiğim kadarıyla ya haberde yanlışlık var ya da bakıcıların insanlığında..

devletle ne alakası var ne demek, denetlemek rapor tutup gerekenin yapılmasını sağlamak devletin görevi tabi ki

şöyle alakası var canım;suç o bölümün görevlininse o görevliyi ve oradaki eşyaları denetlemediği için suç kurumun,kurumu denetlemediği içinde suç devletin.yani hepsi birbirine bağlı.neden böyle saçma sapan ihmaller yüzünden ölümler bizim ülkemizde daha fazla,neden gelişmiş ülkelerde böyle şeyler olmuyor.

Son düzenleme:
gerçekten devlet çok güzel koruma altına almış tebrik ediyorum

insanlar bebek sahıbı olabılmek için yıllarca doktora gıderken bırde böyle durumlar varr bebeğin doğmasına vesıle olan kişi annesı demek içinden gelmıyorr sonsuza kadar bebeğinden kurtuldu artık yenıden çocuk yapıp oraya buraya atabılırr minik meleğe gelince günahsız bir melek olarak kalacak böyle annesı olduğunu bilmiycek daha bikaç yıl önce kimsesiz çocuklar yurtlarında olan tecavüz dayak olayları vardı malaseff devlet bukadar koruyabılıyorr demekki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…