devlet üniversite mı vakıf mı ??

Selamerhaba19

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2015
81
25
28
bu sene ygs ye giricem ama vakıf mı devlet mi sizce hangisi daha iyi..
bide birinici ögretimmi ikincimi ?

Tabi ki birinci öğretim Devlet vakıf farketmez bence Ben özelde okuyorum Sıkıntı yaşamadım

Bu sorunun sabit ve genel bir cevabı yok ki. Bir sınava girip sonucunu al da... Alacağın sonuca göre istediğin bölümde vakıf-devlet üniversitesinin akademik kadro, diğer imkanlar vs. karşılaştırmak için tekrar konu açarsın o zaman sağlıklı bir şekilde yardımcı olunacaktır. Sen şu an sadece sınavına odaklan.

Birinci ogretim dururken niye ikinci ogretim isteyesin ki? Gunduz calisip gece okuma gibi bir durumun mu var?
Hangi bolumu okumak istiyorsun, istedigin bolumlerde en iyi egitimi veren okullar hangileri, onemli olan bunlar.

o işler puana bakıyor elbet en iyisi iyi bir devlet üniversitesi ve 1. öğretim
ama puan yetmezse mecburen önce 2.öğretime sonra da özele bakılıyor

Bu durum, çalışıp çalışmama durumunuzdan okumak istediğiniz bölüme ve okula kadar uzayan geniş bir yelpazede değerlendirilebilir.
Hangi bolumu okumak istiyorsunuz?
Okurken çalışmayı planlıyor musunuz?
Maddi durumunuz nasıl?
Hangi ilde okumak istiyorsunuz?

Bu sorunun sabit ve genel bir cevabı yok ki. Bir sınava girip sonucunu al da... Alacağın sonuca göre istediğin bölümde vakıf-devlet üniversitesinin akademik kadro, diğer imkanlar vs. karşılaştırmak için tekrar konu açarsın o zaman sağlıklı bir şekilde yardımcı olunacaktır. Sen şu an sadece sınavına odaklan.

Sağlık bölüm lerinden birini istiyorum özel benim için bu durum da daha iyi aslında ama herkes özel okullarını kötülüyo

Birinci ogretim dururken niye ikinci ogretim isteyesin ki? Gunduz calisip gece okuma gibi bir durumun mu var?
Hangi bolumu okumak istiyorsun, istedigin bolumlerde en iyi egitimi veren okullar hangileri, onemli olan bunlar.

1.öğretim dersleri çok erken basliyo ondan dolayi

Sağlık bölümleri öncelikli olarak sağlık meslek cikislilari alır, kontenjan kalırsa diğer mezunları alır, siz dağlık meslek cikisliysaniz bence devlet tercih edin, 1. Öğretim olsun çünkü 2. Öğretimde harç ödemeniz gerekecek.

İstanbulda medipol ve bezmi alem yalnızca saglik bölümleri olduğu için bence donanımlılar, üstelik üniversite hastaneleri de var, muhtemelen staj vs de orada yapılıyordur.

Vakıf okuluna bağlı.
Devlet okulları bitmiş artık, devlete puanım yettiği halde tercih etmedim burslu vakıf yazdım.
İyi ki yazmışım, 3-4 tane devlet dışında ne eğitimi eğitim, ne düzeni düzen.
1.öğretim tabii ki...

Sağlık bölümleri öncelikli olarak sağlık meslek cikislilari alır, kontenjan kalırsa diğer mezunları alır, siz dağlık meslek cikisliysaniz bence devlet tercih edin, 1. Öğretim olsun çünkü 2. Öğretimde harç ödemeniz gerekecek.
Öyle bi öncelik yok Herkes puanıyla tercih yapıyor yüksek olanı alırlar

Öyle bi öncelik yok Herkes puanıyla tercih yapıyor yüksek olanı alırlar

• Tablo 3A'a da yer alan 2 yıllık bölümlerin yerleştirmesinde Meslek Lisesi mezunu adayların Sınavsız Geçiş önceliği vardır. Bu 2 yıllık bölümlere öncelikle 2 yıllık sınavsız geçiş hakkı olan meslek lisesi mezunları yerleşir, daha sonra boşta kalan kontenjanlara düz lise öğrencileri ya da o bölümlere sınavsız geçiş hakkı olmayan diğer meslek lisesi öğrencileri yerleşir.

X